Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

Do u my 'mancung'man..?

Assalamualaikum w.b.tAlkisah last week hari rabu, aku dipanggil bermeeting immediately.Dan hasilnya, malam itu juga kami diarah pergi ke penang.Ya.penang.Hampir beberapa tahun berturut2, aku menutup tahun ku dengan menziarahinya.Cuma kali ini, untuk kerja.Oleh kerna HR tidak mampu menyediakan kami hotel utk rabu dan cuma mampu menyediakan hotel khamis shaja.maka kami tidur di dalam kereta dan paling masyuk, gi site visit seharian dengan tak mandi pagi.Lantak la. Orang tak tahu.Tetapi, lekit nye kitorg je yg tahu.Throllbaik.Site visit lak selama dua hari, khamis dan jumaat.Paling best, aku sudah lak dah amik halfday jumaat, konon nak menolong mak rewang di kampung (kerna kami punya kenduri lepas pada sabtunya). Siap plan dengan along, nak balik sesame.Namun akhirnya, aku kene gi penang dan along g pahang rabu-jumaat.terbaik.. Dua beradik terbaik.hamik ko... Rancangan Allah terbaik.Maka berpasrah mak di kampung.huhuhuuu..
Terima kasih sedare mare yg datang membantu. Aku dan along berjay…

bila mak offer

Assalammualaikum....

lama tak menulis panjang-panjang...

terasa nak menulis panjang.


heeee...


soalan biasa.. keje ok?

aku patot cakap tak okeh.

ye... tak okeh.
sudah hampir 4 bulan, gaji sangkut-sangkut. walaupon gaji aku kira kecik berbanding senior yang hampir 4-5k.. tapi masih syukur.
syukur sebab ak try compare dengan orang yg duduk Kl ni dengan gaji 800-900 pon masih boleh survive siap anak bini lagi tu.
aku yang single apalah sangat.
namun... ianya seolah sementara.
sesungguhnya jurang ekonomi memang berjaya menghambat rasa untuk hilang motivasi diri.


warkah berlagu pilu terasa apabila mengetahui senior yang gaji lebih besar pon masih belum habis terima gaji bulan oktober.
begitu tragik oktober. dan kini sudah masuk disember.
apatah lagi gaji november yang belum menjelma,
kami menjangkakan disember akan ada penyudah yang sama.

thesis..
apakah aku ini tak suka kamu.
apakah kau kan membenci ku.

oh. dugaan..
satu per satu meragut pengorbanan..
tangis.tenaga dan waktu yang ada.

sedi…