Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2015

dimamah ari..

assalammualaikum...penah tak rase...
makin ari makin muda?
adeh..
ak da rase k.
bukan ape..
sampai budak praktikal sdri takcaya ak da keje.
"ini adik..klu akk tamo bagi duit raya pon bole maaa".
"yillek.yanadak..illek.idaporingge"
*tade.da tade.tade.bolepigijauh2*-ak rase itu maksud ayat tu..
pastu officemate pon gelak.. ak selayaknya berusia muda.bahaya.
ini sgt bahaya...
usia makin tua.
wajah makin muda.sesungguhnya...
tua itu suatu nikmat.
nikmat yang mengabadikan
setiap kenangan..
pengalaman..
yang mampu
menjadi
inspirasi
motivasi dan
dedikasi
kepasa sebahagian org yg lain.walaubagaimanapun, bayarannya hanyalah mati.
org ckp "budi y baik sampai ke mati"makin kite hampir mati.
makinlah kita asyik berbudi.begitu lah hendaknya.amin..nota : tinggal sorg2 lg...hmmm.jgn budak ni marketing ak dala..*diorg kua melepak ngn opismate lain*

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

dan sebenarnya

assalamualaikum.
syukur.
berjaya sudah mendapatkan rumah sewe.
dan hari ni berjaya mengharungi hari pertama di tempat bertugas yg baru.
daripada ramadhan telah pon diketahui aku akan ke YongPeng.
dapat keje sini.
rau asik cakap..."cepat lapor diri.
takut nanti da beranak takdapat nak jumpa.tggu lg"
usai aku mendapat rumah kelmarin(sabtu), ahadnya rau datang ke YP. kebetulan lalu since diorg balik kajang kejap..
siapa sangka.semalam jumpa...pagi ni dlm kul 4/5 pagi..dah beranak.
baby die mg nk jumpe ak agaknye...
hehehe...kelakar betol klu dipikirkan balik.
pepon... macam hajat keng kawan aku bile ak mula berkerja di arena Qsthings ni..paling ketara.semua suruh carik calon!
suruh melaram!
suruh usya!pagi tadi..
masa melapor diri.
dengan penuh yakin.
dan keazaman yang tggi aku melaporkan diri.since keje kt kontraktor,ak pandang.
pandang...
rse tak yakin balik.
buka poket beg.
korek.korek khazanah.hah.jumpe!
ak sarung cincin di jari manis.
ok.yakin.
fokus.
fokus.
fokussss..*aku k…

2015 - perihal jumaat dan aku

tahun paling barakah.
submit thesis ri jumaat.
besday sdri ari jumaat.
1st time dapat besday dan puasa ramadhan sekali.
viva ari khamis.
submit official hardcover ari jumaat.
result official ari ini (semalam la) pon ari jumaat.
alhamdulillah.syukur..syukur.bila kite decide try hit the sleepy lion and comfort work dgn try apply utk smbg belajar, kemudian kite diinterview & terpilih utk smbg, sebenarnya Allah da prepare nk ajar diri kite lebih kuat dan tabah. macam2 dugaan, gaji, tempat keje, officemate, keluarga yg xsehat yg sana sini buat kte sedar waktu kte tetap xlama nk bg yg tbaik.kita pilih kebaikan yg mne utk kte lakukan..lalu saat makin hampir benar abis belajar, nenek melaka xsehat..akhirnya meninggalkan kami..kami raya puasa tanpanya.raya haji seterusnya nenek joho sakit kemudian sekali lagi raya puasa juga tanpa induk.mg raya sgt bezanya bila ia tanpa kedua2 induk.Biarpun telah memilih utk lambat grad..tanpa mengejar pointer..tanpa mengejar kerjaya gah.tanpa mengejar gaj…

when i was like...<aflashback>

when i was a baby..
many things happen..
mom said im the easiest care.
let me in the "swing"  (buai)
make me sleep clamly. let stay me in there.
and then when shes back from work,
im still there. i bet i was really in deep sleep maybe.. ^^when i grow to the toodleshood ..
i can remember..
one day i bussiest with a doll.
shes wear in red.
then pap..pap..pap.flash came..
it was a camera.i bet i was mom.
she took pic of me.one day... mom wore me a blue shirt and jeans.
even let me in suitable shoes.
then kene berdiri tegak2.
pap pap pap...
amik gamba lagi.
rase.nye mse ni adik bradik mak cam mak usu atau makteh pon ade skali ni.
die yg beria2 menyiapkn ak.up to my primary school..
i love to hang up with nenek.
she keeps repeat me about atok.
i love to ask about atok.
about japanese attack malaya.
and many more.but an about.
nenek told me that atok is a doctor in army.
he posting at s'pore.
later, hes run back.left the career.
she even said his has all the doctor things like…

a final submission

assalammualaikum w.b.tselamat berhari raya.ampun maaf dipinta.
buat pengetahuan kalian, pada syawal 16th.. saya telah pun melakukan final submission.the final submission in bermaksud..
confirm boleh graduate.
yep.
konvokesyen katenye.
and icant wait.
pepon teringat kat arwah atok and nenek.rindunya.
alfatihah.taklupa arwah makteh juga.raya ini kali berbeza..
di kampung mak, neneknya tiada.
di kampung ayah, nenek(ktorg panggil atok) juga dah tiada.huhuhu..pepon nak sedikit gambar buat yang merindui entry ala2 polis entry one two jaga..k la..selamat malam sume.wassalam.selamat hari raya.
sekali lagi ampun maaf dipinta.