Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

MoNMooDay....~~

mase skola menengah ini la...
lagu nasyid bi yg aku hafal...
heheee...
aku pon xtau nape aku suke..
dan hari ni..
lagu ni jadi permula minggu post untok 1st week berpuasa k..





y
o
u
a
n
d
i
s
e
e
.
.
.


kla..babai..
salam 1 ramadhan..
selamat menjalani ibadah puasa buat kawan2...
terutaamanya yg sedang di perantauan sana...(~~;)


p/s : hope esok balik s.a buat kali terakhir di kala ini....
aminnnn...

BaBAk MaLaYa aksi DRAMATIS......

 perggghhhhh...
opsss...
sori2....hai sume2...
ak bengang mlm nih...
yup..bengang la gak xpat join rombongan cik KIAH kampung sebelah nak g
BUKIT JALIL, BANDAR SUKAN...tp xpe...
next time, ak akn merase gak...heeee

 
harimau mengaumm vs singa memmmmm......
hah??mem'ape2' la ye... komen2 sebab ak mg fan... :
1st half yang aku rase plg xbest..
xbest sebab penuh ngn aksi dramatis..
mcm sy*ot...
igt ni berkelah ke...
tau la da bwk 5-3 dr tempat sendiri....
nak lengah2 kan mase kunun...
3min je mase tmbhn...
adoii....
bad..to bad ur performance...
SAFEE...cm lg pth kaki after AIDIL kuar..
HADI YA2 pon x brape nk mnyerlah... ISMAIL FARUQI...ak se mamat ni kecik..tp kne asah lagi bia lg cekap..
adoi... mg adoi....


then, 2ndhalf...
macam binaw* lagi........
peeehhhh...
drama2....
lg macam2..
sampai aku yg hangin pon jadik...
stuju ngn kata2 spupu ak...
nk tau spupu ak ckp ape???
dier ckp : Syi*t la....kalau cmni main, baik sorg2 pemain gantung air kat leher tuh...
senang...xyah la smp…

BiebieBie........

yup...itu la tajuk yang sesuai...
belog...
owh..belog...
coolbelog....
but
i hve nothing cool things nak di belog kan maa....

bieBiebie...
means betol-betol bZ.....
sibuk...since last week..
balik shah alam...
then balik sini semula..
nanti, balik shah alam...
then balik sini semula..
.
dapat la gak tgk m'sia dihentam chelsea...
*hampir2 menjerit...n bengang gak...wlpn 1-0 je...
tapi gol tuh cm xptot dibagi lar...
takpe2...malu lak chelsea lau o-0 till da end...
while, sbtu lepas msia-sngpore...
adoi....kne hentam gak.... then masa rehat 15minit..
ak yg tlh bengang ngn 1st half, trus di ajaknya kua...
bwk adik g giant yg doket nih ah...
dier shoping2 brg asrama, ak p jela nak amik angin..
yela...kte takat dreber je kot..bpe minit la sgt...nth hape brg yg penting sgt.
then,balik..ak smbg tgk.....hehee....
yessss..berbaloi..!!..5-3...hahahaaaa....
ade hikmah gak..bengang2...kuikuikui...

then, i put my effort to search any vacancy...
that wkend mg kene lik sini...
sebab ade jobsfair... then....…

something dan sesuatu....

sesuatu atau something adalah
perkataan yang sering kita gunakan....
bagai suatu kata nama digunakan untuk ia berdiri dengan sendirinya...

merujuk kata omputih...
something is define as :
 1. a things, reason, event etc that is unknown
 2.( used to show lack of exact or known information)

lau lam kamus DBP yang biasa...
aku check kat sini...(tekan sini yek).....
aku sendiri pon ley jadik keliru....
betol ckp cikgu aku kalau nk teror giler2 BM nih...
kat uma kene ade satu KAMUS DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA...
yela sbgai sumber rujukan...

nah....ini lah natijahnya...
aku cipta buat kau yang bernama SESUATU...

heheee..
terima la k..

tajuk : SESUATU
sesuatu.... hanya kerana tak tahu...jalan tak berpijak... makan tak kunyah... diteguk hanya kering..mandi berbau.. larian sama berguling.. tidur dalam mata... digasak akal..sesuatu....
kadang bukannya satu..barangkali senarainya berribu.. bicara yang tak faham...sukar menjaga olahan.. tak daya menghalang helah dalam lakaran.. sesuatu...
mengapa mesti begitu..k…

you..you...you...

