Sunday, November 27, 2011

hati ini dimilikinya...

melayang aku..
ye melayang jap...
kunun2 bagai helaian daun kering di musim luruh...
kuikuikui..*hiperbula2 lak madahnye.

mula2..layan lagu nih..


then..
dengar lagu ini lak...



hehe....da epi2...
aku cari lagu ni lak..
*ape la kes ni.ari nak berjiwangs2 lak kn..




hemmmmmm..*bajet mula2..nak sway..then ala2 jazz...sway balik....*
nape pompuan suke mende2 remeh yg konon2 romantik.adussh.
kite layan je la lagu2 ini k..


kepada mak.sabar la.jgn di cungkil2 siapa milik hati ini.
ada jodoh xkemana.
xkan dlm berjuta lelaki di dunia , tiada satu pon mg mampu n sedia mnyunting tggjwb terhadap ank mu ini.(^^D)
mak doakn yg terbaik k.

kepada awak.perbaikilah dirimu.lalu dilengkapilah hidupku.bimbingi aku bersama ke syurga illahi>

owh.Allah.moga tercatat kesinambungan ibadah ku dari satu muka ke satu muka baru.jauhilah kami dari ketandusan redha dan barakah mu.

kepada anda2..
bersedia la menerima.moga ada khabar gembira buat kita.

Saturday, November 26, 2011

saat kita dan awal muharram

>end for a new beginning<
melihat tarikh2 menawan.
mencuit memori.
langsung terus berusaha memenuhi azam..
membuktikan kasih.
tahniah.
awal muharam menjengah lagi..
semoga yang kurang baik menjadi lebih baik.yang baik jua kan menjadi lebih baik.
tuhan.permudahkan urusan kami.
jika ada bala musibah.tabahkan hati kami.
kuatkan semangat kami.
jauhi la kami dari azab api neraka mu.
hindarilah kami dari menhampiri cela di sisi mu.


tahun ini vs bulan ni..
memang byk tarikh2 menawan.
01.01.2011..
10.11.2011..
11.11.2011..
19.11.2011..
20.11.2011..
.awak.mari kita menikah.

bagi yg penggemar nombor satu..
memang kene la cita rasa kalau nk semadikan tarikh2 ini
sebagai memori indah.
platform merubah title dari satu fasa ke fasa lain.
fasa yang mana melengkapkan lalu membentuk kepada insan lebiih baik..
being mr+mrs romance in the year

alhamdulillah.tahniah kepada mereka2 yang melanjutkan
fasa mendewasakan identiti.
fasa menambahkan kuantiti umat muhammad.
fasa mengembangkan kualiti dalam diri.
fasa-fasa ini menjana ikhlas dalam hati.
fasa ini jua lah memartabatkan iman yang bersemi.
fasa ini bagai lanjutan ibadah kepada illahi.
maaf.
marilah bersama kita cintai urusan ini kerana allah.



>anak itu amanah Allah<
.lelaki yg baik untuk perempuan yang baik.

iman si anak muda.jgn dicuri pergi

> rusuk kiri melangkapkan hari2 <
jihad cinta illahi
p/s : seyes! rase macam nk ubah title ini jua la..hehek.smoga dipertemukan jodoh di kalangan yg baik-baik. :)

wassalam.ade masa, pnjg umo, akan d hupdate lagi..insyaAllah

Wednesday, November 16, 2011

terima kasih rindu.

ya.salam rindu.
rindu menulis pada mu..
terima kasih kerna x sukar bagi mu singgah bersila di blog ini lagi..
many thanks in advance.

di sini..ku ungkap lagi.
ya.penuh dengan madah seni.
orang kata ia puisi.
ada baca berbunyi sajak.
atau yang mendengar nyata syair.
bukan pari-pari.
bukan berdondang dendang.
satu perkongsian.
ku titip buat teladan.
bisa dibataskan sebagai sempadan.
ya.bercintalah! kerna ia jelas ibadah.
"sedang Allah mencintai hambanya melebihi seorang ibu menyintai anaknya sendiri"


sekilas dipandang..sekejap di kiri.
kembali ke kanan.dan kiri lagi..sebentar lagi..
pasti ia kan melintas..

nyata ingin sekali disedari..mahu! direnung dalam-dalam..
punya sesuatu tak terungkap..
lahir jua benci.
benci memakan diri..
tanpa mengerti
mana perakuan..
pedih lagi..

digilap kaca di mata..
ada gerimis barangkali..
ya.zarah tempias..
membentingi optik cembung..
mengusir sepi yang mencapah
tambah dihambat..
berkali lagi.
rindu..memang
payah ingin diusir..
jemu.

pernahkah berkongsi kata..
tak mungkin kan sama..namun
takkan jauh beza.
direnung lagi pada si manis.menanti indah hiasannya.
ini cinta dalam doa.
adakah ringan untuk
dijamah.
atau berat buat
istiqamah.
atau tak bisa diluka
istiharah.
mampukah munajat
mengangkat makna.
dan..masih 
tertanya
apakah mimpi kan menjarak kita~


"maaf bagi yang kurang mengerti.apakah maksud titipan ini.
mohon karya tetap berseni.selagi bersemi.hanya satu hati."

>terimakasihcinta.terimakasihAllah.terimakasihrindu.terimasahajakasihku.<