Monday, September 30, 2013

wishing list



Top Of The World Lyrics

Such a feelin's comin' over me

There is wonder in most every thing I see
Not a cloud in the sky, got the sun in my eyes
And I won't be surprised if it's a dream
Everything I want the world to be
Is now comin' true especially for me
And the reason is clear, it's because you are here
You're the nearest thing to Heaven that I've seen
I'm on the top of the world lookin' down on creation
And the only explanation I can find
Is the love that I've found ever since you've been around
Your love's put me at the top of the world
Somethin' in the wind has learned my name
And it's tellin' me that things are not the same
In the leaves on the trees and the touch of the breeze
There's a pleasin' sense of happiness for me
There is only one wish on my mind
When this day is through I hope that I will find
That tomorrow will be just the same for you and me
All I need will be mine if you are here
I'm on the top of the world lookin' down on creation
And the only explanation I can find
Is the love that I've found ever since you've been around
Your love's put me at the top of the world
I'm on the top of the world lookin' down on creation
And the only explanation I can find
Is the love that I've found ever since you've been around
Your love's put me at the top of the world


Songwriters
CARPENTER, RICHARD LYNN / BETTIS, JOHN

when i was standard six.. its about 2000 (millinium year), i used to hear this song in music class.emmm... wait.. i cant remember what year exactly, music teachers play the casset to us. but i keep sing.."i on the top of the world looking down to the creation ant the only explanation i can find....


then, i google for it.

YEAZZAH..

yes it is.

i found it.

hahaha.


i put it in my wishing list.

wishing to sing or make it as a background music for my wedding's video..^^



love it..shuke sangat.

thanks for that memory. i recall uu very well... even mine about 2* years...excited and glad to hear it again!!!

Alhamdulillah.. terimakasih Allah atas ingatan ini..



 

Saturday, September 28, 2013

weekend tak berapa panjang

Assalamualaikum...
Hari ni hari yg panjang.Sebab
1. ngadap uma.hihiii *baru merase weekend sebenar
2. buat otak kanan berfungsi dgn barang yg berbulan2 terperok kt dlm plastik...hihi.

k la.. tayah cakap banyak...
tgk gamba yek..

gamba last tu, kedainye.. selamat mencuba!!;)

Alhamdulillah. I prove my another potential.

nota tepi : eh.dah lama giler tak pakai sign A2...tenkiu k.nora for your contribute^^)

nota tumit : masa beli sila check ink paint tu, tkt dah xley guna.advise beli kat cwgn midvalley cm n k.nora, cnfirm ok.sbb ak beli kt giant kelana jaya, ak tdapat-yg x ok sgt..

Thursday, September 26, 2013

tinggalkan ku.jgn tinggalkan aku.

http://www.youtube.com/watch?v=nLSUb5xbkk4&feature=youtube_gdata_player

Tuesday, September 17, 2013

10minutes lagi.

Asslaammualaikum....

yep... akhirnya aku da selamat gi kenduri kat johor itu semua.
maaf.memang tak sempat nak update pape.
*aku mabok oit... mabok naek bas.3jam pertama, tido la dalam bas.pakse tido...huhuhuuuu

well... we girls ops....since ade suami si roul(actly kwn sdri gak)... so i call it
gengs outing.
much more out of things kot.
hahaha... kejap je pon lepak2.tapi sempat la...sempat tgk anak buah diorg baru lahir.. ngan belek album pengantin diorg.
alahai... album tunang, xtengok plak.

next3 time je la..klu igt.

seronok dpt jumpe membe.
bahagiakn hati manusia lain itu bagai membahagiakan hati sendiri right?
yep... kata "sygi saudaramu seperti sygi diri sendri"

hmmm.hari ahad paling pack.. plan goin eat at 1st (uma ziha)dan 3th (uma Dzul-kwn nurul) house.since 2nd house pon carik pai da geram2.at 3th house ktorg eksiden. mau tak terkejut... tbe2 dgr bunyik dentum dan ak tgk ade budak melekat kt tingkap pemandu sblom jatuh. mase tu cik nughul bawak.ape lagi...
turun je dah kne shoot la.
"eh.dik..ko tak nampak ke ank dah bg signal nak msuk simpang?"
hamik ko.... ak trus g kt budak tu..budak laki.. jadi inspekter jap. "dik.ko ni ade lesen tade?tingkatan bape?"
budak tu terketar2 la.... dah xde lesen.bru tingkatan 2.pastu sibuk mintak maap dan ckp nak gi kedai kt simpang tu.