u make me can't wait..
u give passion to my day..
u leads me the right way..
u guide me to bright path...
u inspired my laugh louder..
u hands me to live well..
warm me from get a cold
warn me with god's sake
then u r smiling with hik3...(chuckles) till when.. the hope its still you...
you..
you..
thanks for came into my life...
rainbow.. even the dropping of H20 still clearly at my ears
  for a few second  of the moment
our eyes staring
lets heart beating
we can feel our  breath
fantasy
underneath on the cloud
that
efforts us to stay
together
for now than never...


thanks to unnamed
u just  welcome into my mind.not heart yet.


"its the other silly gurl knocking from inside" ops... k babai.. most pleasure for visit me in here...

Monday + Moonday = Moodday...

let listen to this song...
we need to cheer up...
dun easily give up k...
even its pelita..
if there in dark, cahaya itu menerangi jalanan

apatah lagi apabila kita makin menghampiri
bulan RAMADHAN...

pelita memberi yang tersurat dan tersirat
setiap kali LEBARAN maupun tidak....
(^^;)






dgr smpai abis tau...
hehee

take care...till see yaa...

Indahnya Cinta..

mari dengar...
mari dengar......

klu sy boleh tershuke...
anda pasti shuke jua kan..kan.....







k la..
senyum...

"indahnya bercinta sampai tua,
senyum sampai tua..."


<..senyum untuk kamoo yg mungkin saya tertunggu...opss!!hahaa>

emm...kita..kita..kita...

kadang2 kita tak faham apa org nak kadang2 kita tak tahu apa org tahu kadang2 kita tak faham apa hati mahu kadang2 kita tak tahu apa hati tahu...
tapi kita mengerti siapa yang kita mahu...


k la..
babaii...

...ape kah itu....

hai...
selepas lebih kurang 2 minggu..
aku rase betol...

i think i got fungus on my skin..

fungus???
nth laa..ak tak tahu..istilah micro yg melanda..

yang aku tau mungkin fungus..

kalau istilah dalam construction field (as part of that field)
ade gak blaja tentang fungal..
but it was on wood skin(kulit kayu)...

adoii...
ok berbalik kepada penyakit kulit..
aku pon pelik..
5 tahun duduk asrama..
3 tahun duduk jaoh utk diploma
dan 2 tahun diluar daerah buat dgree..
melompat, masuk lumpur,berpeluh sakan beraktiviti, gigit pacat...

.
baru sekarang kulit aku terjejas???????
kenape sekarang???


*kalah di tempat sendiri??????..
pergghh...

bace kat sini...then further research lagi kat sini lak....
ishh...seram part HIV/cancer tuh...(selisih malaikat...)



then..bace lagi....di sinun...
dan yang di sinun lak lagi seram sebab ade gamba...huiishhh...

owhh..kulit..
kenapa kau perlu ada alergic...??

aku jadi agak stress tau..tapi still bernasib baik sebab ia bukan yang jenis lembab..tapi xley direct …

senyumku benar-benar rela.....

hehe..

hai..
*senyum yok...
jom senyum..

senyum





okeh..da...da..
kite
smbg keje balik....(=

entry untuk yg suke, minat dan berkenan sahaja...

hai...
benar...
kalau shuke...
itu...
minat..
itu berkenan...
itu dia...

sajak..
sajak...
sajak......
...

mari bace..mari bace...(66;)

title : mungkin hanya aku..
aku tak faham.. kenape mesti ada.. kenapa perlu milik.. kenape diutamakan mempunya.. kenape selalu disuka.. kenapa kenapa dan kenapa...
aku tak tahu.. apa yang istimewa.. batu yang berat macam ladong.. tali berjisim tidak ringan kepit dihujung mesti dipasangkan..
aku tak mengerti ada yang celup.. ada dari thai.. ada pakai kod nombor kalau ada  tak lengah nak tunjuk dan dinilai sendiri bukan hanya dikedai...

aku tak pasti.. bergelung di leher.. hadir yang menyesakkan dada himpitan bisa berbekas si kulit walau bertudung masih bergaya kalah mak datin..

mungkin hanya aku...
yang masih belum berminat.. kalung bagai rantai basikal.. kalung dianggap bunga suci kalung nampak buat berkerut dahi kalung dilihat berlanggarlah orang tepi kalung meminta untuk disegani.. kalung terpikat di mata bukan di hati...



hehee..
da la..sampai sini je.. sekian..(^^;)

WTH....'ko bile lagi'....

epilog di kepala entry  WTH : is not WHAT THE HELL.... WTH : is not WITH.... WTH : IS WHAT THE HACK....!!!
hai...kawan..kawan...
emmm...entry oh entry....
sejak dua menjak nih....
mementang la tengah tanam anggur yg ranumm...
asik2 pegi kenduri org...



