Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

semuanya 'cun' saja. . .

"seketul daging miliki diri ini...
kalau baik isinya...baiklah seluruhnya..."

melihat hujan....nyaman...aku okeh..
melihat dunia dari pelbagai perspektif..
tapi sedar...
ada kekurangannya...
masih ada lopong......
namun
dikumpulkan lagi upaya untuk melihat tanpa sesuatu bernama...


hati...
wahai jiwa...
ikhlaskan hatimu..
biar menyeri hari.....


kini persepsi sama
mula membeza...
hati menjadi gundah gelana..




kerna ada rindu yang
menyelubungi...
terhijab pandanganku...
terpesong sudah
sudut ini...
terperosoklah aku
ada menghenyak hariku....
sebab PASTI 'sesuatu'
menerjah kalbu!!







....... tolongla........
bagi la aku fokus...2,3 minggu je...
lepas tuh,
akan ku serahkan ke'bertanggungjawaban' si pelaku...
tolonglaa..............


bisakah menjadi inspirasi
kalau tika ini
hati mula
tertambat pada rindu......
menghambat 'sesuatu'..


k la korang...
nak tulis nih aja...
huhuhuu....




emm...
adakah ia simptom
143????

dah tibe MASANYE...

ye...da tibe masenye...
aku tinggalkan my lappy, efbi (FB : gatal nk tulis cecomel...)..
ideas and all those
unnecessary or less important at this particular time.
ciss...dengan rase badan nak demam pagi semalam...
masih jua kne merayau satu hari...
untuk setelkan semua...
huhuu...
dan akhirnya..


penantian satu penyeksaan...
huhuuu...
ape la kami ini...
dapat lak partner
cool but stress
im lak clumsy n hate stress
tatau laa...
se cam langit dan bumi...
kalau la saling berkompromi
dan melengkapi kan seronok...
aman dunia..huhuu
kalau lah yang
SEBAIK dulu itu ....
masih berbaki lagi padanya.....

hemm..dan bila nak pass task to another
party....huhuuu...
mereka pula ade hal lain..
hadoi..fahamilah kami...
seharian keluar..
exam dah tak lame nih...kami pon nak prepare tok EXAM gak...
dan pihak di sebelah sini...
huhuu...
kalau la...anda memahami...
malang sungguh aku sebab diakuinya sukar difahami
oleh partner sendiri...
hemm..kalau la ko my 'sayang'..
nak je ak cekik2 je...janga…

kan bagus..

kan bagus kalau bangun2 tido je...
ade mak...
buleh cakap kat mak..
ari AHAD nih..ari SPESEL..masak best pon sodap.....
hehee...hari nih BESTDAY ayah...hehee
walaupon hanya dengan
satu pangillan
jarak jaoh..
lalu nyanyikan lagu epi bestday kat ayah...
tanpa hadiah apa2...
takde kek...
ayah da cukup shuke...


 kek itu sedap...(sekadar suatu ucapan)

selamat hari lahir ayah...
semoga ayah dipanjangkn umor...dimurahkan rezeki...
dan kekal sihat sejahtera....

dad, me, sunset and beach...

dear my ayah...
you are so lovely...
in person
you are a family type man..
loves kids and laugh..
be seriuos man when
needed

always keep
tough wif even wifout any smiles..
your eyes show us the best thing you done
is for your kids' necessary
and want...

you are our best man
you are our inspiration to keep grow well
we hope we can pay you
as much as you do
just for us...


ayah owh ayah...ayah sekarang sedang memancing...
walaupun takde ikan lagi yang dapat
dikail...semoga ayah sabar di sana...
jam menunju…

sengetnya NOTE aku......

korang... hehee...aku ade buat note...
haah..NOTE...
note kat fb...shuke giler.... note puitis... kunun2 nak jiwang..tapi lom capai tahap tuh lagi la...
kenape ntah...
dengan tibe-tibe shuke menjadi penulis sampingan...
hehee...
mungkin perkembangan bakat kot...
eh bukan...
ini namenye proses pendebungaan...
hahahaa....
ingat x proses pendebungaan mase blaja dlu2...
antara agennye adalah angin...
so, kat sini aku ade angin kuskus la...
tolong sampaikan note aku tuh....
hehee...JOM...JOM... kite layan jap...(~o~)y hihii...


