Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

Cinta ke Medik

Assalamualaikum...

Yep.Aku akui aku memang kagum dengan budak medik.

Mungkin aku ada sepalit terkilan agaknye meninggalkan biologi demi mengeluarkan aku dari lingkungan bahasa arab tinggi..(tak matang lagi masa tu..)

Kat sekolah, budak sains tulen adalah yang selalu cikgu utamakan.
Bila masuk teknik, kehidupan penuh warna. Disebabkan hanya ada dua je batch form four dan form five...maka aku nampaklah di batch2 ni siapa yg teror bio, teror addmath, fizik, kimia dari pelbagai latar mainstream.

Di sekolah teknik aku, ade 5 bidang iaitu kejuruteraan awam(PKA), jentera/mekanikal(MEKA), elektrik(PKE), dagang(AKAUN) dan pertanian(PETEQ).

Untuk pengetahuan pembaca, teknik kami non-voka
(kitorg bukan teknik stream vokasional);bak diterangkan oleh cikgu : kami(teknik nonvoka) generasi produk untuk jadi golongan professional bukanlah duduk di operasional which ia direct contact with things/tools, instead mostly we come out with paperwork, policy, documented prepared, decision maker, etc...

Bila…

Suatu hari di sekolah ku

Masa kat dalam kelas, cikgu bahagi dua kumpulan kepada dua nama berlainan.Satu kumpulan nama kelopak.
Satu lagi namanya kuntum. Cikgu guna isyarat tangan dan kene ikut tangan die sebut nama kumpulan tu selagi tangannya masih menuju ke kumpulan itu.Then jadi lah. . .hari yang Kelopak kelopak kelopak kelopak
Kuntum kuntum kuntum kuntum
Kelopak kuntum
Kelopak kuntum
Kelopak kuntum
Kelopak kuntumHehee...#endfebcomingmac#semangat block date#Assalammualaikum.. Begitu la musim jemputan sekarang ni..Seronoknye kawin.tetibe rase nak senarai kan aje semua item yg nak wat kalau diri sendiri kawin ek.
Yela takut2 sendiri lupa kan..
*hahhahahaha...semakin feminisme betol.Tapi malu nak tulis kat sini.
Yela.Ajal maut jodoh pertemuan di tgn Allah...Pepon kene la tulis kan...
Mana tau dapat.
Bole tersipu2 nanti..*hahaha.
okeh..
Hantaran risik+tunang-utamanya nak coklat.nak kasi gemok balik..*masa tempoh tunang wajib supply coklat supaya sy gembira dan gain berat....kikikiii
Nak sekali kain untuk bua…

Syukur..

Jom sujud syukur.
Pertama nya kerna semakin sehat.
Kedua...Alhamdulillah keputusan lulus.
Ketiga... Kak wan berjaya hamil!^^Sungguh Allah Maha Kaya Lagi Maha Arif dan Maha Pasti.La illah haillah anta.subaha naka inni kuntu minal zholimin!(doa nabi yunus)Allah humman a' inni ala ziqrika wa syukrika wa husnul ibadatiq..(doa nabi ajar kepada muaz)semoga Allah mengurniakan kita bahasa rahmat, akhlak yang rahmat malah ilmu dan idea yg rahmat lagi barakah.Mencintai kerna mengetahui lebih baik dari mencintai tanpa pasti.Salam Jumaat^^

Miss Left

Assalammualaikum...
Miss left.
Thats cross my mind..
ya.
left doesn't mean i'm abandon someone.
left .
never mean i am the balance whereby  forever being unpick.
for me..
left is another.
which is who sitting beside you on the solemnization.
which is in person im your another side of heart.
piece of puzzle who perfect match to your lifetime.i dont even know..which world you are coming from.
which side in the globe you are grown..
what person you in your attitude..
why you taken time to looking for me.grandma asking to marry after i complete my study.
i dont know how to start to seeking you.
we both are perfect by hide to each other.
both of us may resist judge the caterpillar but still butterfly flies in stomach,
we both prefer to get it halal maybe..Miss left... that name is cross my mind tonite.
how far left from the right.
is it as fas as north to south?
or maybe east to the west?haha.
feeling unwell.
then, this update has cross my mind.thanks for reading.
hingga bertemu di…

0.3 tu masih demam..

Assalammualaikum w.b.t Begini lah alkisahnya.... usai seminggu kembalinya Armarhum nenda ke rahmatur Allah... Aku dapati kesihatan ku menjadi merosot. mungkin faktor cuaca.. sementah sekarang juga ada juga kawasan tanah air yang mula merasa membeku... ada juga yang kini menyatakan panas yang berbeda..  haishh... malaysia didatangi musim salju dan musim bunga kah? Wuallahhualam..

ku telah pon bertemu 3 doktor berbeza. doctor pertama nya bagi ubat dan mc... 3rd feb. kemudian 5th feb, sekali aku minta mc sebab ubat masih ada.. tapi demam ku tak berkurang.... hari ni...lepas lunch hour....aku lihat selsema aku sudah mula likat 2 hari ni dan siap berwarna.. maka aku buat keputusan gi jumpa dokter lagi. cis..dokter tu cakap "owh.0.3 itu masih demam..nak mc tak?" haha..
takperlu kot.ak still ok je gi keje. melambak keje.


ubat hari ni...

tetibe teringat akan kenapa mayat orang ringan?
sebab dalam 100 hari bakal si mati akan kurang makan.
malah selera akan ditarik perlahan2..

huhu..…

My Love And Only

Alkisah 2014, insan yang tersayang kembali ke rahmatullah.Hiba!
Jelas sebak menyelubungi seisi rumah.
Insan yang dulu mencapai batang mop..dengan gaya ingin mengejar cucu yang heboh bermain baling seliper di laman rumah nya.
Insan yang dahulunya menghayun buaian sedang aku masih bayi.
Insan yang kejut subuh dengan menggaru2 tapak kaki cucu2nya.
Insan yang dulu masa sihatnya di kala petang menjelma diisi dengan menyiapkan potong cili, kupas kulit bawang, ayam rebus, potong kentang...atau pilih kacang hijau di berandah rumah, asah pisau menoreh pakcik...
Sebelum magrib tiba insan itu juga usai memberi ayam itik makan di belakang rumah...
Insan cekal itu redha dengan pemergian sang suami yang mengadap illahi 22tahun dulu..
Insan yang sama tidak pernah mahu mengerjakan umrah atau haji lagi sekali setelah sang suami tidak sempat menunaikan rukun itu setelah membenarkann isterinya menyempurnakannya,
Insan yang merajuk bila anak menantu mahupon cucu pulang tanpa menjamah nasi di rumahnya,
In…