HEEE,,,,...WTH..

KALAU PERGI KENDURI CMNI.. SOALAN YANG X LEY LARI IALAH.....
ko bile lagi????
ceiittt...
nyampah nyah..
sebab yang bertanya itu kadang ade adelah PENGANTIN SENDIRI...


tau la dah lepas..
telah sempurna separuh hayat mu..
ingat senang ke kawin..???




hakikatnya..ia TIDAK kan PERNAH...
SEMUDAH TANDA TANGAN 
DI ATAS KERTAS ITU je.....(sekadar gambar hiasan)


HEHEEE..(^^;)

ko bile lagi???

DAN dan je korang kan...
memang..~~

hah.nak tahu...ape JAWAPAN AKU....??










hari ini hari jumaat...

hai..hai..hai...
selamat berhari jumaat...

aku nih takde la teror giler english...
pastu aku pon gatal2 la pi join site..(di sini sini)
dier akan check segala2nya...
tapi bahaya gak site nih...
sebab page ini penah menjadi case argue factor kat membe ak
sebab buleh meneror kan org yang kurang pandai....

*dari segi grammer n word choice pon buleh dibantu di situ....

i made a poem..
hahahahaa...
nape la sejak 2 menjak nih...
nak try poem lak....

TITLE : TILL THEN...
be with me... walk beside.. planting a daisy after all we can get close our arms can hung so now
i am your supporter you are my booster..
be with me.. run after the butterfly.. hoop like frog collect old stamps grow the experience sharing the lovely part and having a pillow talk..
be with me.. group those words.. bury  the past been simply gags eat and drinks neglect the tidal roar the moon is  there and sun will arrive later..

till then be with me..



SO, pe pendapat korg... hehee....
aku se da macam dak kindergarden level la plak..
takpe2....
kami org bar…

org SIBUK...ak pon SIBUK...

haip..
sibuk...
sibuk...
dan SIBUK....

kalau diringkaskan bahasa mesej a.k.a bahasa SMS..
boleh jadi BZ,.cbuk...cbok...tak pon ade sesetangah org yang 'advance' ckit diorg tulih...

B3...bbb = bermakna BETOL-BETOL BZ....

tapi kalau b3 di ikuti dengan perkataan HEHEE....
ia akan bermaksud sebaliknya k...BUAT_BUAT BZ..

*teknologi telah agk berjaya membuai bahase kite terus ke LAUTTT kan.......heheeee

ape pon.org sibuk tengok marimar. aku tak layan..
baik tgk CSI..tapi ntah hape2 la skrg..
HOUSE pon aku se kureng da..
mungkin diorg nk down sikit kot nk karang case yg best2..
pastu pelakon pon da borink cite tg case then skrg more nk romance2 n their personal character life.

ayah teman mak aku yang sibuk tengok
KILAUAN EMAS...
aku pon sibuk tengok skali..
nampak sangat kan..
boring nye idup nih...
org lain sibuk keje...
aku sibuk nak carik keje..
org sibuk berbau durian...
aku sibuk makan durian..
orang sibuk berjalan,
aku sibuk ntah hape2....
sekarang org lain tidur...
aku pon sib…

ohh...ho...si bola2 hati......

huahua...
hai...kamo...kamoo...dan kamoo..kamooo...
si jantung bulat2 bola hati  owhh....

gembira melihat game to nite..
yup..si kijang menentang burung...di kawasan burung itu sendiri..
stadium likas..
overall mungkin kurang menyengat la....
tapi still okeh sebab abeyo dapat tebus balik 2 gol berbanding ngan taipei ri tuh..
his first gol, cm tolakan mudah je kan..
pastu yg before nak abis 1st half tuh....

ade geram gak la...dah depan gawang..tp xpat lak...huhuu...
seb bek min 71 pat tebus balik..
hahahaaa....
*ceit..adakah hanya fokus kat dier je ke??oh.tidaaaak mungkin...
pepon, lau seri tadi...kijang stil menang maa..
cume kasut emas itu perlu dikejar kan..


