Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2014

Lama idup..

Assalamualaikum w.b.tDari skola rendah, xpandai berorigami "burung".. Akhirnya ri ni berjya buat. Hahaha*mengendeng rumate yg sibuk buat*suh die ajot sampai dapat*cekal*gigih*Tolong jgn mtk diskaun hantaran sebab kekurangan ini.Mihmihmihhh


K.bai..

LOSER..

Assalamualaikum w.b.t

berikutan topik itu..(refer la pada entry sebelumnya) lets see whats goin on...


ak tak berapa paham kenapa my surrounding start say im a loser.

pelik. aneh. ganjil.
Adakah perlu kau menegur EX kau, semata-mata nak show kau da bagus tanpa dia? *kening bajet bagus terjongkit sikit*
entah la. memang betul cerita imam syafie, anaknya dan keldai tunggangnya.. ibrah yang dapat, kita takkan dapat puaskan hati orang di sekeliling kita. hingga mungkin kita sendiri lupa kepuasan hati sendiri..Erkk. *tiup tudung jap*
tapi dari puaskan hati sendiri dengan hati orang baik puaskan hidup utk Allah kan.

baca kisah rasul ke.sejarah kegemilangan islam..kisah wanita-wanita dan lelaki-lelaki penghuni syurga ke..

kalau takde sangat fasiliti tu.. maka baik ber istighfar je. itu sebaik2 nya.
dan sebaik-baik pendengar... adalah Allah. sebab setiapkali kita mengadu, kunci penyelesaiannya hanya kembali pada Dia.
dan berbalik kisah ini, aku nak memandang nya sebagai "kami hanya sejara…

Kun fa ya kun

Assalammualaikum...Its feel late to make update.
And it feel mix inside of me.
But, i believe in Allah.Dia sebaik2 perancang.
Dan dia yang terbaik mengetahui setiap isi hati.Cerita bermula.
Ak masih lagi friend dgn crush.
What the hack.
Ak ade crush.
Yep.candy crush.
Once upon the time.
It was long time before.Dengan keskemaan ak,  maka di zaman purbakala itu.
Ia adalah suatu perhubungan jarak jauh.
Namun, jarak tidak menghalalkan kami.Dan hari ini, aku sebumbung dengan nya.
Mende dengar dia berKURSUS di sini.
Maka aku mengelakkan diri dari ke kawasan dia check in.Allah Maha Perkasa.
Maha Penyayang dari kalangan makhluk lain yg penyayang.Allah hu akbar.My first step in the place, i found nothing.
Well.. At a glance, i capture that CAPITAL LETTER.what..It his organization.
Then, i back off and hide..
My eyes start searching around.
He is there!Ya Allah. Memang dia.Memang dia.I feel to make myself small and tinny very well.And at same time, my girlfriends has been arrive. We hang out si…

Picture's talk.

Assalammualaikum w.b.t...