Friday, April 29, 2011

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM
BESTday : 21 June 1982
His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement : 
1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association. 
2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to follow in his parents’ footsteps by taking an interest in various charitable causes, particularly in those that help disadvantaged young children and the homeless.
heeheee.....




heeemmm...tetibe rase sayu+sedih

dan 

nak bagi sedikit ucap la...spesel kat dier je:

dear KATE MIDDLETON..,
anda sangat bertuah...
(my eyes said :jelesnye melihat PRINCE DIER...)

continue speech : plz take a well care of william...
keep him safely in ur bottom of heart...
do smile at him each day and nite
let him have as much as he can bring you cutie "little junior"
and pls let me
do LOVE your prince too...(~~..)
sory coz cannot attend ur wedding day..
its too far..and i got to face the EXAM today
but thanks sangat
for the memorable invitation card....




ye..ye..je..huhuu


audiens: EHEM...ehem...
bila nak cakap nih..
jangan nak buat2 lupe ye..
tuh tajuk prince ko...
me & myself : PRINCE AKU??
owhh...ade...ade...
lebih kurang la jugak achivement macam PRINCE DIER...
ala...ENSEM TUH bese laa...
kat mate aku cukup ensem da..hahaa
(~ ~p)





ape??
nak tengok...
hehee...
yeke...nak tengok...
alaaa...takyah la..malu mak, nyahhh...
hehee...


okeh2...nih hah..
jangan cakap ape2 k...
taknak dengar kutok2..
dan tak mo komen yang tak memberansangkan k...
once HE IS MINE...
HE ALWAYS BE MINE k.....
(Cececehh..ayat senorita paling mengancam la konon...)




huahuahua....hehee
dari kecik sampai sekarang...
PRINCE FROG gak yang di charme2 kan...


nak buat macam mane...kadang2...chumel gak katak nih...
 chumel kan...kan...hehee
hehee..pastu
 dier nye muke memang INNOCENT GILER...
(kalau kena pada gaya n design la)



tapi...
giler ke nak cium katak betol2...
nak pegang pon aku 
KECUT...
setakat
shuke2 kat sini sebab chumel tuh okeh la...
nak lebih2...ceitt...
tamo..
tamo....
dan
TAMOOOOO...!!



and at the same time,
jangan risau tentang PRINCE AKU k..
yang betol2
PRINCE AKU..
nanti
tibe mase
akan 
aku kenalkan k...hehe
(heart singing : I DO- colbie caillat) 

~ lolifrogie dialog : im yours as ur mine ~


hehe..k la korang..nak sambung stadi..
ade lagi 3 papers..wish me gud luck k..
pray for our happiness..
thanks drop by here k..(~ ~;)

daaa ~ ~






Thursday, April 28, 2011

semuanya 'cun' saja. . .

"seketul daging miliki diri ini...
kalau baik isinya...baiklah seluruhnya..."

melihat hujan....nyaman...aku okeh..
melihat dunia dari pelbagai perspektif..
tapi sedar...
ada kekurangannya...
masih ada lopong......
namun
dikumpulkan lagi upaya untuk melihat tanpa sesuatu bernama...


hati...

wahai jiwa...
ikhlaskan hatimu..
biar menyeri hari.....


kini persepsi sama
mula membeza...
hati menjadi gundah gelana..




kerna ada rindu yang
menyelubungi...
terhijab pandanganku...
terpesong sudah
sudut ini...
terperosoklah aku
ada menghenyak hariku....
sebab PASTI 'sesuatu'
menerjah kalbu!!







....... tolongla........
bagi la aku fokus...2,3 minggu je...
lepas tuh,
akan ku serahkan ke'bertanggungjawaban' si pelaku...
tolonglaa..............


bisakah menjadi inspirasi
kalau tika ini
hati mula
tertambat pada rindu......
menghambat 'sesuatu'..


k la korang...
nak tulis nih aja...
huhuhuu....




emm...
adakah ia simptom

143????