antara abdul hadi n abeyo.. (pics taken : 14 mei ri tuh..)
psstt..pst... mase before game lagi, dah dok msg akk ipar ak..
ak msg kt dier berbunyik begini
"xkire malam nih menang atau kalah, esok mesti cuti nye..."
hehee...sje je...nk 'bako' dier.....

akhirnya...abeyo berjaya wat 19 gol lau xsilap kire...
dan abdul had…

maafkan aku....

hai..
yup...i got something when i read about jodoh..
hemm..i bought it from islamic bookshop..
mulanya aku agak terkilan dengan buku nih.
mungkin macam tak berbaloi diawal penulisan..
ternyata banyak sangat diperli..dan akhirnya  aku berjaya menamatkan pembacaan.
*yeah..berjaya abiskan..wlaupon buku nih nipis je, i took about 2 months gak...


kujempot jodohku...sungguh~

sungguh pon bahasanya : indonesia.
ade bahasa yang aku tak cukup
nak paham lagi
tapi banyak gak yang aku belajar..
buat aku tersedar...
kita banyak tersilap berkenaan jodoh..
takdir tuhan..
ia mengajar aku..
membuat ku berfikir..


emm..keenakan yang menghiris kalbu ku.. membandingkan diri untuk menjadi hiker yang sejati.. sanggup berpayah dari kaki gunung.. bersama beg yang berat macam tak tertanggung.. kemudian terasa syukur nikmat saat tiba di puncak.. yup..hiker yang sejati.. tak sama nikmat dan cetusan jiwa dengan sesiapa yang hanya terus memanjat heli dan minta diturunkan di puncak sana... *another side of mine



lalu ku karang puis…

nak LEMPANG LAJU2...

ceit..
rase nak lempang laju2..
macam *angang tol.....
aku ber blog walking...
emmm...
sesaje...
prot rase lapar...
then tringat kat satu blog yg pernah aku rasai coklatnya...
da masuk2..aku bace..then tekan sane, tekan sini.
dan rase laen..
rase nk lempang laju2..dush.dush...
nak tau kenapa rase nk lempang??????



sebalnye..
geram..choc+blog ini dperkenalkan oleh seorg taulan..
yang nama nya sengaje lagi saje2 nak dirahsiakan..
boleh tak, nk mtk izin..kasik lempang dier laju2...
sebab ketika dan saat diperkenalkan dier kate mmbe laki dier yg buat...
siap pesan jgn flirt2 da la.
tapi suh tipon trus tok wat tempahan choc.
huh.
tapi ade gak perasaan sangsi mase tuh.
sebab mase amik dak pompuan yg anta.
kini..
setelah beberape bulan.
ye.hari ni..ble aku dok godeh2 blog choco itu..

terima hakikat. aku rase memang pempuan yg wat...
pergggghhh...

sikit nye lame la aku tertipu..
ceittttt..
siap kau...
ade yg kne penalti nih kang.....
pastu bukan kad kuning, bukan kad merah...
aku nk claim dozen2…

Sape TAHAN...

hemm...hai korang..
ye..
sape tahan..
efbi penoh dengan status ntah hape2...
tak kurang lak tajuk2
cite pawagam berderet2...
diiringi dengan mereka yang nak gak berhupdat...
tentang stress keja..
nak carik keje...
termasuk yang menanti hari2 indah..
ape hape la korg...
wat aku tak tahan je.

nak jadikan cerita..
bila orang lain asik sibuk dgn wayang..
yg xberapa nk kulit..
elektronik yang memaparkan aksi mekatronik..
fiksyen sains, ceritera bagai termasuk komedi yang meruntun hati..
mengisi ruang alam realiti..
selepas diajak keluar...
aku pon tergerak gak nak keluar rumah..mangambil angin pakej lengkap nak outing+makanan..
haha...
*kuat mkn ke..takmungkin la...

emm..actually keluar uma dgn hajat nak pergi repair kamera..
kamera nih mcm tau2 je..last month genap setahun pakai..
dis month kire baru sgt ber'expired gurantee..'
buleh lak buat mslh..
*bengang tol dgn kmre ini.....
then, terlanjur keluar..
merase laa....
hehee..coconut shake lagi...
yang masuk lam JJCM...hehee


nasik …