Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

darah manis

Assalammualaikum....
setelah berlalu pelbagai tika dan waktu, ditambah pula rencah kehidupan yang beraneka.
aku diserang juga tujahan mengantuk..letih..penat... dan lesu.
di kala subuh menjelma.
kulihat jam sudah 5.40..
hishh.tak sempat ni.
tangkas ak bingkas ke ruang mandi.
tepat 6.15pagi aku sudah melancarkan
perjalanan pulang ke keyel.
almaklumlah... seronok balik kampung.
release my heart burden at least.
7.45pagi aku sudah keluar dari tol sg.besi.
alhamdulillah.detik hati.
awal sampai opis.
xjem lg. selang beberapa sela saat.
aduh.ia sudah perlahan.
kereta semakin ramai berbanding penumpang yg patot dimuatkan.
salak selatan.
okeh.dah dekat dah.
berkumandang nasyid selawat utk nabi.
nasyid lain2 juga di radio ini.
duuuummm.
hah???
ak terlelap dalam jam?
apakah ini mimpi....
lantas ku reverse kenaikan ini.
ciss..aku cium camry.
$$$$$$$$$$$ mula mencongak dalam fikiran ini.
signal diberi.
tuan camry adalah wanita.
smart wif office proffesional attire.
abih la ak.
ak bru buka pintu.

^padatmemadat taksame padanmemadan^

Assalamualaikum..


okeh.kawan2... kali ni teringat tentang berkenaan pilihan hearthy.

masa zaman sekolah dedulu.. kawan pempuan selalu tanya.. ko nak boipren yg cmne.
jap.nk ketawa kejap.haha. *naive+nerd+girlish memory
Nyata.Zaman teknik aku mg agak colouring than sekolah sebelumnya.


dengan doomate yg pelbagai kos dan background. soalan ini ditanya oleh D (maaf.bukan nama sebenar), dia  PRS(mase tu ade pembimbing rakan sebaye bukan perosak rakan sebaya) doom kitorg.

pernah juga lelaki tanya aku, about this charming stuff at my own perception..

well, with no burden..i dont even mind this kiddo charm queries.. then, time is left me behind..


beberapa minggu yg berlalu,  this question is comeback into my mind. yep.
*setelah umur ini menjadi serius.




then, i ask my bff(i got many, but decide to ask die ni la) how to establish a specific interest in man-women relation.mksd aku...senang ckp cmne kte nk tau kite suke org yg mcmane...

he queries "ada minat sesiapa?" aku : hm..,da lup…

sementara ada kita,punyailah DIA..

assalammualaikum w.b.t
untuk pengetahuan semua, kata-kata hikmah hari ini sempena cuti sekolah adalah yang berikut :
"jika kamu bertawakal kepada Allah dengan sebenar2 tawakal, maka Allah memberi rezeki kepadamu sebagaimana Allah memberi rezeki kepada burung.Pagi2 burung keluar dari sarang dalam keadaan lapar namun pada petangnya pulang dalam kekenyangan" (hadith riwayat Al-Tarmizi) sumber solusi no56.
cuti.kerja.gaji.asimen.dateline.examline.tidur??.famili.baitulmuslim.

this is my monologe : "we got timeline and at the same time we also got life timeframe. there is not a matter how much we manage to make it. but we always lost on how to keep passion that to pay it off. a dream never came true after  soundly sleep at all. a vision (dream) that we listen.talk.share.fight.we pray.and lively doing routine even practise need a soul for itself.where is a systematic  discipline organizing missions. A vision must support by few missions since its such a steps of the success c…