Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

Kupasan Ali Imran mudah...

Assalammualaikum...

Minggu ni midterm..
makanya, sebagai manusia biasa..
aku pun hanyut..
bagai perahu..
ku biarkan ia ke hiliran..
menghayati alam.

aku terjumpa ayat ini :
" Wahai org2 beriman! Jika kamu mentaati org kafir, nescaya mereka akan menembalikan kamu ke belakang (murtad), maka kamu akan kembali menjadi rugi" "Tetapi hanya Allahlah pelindungmu, dan Dia penolong yang terbaik" -Surah Ali Imran (149 &150)
Namun sebelumnya ku temui ayat ini

"Sungguh, telah berlalu sebelum kamu sunnah-sunnah (Allah) kerna itu berjalanlah kamu ke (segenap penjuru) bumi dan perhatikan bagaimana kesudahan org yg mendustakan rasul" "Inilah (Al Quran) suatu keterangan yg jelas untuk semua dan menjadi petunjuk serta pelajaran bagi org2 bertakwa" "Dan janganlah kamu (merasa) lemah dan jangan pula bersedih hati sebab kamu paling tinggi (darjatnya) jika kamu org beriman." Surah Ali Imran (137,138,139)
Dan diajar suatu doa lagi

"Ya tuhan kami, ampuni dosa…

A kuasa dua

Assalammualaikum...Kuasa berganda. itu sebenarnya adalah doa.ok tajuk tu.. dari bentuk hidup, Aku membayangkan aku sebagai AA iaitu Nama Aku (my alphabate n dad) dan dia.. Huruf nama nya dan ayahnya.Hmm... masa zaman kegemilangan di darjah 5-6 cmtu..cikgu selalu cakap..
yang Khalil cari Khalilah..
yang Nabil cari Nabilah..
Dan Syahid cari Syahidah...while Aqil get that Aqilah..masa tu aku pon berharap she could give some idea name since my name is no relate to such a man name.and she dont do ever do that.ok.done.itu my childish then get into secondary i got too busy without recall memory to searching that the only man for me."hari ini aku sedar..i even got one!haha.
ada masa pulak terpikir tang ni kan.but he was passed by without i am really to let go him. "sebenarnya kebelakangan ini, kesibukan membuat aku di dunia sendiri...sampai mimpi2 la otak ni x habis2 memerah keringat.apapun my update is about " setiap hamba Muslim yg mendoakan saudaranya pada ketika saudaranya …

" ini adalah daun2

Salam... Alhamdulillah hirabbil alamin..
Syukur aku masih bernafas dan diberi kemudahan agar masih di alam.ini.baiklah.tujuaan update untuk memberi tahu serba sedikit tentang hari ini.hari yang memenatkan.
hati yang meletihkan.
kepala memusingkan
juga perut yang tak keruan.i was skipped my rice almost for 1.5day.then, i do flashback and audit myself.
why i feel all this thus make me realize an empty inside me.i went to the class presentation on this week.
i got scolded by Architect who were try to back up the profesionalisme playing.(i assumed he scold me coz he put me in his eye directly all the way he talk to me)*but naseb baik bos i still backup me.tqvm encik bos.ini la keburukan system matrix leadership for subordinate like me anyway.and an additional, on wednesday i  got new task with due of submission today(friday) from another bos which is he well perfoms in follow up procedure.seriusly.yesterday i got settle the student bill.today.all.well.submission.and when i come home to my…