Thursday, August 21, 2014

Lama idup..

Assalamualaikum w.b.t

Dari skola rendah, xpandai berorigami "burung".. Akhirnya ri ni berjya buat. Hahaha

*mengendeng rumate yg sibuk buat*suh die ajot sampai dapat*cekal*gigih*

Tolong jgn mtk diskaun hantaran sebab kekurangan ini.

Mihmihmihhh


K.bai..

Monday, August 18, 2014

LOSER..

Assalamualaikum w.b.t

berikutan topik itu..(refer la pada entry sebelumnya) lets see whats goin on...


ya.. what say what..

ak tak berapa paham kenapa my surrounding start say im a loser.

pelik. aneh. ganjil.

Adakah perlu kau menegur EX kau, semata-mata nak show kau da bagus tanpa dia?
*kening bajet bagus terjongkit sikit*

entah la. memang betul cerita imam syafie, anaknya dan keldai tunggangnya..
ibrah yang dapat, kita takkan dapat puaskan hati orang di sekeliling kita.
hingga mungkin kita sendiri lupa kepuasan hati sendiri..Erkk. *tiup tudung jap*

tapi dari puaskan hati sendiri dengan hati orang baik puaskan hidup utk Allah kan.


baca kisah rasul ke.sejarah kegemilangan islam..kisah wanita-wanita dan lelaki-lelaki penghuni syurga ke..


kalau takde sangat fasiliti tu..
maka baik ber istighfar je.
itu sebaik2 nya.

dan sebaik-baik pendengar...
adalah Allah.
sebab setiapkali kita mengadu,
kunci penyelesaiannya hanya kembali pada Dia.

dan berbalik kisah ini, aku nak memandang nya sebagai "kami hanya sejarah, yang berakhir dengan we both are stranger with some memory" and i wish to keep it as that.

well. kisah kitorang tu bukan nye novel yang korang salu baca.
dan kisah Aku adalah Aku, kisah Dia adalah untuk Dia.
Yang penting, kat Luh Mahfuz segalanya telah tercatat.

dan suka aku ikut pendekatan "pabila sesuatu meragukan, jauhilah dan kembalilah pada sesuatu yg tidak meragukan".
mungkin hikmah nya aku tak nampak sekarang, tapi aku yakin dan percaya segalanya akan terbukti.

buat masa ni, taubat nasuha la yang paling sesuai.
pabila kau halalkan yang haram di kamar hati mu,
maka mengidamnya juga meng"haram'kan hatimu.

atau aku 'halusi ayat itu' bergambar begini :
cahaya melawan cahaya. bagai neon ditujukan ke sportlight..nyata sebuah kisah loser(hambaNya).

~ilham dari Annur 35-38~



Nah! jangan sibuk dengan natijah, Allah teliti setiap usaha.. "moga Allah memberikan kami taufik, hidayah dan juga istiqamah kembali padaNya" Amin.




well.




throll terbaik utk mereka :
"takpe, kalau ak mg loser bab cinta haram ni.
sebab target ak adalah cinta halal"


we not a winner even a loser as long as we are a chooser.
then decide for your best..


Wuallahualam.


Semoga Allah membantuku dalam syukurku, ilmuku, dan amalku.

Amin..amin...amin ya rabbal alamin.


Wassalam.











Saturday, August 16, 2014

Kun fa ya kun

Assalammualaikum...

Its feel late to make update.
And it feel mix inside of me.
But, i believe in Allah.

Dia sebaik2 perancang.
Dan dia yang terbaik mengetahui setiap isi hati.

Cerita bermula.
Ak masih lagi friend dgn crush.
What the hack.
Ak ade crush.
Yep.candy crush.
Once upon the time.
It was long time before.

Dengan keskemaan ak,  maka di zaman purbakala itu.
Ia adalah suatu perhubungan jarak jauh.
Namun, jarak tidak menghalalkan kami.

Dan hari ini, aku sebumbung dengan nya.
Mende dengar dia berKURSUS di sini.
Maka aku mengelakkan diri dari ke kawasan dia check in.

Allah Maha Perkasa.
Maha Penyayang dari kalangan makhluk lain yg penyayang.

Allah hu akbar.

My first step in the place, i found nothing.
Well.. At a glance, i capture that CAPITAL LETTER.what..

It his organization.
Then, i back off and hide..
My eyes start searching around.
He is there!

Ya Allah. Memang dia.Memang dia.

I feel to make myself small and tinny very well.

And at same time, my girlfriends has been arrive. We hang out since we plan to do a set of bowling game.

We paid at counter(middle in the area) and i ask to play at opposite side of his. I with my uncontrollable behave, try to save my face there.
With hope, he dont realise me.

My silliness strategy came in my mind then i looking my ring.
I just hope to wearing it and if he do greet me. He could see it.

I do gaming without focus. And in the end, i only do "cuci longkang".

Well.

What can i say.

Even im lose im winning.
Win to bear that im there.
Lose coz i lose my game.

*backgrond music : all of me*

K. Bye..

Yg lepas, biarkan berlalu. Yang lalu, selalu dah ditentu. :)

*keep grown*movingon*

Adik2.my nasihat : jgn bercinta masa belajar..bercintalah lepas kahwin.. K... Sekian.

Wednesday, August 13, 2014