Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

gaji vs bonus

assalammualaikum...pernah tak terpikir di hujung2 tahun kite bukan dapat gaji sahaja.
tetapi menerima bonus gak?
ahhh.dasar manausia..
asalkan tentang wang mudah je, korang angguk2 ya...hihihikhmmm... gaji aku bulan ni telah berjaya ku ehem2kan...
*inila semangat dier...sah.segala nya untuk macam2.tak kira la.gaji besar atau kecik..yang penting.*dimana dan bagaimana kita uruskan ia, itu lah kuncyg paling penting.kesungguhan menglistkan perbelanjaan bulan ini telah menyedarkan aku beberapa perkara :
1. beli ikut kemampuan bukan menurut kemahuan
2. bukan senang pakai kete, kerana ia perlukan simpanan lebih agar sentiasa bkeadaan baik juga selamat
3. ptptn aku xbayar lagi
4. kite perlu bahgi kepada 3 bahagian simpanan. wajib belanja, dan minor je sampingan.
5. buat aku rase nak kawin dengan menteri kewangan sebab ia mungkin lebih amanah menguruskan nya
6. ye.kene kawin.. sesungguhnya rezeki dalam pernikahan lebih ganda... nyamnyam:)
7. semoga berjaya la di dunia & akhirat kami.dan be…

Berkatilah Pasangan ini.

aku : Hai. Awak siapa nama?
dia : Name kite ikin. Asal Johor.
aku : Johor kat mana?
dia : Hm.kite duduk Kota Tinggi. Kenapa?
aku : eh! atok kita pon Kota Tinggi gak. Kat mana?
dia : ye ke..katmana?katmana?

hm.. macam tu ke permulaan kita jumpa?
haha. semester satu diploma. oh.memori-memori!*how can i recover this memory...
kejap je dah berlalu. da tua rupanya aku.
dah memang kene kawal kenakalan dan ke'remaja'an tingkahlaku le ning!

ok.dipendekkan cerita.. tarikh cantik 12 dis 12 telah diambil sbgai tarikh nikah member yang asalnya "ajnabi' (orang asing). dia adalah roomate cik nuwul masa part 1 diploma. yang aku selalu sengih2 je dulu baru berminor conversation.ye la. mase part 1 diploma, selalu gak g bilik cik nuwul ni.
Lepas tu, mase part 3..aku mencari roomate untuk genapkan 4orang sebilik.
akhirnya...ngukngakngukngak.....
tadadadaa....
ayen.mal.aku.dan.eiken..sebilik!

yang menariknya.sepanjang hampir 2 tahun di Universetail ni...
ayen dan eiken ni selalu orang sa…

Hari Mau Pulang..

Assalammualaikum....


Sari berita sukan... haishh.. (ish.tak baik mengeluh pepagi ni..wuwuwuu)
Harimau pulang... Semalam perlawanan semi final AFF Suzuki 2012..
dan ia iaitu Thailand berjaya menjinakkan harimau kita agar pulang bersama Agregate 1-3.


Pepagi lagi nak pegi kerja, aku  macam da musim biasa melayan corong radio HOT fm.
Ada pendengar yang ok.ada juga yang x berapa nak ok.. ala adat la. petang semalam sesi di radio ni, nak pendapat pendengar dengan sogokan "apa anda lakukan jika anda adalah coach HM"
bila HM tak berjaya, sesi pagi ni apa komen anda sebagai penyokong.
SEE!!! there is another game plays here. semalam komen sebagai coach, pagi ni komen sebagai penyokong...

Sedangkan semalam pun ada yang komen terlalu konfiden. Pagi ni dah nak komen terlalu kondem ke? huhuu..the way you turn out,you just show your real behave actually.*hm.sah.hati manusia memang berbolak balik..

ko nak komen dari aku lagi??
mahap.. aku tak layak untuk komen.

Ok. baiklah.. aku komen atas…

12 hanya nombor je.. pe hal ngan ko.

Assalammualaikum dan terima kasih..

ye.terima kasih singgah di sini..


tajuknyetarikh 12-12-12 tu lawa sangat ke?

Is it need to put more touch up on the bride face.. or need to decorate advance+vaganza  prop as showing EXTRA celebrate??

ya.aku pasti rata-rata manusia di bahagian bumi, kelihatan most granted on this coming date. ada yang kahwin la, nak baby lahir tarikh ni la, nak tunang dan sebagainya.

tahniah la korang ya.
atas kemenangan meraikan majlis atau event berkenaan.
ya. there need to congrate for your effort to make it kan.

aku tak lihat pada nombor di tarikhnya.aku juga tidak menilik apakah azimat nya.
aku tak gundah mencari tuahnya. kerana aku percaya dan yakin, Allah memberi redha dan melimpahkan barakah dalam usaha majlisnya. Amin..InshaAllah.

dan tak lupa kepada sahabat2 yang heboh dengan pelbagai rantaian "PERCUMA gadjet"... "Auto Gain Money" di efbi...

nak ngoyat satu je.
amende korang buat pon...
yang penting mesti pastikan HALAL..
kita tak mengambil …

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…