ak nk je ckp takkan potong kanan gak,klu org nk masuk kanan.haishhh.

skirting n pintu nurul rosak la gak.
tapi pada ak, pintu tu klu nak ketuk.. upah buka je tak memadai ngn lekuk tu kot. ade la besa sgt... cume skirting je la..klu bole tukar, tukar.

*klu la bole, nak pai budak tu.

nurul kesian.budak kampong.
settle cmtu je la.
kesan nye...
ketaq gi next kenduri (arep).
pastu terus kenyang rase.

tunjuk muka kt pengantin....bagi hadiah.
balik.. abih cite.

sempat lagi kitorg bincangkan,
adakah adik tu serik dan insaf bawak moto tanpa lesen juga topi keleder.
ak rasenye tak kot.
silap hari bulan, dia bangga langgar dan takyah kua duit utk cover damage tu.
namun harap adik tu dpt hidayah sblom tlambat.

pepon.. akhirnya..
selamat pengantin baru kepada semua pasangan.
semoga dikurnia generasi soleh solehah dan kekal hgga ke syurga.

k la.
pai sini dlu.
ade mase ak update lg.

wassalam
*ida.. maaf tak dpt dtg.. mik gamba mu wat kenang2an... hope suke hadiah yg beri

Tuesday, September 10, 2013

sesudah diapit.

Assalamualaikum w.b.t

pengalaman jadi pengapit kini penuh di dada.

mule2 seronok... bila sampai mase,(berarak ngan bersanding tu)
hmmm.. xd la best mana.
yele...
aku lak cam tak tau nak wat muke cmne.
nak senyum..tp  sgt segan.

mase ni la teringat.
owhhh..dlu ak jadi pengapit mase malam berinai je.
so tak de pengalaman la sanding bagai.
hahaha...

i make my mind up.
fokus2... ni majlis org. senyum walaupon ko tak tahu nak senyum kat sape.
sengih.
belajar2 senyum sambil sebut (c) seee....
senyum sebut  (m) emmmmm....
lebih baik dari iklan gigi darlie yg biasa.

well. bila makan beradab..
makbapak pengantin laki yg duk apit pengantin.
mase ni la ak dapat tmpt paling tepi skali.
malangnye sobolah ngan mak mentuo sepupu ak.
hahaha...

then, walau nak control2 ayu.. makan tetap makan. :)

minggu ni lak kenduri kawan2...
sabtu :
kak ha, aida, qila dan mima
ahad lak :
ziha dan arep kecik.

suke ak igtkan kepada sahabat2 yg suke kan suprise..
tolong la klu nak suprise kan geng yg korg kawin, dgn lebih awal.
sebab bukan korg je yg kawin..
org lain pon kawin.. korg kene la beragak.. nak jempot geng takkan la kendian2(lambat)...
ni kg klu tak dtg, macam2 lak sangkaan.
gitaw awal2... biar ade mase geng tu nak arrange perjalanan.
mak slalu ckp..."jgn gso,org (kwn) pon paham lau xdpt dtg"

tapi ak kan sk walimah.
so...
tetap usahakan nak g gak.
kalau ak ade kemere beso...mesti abis bateri ak snappic...agaknya la.

hee

skrg ak kt TBS, amik halfday..
sementare tggu bas... menaip la utk korg.

k la... nanti ak update lg.

mungkin dua entry dlm satu hari.mungkin.

semoga cinta hingga ke syurga ye

nota di tumit : aisyah opis ckp "kem slm"..."kem slm kt pasangan mane tau dia dtg walimah tu skali"
ak  balas...LOL. loud of laugh lerr....