Tuesday, April 26, 2011

dah tibe MASANYE...

ye...da tibe masenye...
aku tinggalkan my lappy, efbi (FB : gatal nk tulis cecomel...)..
ideas and all those
unnecessary or less important at this particular time.
ciss...dengan rase badan nak demam pagi semalam...
masih jua kne merayau satu hari...
untuk setelkan semua...
huhuu...
dan akhirnya..


penantian satu penyeksaan...
huhuuu...
ape la kami ini...
dapat lak partner
cool but stress
im lak clumsy n hate stress
tatau laa...
se cam langit dan bumi...
kalau la saling berkompromi
dan melengkapi kan seronok...
aman dunia..huhuu
kalau lah yang
SEBAIK dulu itu ....
masih berbaki lagi padanya.....

hemm..dan bila nak pass task to another
party....huhuuu...
mereka pula ade hal lain..
hadoi..fahamilah kami...
seharian keluar..
exam dah tak lame nih...kami pon nak prepare tok EXAM gak...
dan pihak di sebelah sini...
huhuu...
kalau la...anda memahami...
malang sungguh aku sebab diakuinya sukar difahami
oleh partner sendiri...
hemm..kalau la ko my 'sayang'..
nak je ak cekik2 je...jangan la pikir
tension sendiri......
plz show la some concern n care....
tak payah terlalu bermisteri2 sangat.....(aik..pelik jap..perlu ke tulih statement yang nih..)
huhuhuu...


seharian yang rase nak wat muke cmni nih je....

heem...kesian gak..
janji xnak kacau..
tapi aku kene kacau gak..
huhuhu...lau aku tanye orang lain,
orang lain mesti tanye balik...
pergi la ko tanye si dia...
"anda memang hebat sbb menjadi rujukan semua"
solute la beb..di mana2
jawapan ak dapat, ade 'citation' name ko...


jangan xshuke2...nanti shuke...


...aku masih tersepit dengan perut yang lapar
dan menanti dalam suasana yang dingin
kusut..serabai...kemaruk tidor
dan ketakutan berganda kecelaruan
identiti untuk mengadap EXAM..

aaaghhh..
huhuhuuu...
dan akhirnye keluar makan dengan housemate..
for our 1st time korum lengkap...kalau x, xpenah menjadi
nak kluar sesama.plan yang xpernah tercapai..
huhuu...(syukur...dan masih di fikiran yang merawang2)
aku 'hilang' dalam keramaian...
makan pon xhabis sebab
ntah...tension mula menguasai diri...
gelabah dengan preparation FINAL EXAM...
dah bersedia ke aku..????? (~ ~...)


membazir itu saudara saitan...huhuu...ishh..

heemmm..akhirnya..teringat...
REDWARRIOR vs S'gor..
hadoi..terus terMISS kat dier..
huhuu..walaupon ade rase yang taksame lagi...


hehee...

malam pertama bersama dia..
tak penah2 ngadap mende nih..
1st time mengadap software ape...
godeh2 sane..sini...hadoi..macam aku banyak mase lagi kan..
aku bukan seorang yang cerewet...
cume nak buat yang terbaik je...
akhirnya stuck kerna kesilapan
setting sendiri...
kalau la kau tahu aku dah nak menangis kerna kau...
software yang bijak..(atau aku kurang bijak mengadapkau di saat2 genting camnih.)
huhuuuu...

sudah2 la...aku nak OFF semua...
let me leave all alone..
then, need to generate my own BOOSTER
again..
need to gather my energy UP again..


we survive...and remains alone again..

hari semalam telah berlalu,
hari ini tetap milikku
walau esok belom tercipta milik siapa...


"kalau ade,(= (memang nak)..kalau buat2 tak paham gak..
mungkin betol2 da xnak phm...huhuu )="

Sunday, April 24, 2011

kan bagus..

kan bagus kalau bangun2 tido je...
ade mak...
buleh cakap kat mak..
ari AHAD nih..ari SPESEL..masak best pon sodap.....
hehee...hari nih BESTDAY ayah...hehee
walaupon hanya dengan
satu pangillan
jarak jaoh..
lalu nyanyikan lagu epi bestday kat ayah...
tanpa hadiah apa2...
takde kek...
ayah da cukup shuke...


 kek itu sedap...(sekadar suatu ucapan)


selamat hari lahir ayah...
semoga ayah dipanjangkn umor...dimurahkan rezeki...
dan kekal sihat sejahtera....

dad, me, sunset and beach...


