Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

Spring my day

Assalamualaikum w.b.tHari ni merasa 2 pengalaman baru...
1st dapat la mengharungi rawatan di fakulti pergigian uitm.
2nd dapat la masuk meeting ngn org korea.Ceritera 1st
1st at all, igt nak hantarkan k.bie gi appointment dgn dokter gigi. Sambil hantar ak tgk jam tgn.."eh... Hari nikan half day, sempat klu nk try gak experience kt sini"...
Maka xlengah k.bie pon menemani ak dapta rekod sebagai pesakit.
Well..bagus gak sistem kat sini, lecturer die tgk gigi kite then pass la kt student2 mereka utk proses seterusnya.
Asalnya niat ak nak cuci gigi or tampal la pape yg patot...
Oleh kerna masa tggu docter tu, ade student cop ak utk bantu praktis die..so, ak berlapang dada je la terima tapi.....
Kehkehkeh.hamik ko!sekali keluar dengan gigi penuh berwarna!!!Adoiyai... Ak rase patot bg die cadangan upgrade servis agaknye.
Cube ko bygkn die letak cecair berwarna dalam mulot kita, fungsinya nak tgk kadar plak/kaviti gigi. Lepas tu siap lak buat calculation % berapa kaviti kite. Lepas…

Mr.Right (1) unvoice writing

Assalamualaikum.....Oleh kerana unvoice writing for this entry... Let me show from some angle that express him rightly...Hahaha....#gelaksipu2#
Just a simple entry...And i found something...
Sometimes it not bout "all must right"....just need you with cool way to express "this alright and its really alright". the best way to spelling "all right is alright"... But I would like to acknow you..."im just a normal girl.maybe more.maybe lesser or much less..." ^^ *Hakikatnya : Top of that, harap anda punya lesen dan kompeten dlm memandu...dah taklarat nak drive..huhu Okeh.. Enjoy the picture. Nota di tumit: pray4mh370... Moga baik2 segalanya.aminnn... Sekian...wassalam..

A picture to describe it.

Feel something to write down it.
And every single thing to speak it.No suit any word to describe it.I like the picture.Just like i told u
"macam mana peluk, kalau tgn xjumpe tgn lg satu nak sampaikan peluk tu"Kehkehkeh.
Always love me..keep missing me.

Karakter manusia dan simptom2 lupa dunia

Assalamualaikum...Bila cakap tentang karakter, mesti orang akan kaitkan dengan berbagai2 aspek.. Cara makan la, cara tidor la, cara duduk, body languange, termasuklah jenis kasut.Adehhh.
Aku tak paham kenapa la ada yg terlebih particular dengan memanipulasi melalui simptom2 jenis pemakaian kasut ni.. Fanatic kasut agaknya. Ini semua barat ni..barat.. Memberat...Dari zaman sekolah, aku sempoi, lowprofile, xsuke diamik gambau, banyak bende yg suke la senang cite.huhuhu...Bila nak keluar uni, kene gi finishing skool siap diajar dan diigtkna tentang grooming n dressing.
Motip?kononnye masa interview la...
Nak dapat keje usahanya.Bila dah keje, imej dan character grooming ni menjadi satu drpd hiburan kot.pada ak, baju selesa dan pemakaian yg selesa bole bagi mood mengadap keje.Hmmm. Selain dari dapat la tutup aurat dengan kasut bertutup... Kira membantu sekali kita ni bawak imej company. Paling penting ia juga membantu imej kita sebagai umat nabi juga. Alhamdulillah dpt kesedaran ini.. Cum…

Aku yang masih bukan pompuan sekarang

Assalamualaikum w.b.tAlkisah aku hanya manusia biasa.
Kadang lasak.
Jarang lembik.
Akhirnya malam ni sesuatu berlaku.Tengok rumata pakai masker.
Eh.cehceh... Nak try gak.
Mintak sikit.nak buat cam dia.
Letak kat idong, dahi dan bawah mulot.
Katenye bole ilangkan jerawat nasi a.k.a yg putih2 dok kat pori2 wajah.
Diminta olehnya tolong abiskan masker tu sebab ade beli yg baru.nak abiskan yg lma baru abiskan yg baru.
Sibuk duk pakai,ratakan sana sini kt muka.Rumate pon landing dan tololap.Setelah 20minit, penuh keterujaan la nak tanggaikan masker ni.
Sekali baru stat dah rase.pergh.
Sakitnye muke ak.
Macam nak cabut kulit muke.
Mata merah.
Berair.
Akhir sekali da selamat buka masker ni.
Mata ku xley lagi di buka.
Menangis!
bukan..ini meleleh2 air mata kesyukuran.Adeh.kan bagus semayang tobat camni.
Tobat taknak kasari wajah ni.
Nak jaga dengan solat tahajud dan solat sunat taubat.
Nak kesan wudhuk yg sempurna.
Nak cahaya iman bersinar2 bergemeelapan kalah produk2 ciptaan manusia.Takyah la…