nak gambar aku share..
-amik gamba bunge pengantin
-tiket hari ni
-bukan backpack je..tp wed(wedding)pack..
-berat gak ak brg2 ni..

hihihi

wassalam

Tuesday, September 03, 2013

apalah perasaan diapit

Assalammualaikum para hadirin hadiran di belog ini,

syukur di malam yg syahdu lagi dingin melitupi semesta alam, kita diberi peluang lagi untuk menghirup air suam2 kuku bagi melepaskan kelegaan tekak..

sekalung tahniah dikalungkan kerana berjaya menempuhi hari pertama doposen (20sen) kenaikan saham minyak RON95.
terasa dikepit2  duit yg belom berkepok...
malah terhenyak sudah dalam kesesakan di jalanan pergi dan pulang kerja.Aduhh..payahnye buat karangan ayat skema ni.

benci atau suke..perkara dah berlaku. "brg yg lepas jangan dikenang"..."smga tenanglah dikau nun di kejauhan 1.90 dgn aman dan damainya"... berbagai ragam manusia semalam dan hari ini.ada yg berkata takperlu tuang fulltank kerna esok lusa pon kne gak tempuh 20sen tu. namun pada aku, aku kene tuang full.sebagai persediaan utk perjalann jauh weekend ni..maka pada ak, ini hak aku dan bersangka baik je, semalam BRIM (Beratur Ramai2 Isi Minyak) adalah org yg kene saving utk travel mggu ni mcm aku....hihihi (^^b)

malas la nak bandingkan tg gaji n isu minyak ni..harap kumpulan yg bersuit dan kereta mewah tak mengeluarkan statement yg menyakitkan telinga, dah la...dah confirm ak kene la start puasa cm bese...

kepala aku pening..nk pikirkan dan cari sumber utk buat predevelopment cost..*esok nak tgk progress....pastu ade minute meeting yg terbengkalai dr jumaat last week (* suasana berlatarbelakangkan kuburan....seram since ak xphm sgt byk consultant kt projek sg ni..)... next week start kelas.. timetable xkluar lg... bill entah berapa agaknye..

jadi curi2 masa update blog guna fon..terbiar la jap laptop ak da bukak tu.....

petang tadi, tgk hempon,ade miskal dari sepupu ak.
rupanya nak suh jadi pengapit dia nanti.ak tanak...sebab dlu adik die kawin, aku jugak pengapitnye.. tkt ade org perasan "eh.pengapit ni lg"...hehe*alasan mencari alasan.

klu ikutkan dah 3 kali dapat peluang ni.1st time dila kawin, then aku escape bile tgk pengapit lelaki kai baju same n match kaleer ngan aku.. aku malu kot... sbb dila satu taman ngn aku..pastu muke dekat2 sme..ketot lak tu... pengapit lelaki lak kembar suami dier...dats why la ak escape.*oh...ohsem rupanya sgt malu kan aku ni...hahahaa

2nd time lia kawin, 2tahun yg lepas kot... igt lagi time tu hujan lebat giler...sepupu sepapat aku sampai buat parit jam tu jugak..semata2 nak alirkan air ujan dari membanjiri pelamin.si lia ni lak muke nak nangis je... muke ak mase tu??cool...tp dlm ati risau gak

kali ni... akak si lia plak.. akk die ni atas setahun je dgn aku.while lia tu sebaye ak... suami lia n bakal suami si akak ni adalah sekampung n teman karib...kire nt diorg mesti "kamcing" abis la..

ak doakan majlis walimah dan baitulmuslim ini mbawa ke syurga.amin..

tetibw
pastu aku pon terpikir...

        "ape perasaan kene apit"    

                          or                
                (jd pengantin)

ntah la.aku lom amik pusing lg...
signboard U-turn jauh kot..so, nanti ak da pusing baru aku cerite yek!

haha..

k la... ni gamba buku terkini aku beli semalam..
tak tahu la bila baru dapat baca. . .

ok..babai..
sampai sini dlu..

len kali, borak lg eh.

wassalam..