Tajuknya : Untungnya itu..
andai ku punya kamu... kita pasti menjadi erat utuh kau menjaga hatiku ku jaga hatimu kau melindungi ku ku selamat bersama kamu... bila ku punya kamu... bisakah kita janjikan bahgia dan segala aku tidak hebat mahukah dikau percintaan bukan pentasku.. cinta jua bukan berjaya dengan sekali mencuba.. tegakah kita jatuh dan bangkit bersama... kiranya aku kehilanganmu apakah kau kan pergi dariku adakah aku mampu tanpamu pastikah aku kan terus menantimu benarkah ada ruang tak lagi untukku…

tumpuan yang hilang.....

aku tak nak treat blog nih macam diary... tapi....tergangu btol la... rase nervous sangat dengan final paper nih.. walaupon 4 papers je...tapi aku rasa seram giler... aku stadi...previous exam... baru bace soklan dier... then, aku boleh rase stress...nak tulis jawapan... harap sangat SEM ini akan menjadi SEM last aku...kat sini...
rase..CUKUP..CUKUP LA....DAN.. cukup la setiap masalah yang aku tempuh SEM nih.. aku TAKNAK macam nih lagi.... terus terang la..aku bukan di kalangan mereka yang bijak pandai... dan aku harap itu takkan menghancurkan harapan mak ayah aku supaya aku LULUS di sini... perasaan risau, seram dan terganggu semua menjadi satu... dan begitu juga perasaan lapar dan perlukan si pemanis mulot... hadoiii... tummy...can't u handle that craving or what.. im serious nervous right now... hoping nanti takkan blank mase exam...(~*~) praying easily and smooth correct answer wil be all out on that particular time n paper... but how can i do revision if my heart still beating me with those nervous a…

dulu..kini..dan...selamanya...

dulu... aku suke dengan kata2 hikmah... lagi2 pepatah cina.. (itu pon selalu terbaca kat sane...terbace sini.... : screening &scanning ) dan akhirnya buku lain lagi menarik ati untuk aku pinjam kt library.. tapi.... aku dapat ingat satu je dalam banyak2 tuh... tak tahu la... mungkin maksud yg mendalam bagi aku kot.......

"pengalaman adalah guru paling tegas dalam hidup sebab memberi ujian sebelum pengajaran..."pepatah cina
itu la kata2 hikmah yang aku suke n pegang sampai sekarang... dulu susah owh...cume kalau.. nak carik pepatah melayu memang la.. melambak2... ye la..buku sane ade..buku sini pon ade... hujungnya,,,dalam banyak yang aku ingat dan shuke...kuikuikui tuh la..yang Karam Sigh Walia selalu sebut...heee~~ mungkin korang tak prasan kan..kan...
"harap punya harap,lama2 tertiarap"...hehe(gaya tangan pon terikut2 jap)
ade gak lagi satu ayat dier yang aku shuke...tapi shortterm memory lost lak..nanti aku miskal2 balik (i mean RECALL) ek.....
..sebenarnya kan...aku tengah dud…

hehee...dan apabila tidur itu cukup....

~sleep like a baby~
hehe... bru tulis tajuk je...aku da senyum...lebar... hehee...i repeat it...LEBAR...so, lebar je k.. (takde pai nampak gigi pon...kuikuikui) selepas last week, 3 days yang berturut2 tidak tidur.. dan selepas settlekn sume requirement tok dis SEM... baru la merase tidur yang puas... hehe.. free mind..free style...freely on the landbed.. klu x, memang keje giler.. vertical style..xpon ade la kunun2 macan ada part2... ala2 sendeng2 sikit...... tapi TETAP xpnh jejak ats tilam tuh..... (sakit owh.....jasad nih...memang ALL OUT..)

 huhuuu....kenape tahap kebongkokkan orang lidi nih mase WORK n PLAY mcm nk same.."worktime = playtime ke???" ke mereka STRESS ja..


hehee...pastu kamo2 tahu x, ape yang menunggu saya after dis... FINAL EXAM... berdebar... siap2 laa... stadi.. mencari mood... mencari group... set time... set place...
kecik2 dah pakai speck....adoi...cube a bce buku nipih2 sikit dik...

takpon...ringkaskan je dalam satu lakaran bersahaja ke...
mindset tuh da nampak da..
mindmap tuh…

~pentingnya menjadi diri sendiri~

kite manusia...xpernah cukup...xpernah lengkap... tapi sentiasa perlu berusaha melengkapkan diri.. supaya sesuai dengan situasi... yeke... kite perlu sesuai dengan situasi.... walaupun pada situasi yang... hati  akan menghentam kita dengan kata macam  :
"ceitttt...penipu...memang hipokrit semata2...!!!"???huhu..


sebenarnya sikap hipokrit memang PERLU... speseli mase zaman bekerjaya... political in works enviro berbeza dengan zaman belajar.. manusia2 di alam pekerjaan sgt berbeza suhu, dan kadar rasionalnya... lagi2 kalau bekerja di bidang2 kritical.... walaupun mungkin ini la pandangan aku yang hanya pernah praktikal selama half year.... tapi bagi aku half year tuh sangat bermakna.. memang alam bekerjaya is uncertainty event n day.. setiap perkara ade je perkara yang xpasti dan xjangke akan muncul... tapi perlu pungut...dan pungut...dan pungut gak pengalaman itu dengan harapan end of the day kita akan selangkah di atas dari mereka yang sama2 selevel satu tika dulu.... CEITTT....NIAT NIH DIKIRA…