dear my ayah...
you are so lovely...
in person
you are a family type man..
loves kids and laugh..
be seriuos man when
needed

always keep
tough wif even wifout any smiles..
your eyes show us the best thing you done
is for your kids' necessary
and want...

you are our best man
you are our inspiration to keep grow well
we hope we can pay you
as much as you do
just for us...


ayah owh ayah...ayah sekarang sedang memancing...
walaupun takde ikan lagi yang dapat
dikail...semoga ayah sabar di sana...
jam menunjukkan pukul 11.15 pagi...
matahari mencacak nanti...
semoga ada ikan akan dapat dikail..
ada lauk yang bisa dimasak atau dikukus enak oleh emak nanti...
dan akan melebarkan senyuman anak kecik (adik aku) yang
shuke ikut ayah and ajak ayah pergi mancing
di hujung minggu...



 dad n his hobby..

thanks for every single thing....
i luv you dad..



okeh..stop sampai sini la...
da makin dekat exam...
hope kalau ade tersalah bahasa...,
tersilap kata...
tertepok tak kira..
terhempok rasa...
korang maafkan la...huhuu
doakan sama2 stadi
dan berjaya k...(^^..)huhuhuuu

Saturday, April 23, 2011

sengetnya NOTE aku......

korang...
hehee...aku ade buat note...
haah..NOTE...
note kat fb...shuke giler....
note puitis...
kunun2 nak jiwang..tapi lom capai tahap tuh lagi la...
kenape ntah...
dengan tibe-tibe shuke menjadi penulis sampingan...
hehee...
mungkin perkembangan bakat kot...
eh bukan...
ini namenye proses pendebungaan...
hahahaa....

ingat x proses pendebungaan mase blaja dlu2...
antara agennye adalah angin...
so, kat sini aku ade angin kuskus la...
tolong sampaikan note aku tuh....

hehee...JOM...JOM...
kite layan jap...(~o~)y hihii...



Tajuknya : Untungnya itu..

andai ku punya kamu...
kita pasti menjadi
erat
utuh
kau menjaga hatiku
ku jaga hatimu
kau melindungi ku
ku selamat
bersama kamu...
bila ku punya kamu...
bisakah kita
janjikan bahgia
dan segala
aku tidak hebat
mahukah dikau
percintaan bukan
pentasku..
cinta jua bukan
berjaya
dengan
sekali mencuba..
tegakah kita
jatuh dan bangkit
bersama...
kiranya aku kehilanganmu
apakah kau kan
pergi dariku
adakah aku mampu
tanpamu
pastikah aku
kan terus menantimu
benarkah ada ruang
tak lagi untukku..
jika hanya
cinta
hanya mainan buat kita
perlukah
kita bermain kata
jika cinta pemusnah
persahabatan 
kita terbina
memang kan aku
halangi ia..
tapi cinta satu anugerah
yang mengikat
hati dan nurani
kita..
menjalinkan
hidup
ke tahap
yang lebih bermakna
moga kita
akan
meniti bersama
berpimpin mengharungi
hari ini
dan selamanya..
milikku....milikmu
jua...
~apekah ini another part of me~

ecececehhh....
jiwangs...jiwangs...hahahakk...
sebab tuh aku shuke tulis note...
buleh publish sorang2 bace pastu senyum2...
nanti...roomate aku pon mula bercakap..
oit.senyum2 tuh kenape...
heee...


 'dalam ati ade aiskrim' upenye...
k la korang...
muga aku bawak2 la bersabar
dan tabahkan iman
dari melayan perkara2 lagha nih..
huhuu.... (^^;)
thanks for bace blog aku ek...
nak share
ke'gembira'an aku  bila lepak2 sambil revise 'note2' lame nih...kihkihkih

selamat sambung study...



Friday, April 22, 2011

tumpuan yang hilang.....

aku tak nak treat blog nih macam diary...
tapi....tergangu btol la...
rase nervous sangat dengan final paper nih..
walaupon 4 papers je...tapi aku rasa seram giler...
aku stadi...previous exam...
baru bace soklan dier...
then, aku boleh rase stress...nak tulis jawapan...
harap sangat SEM ini akan menjadi SEM last aku...kat sini...

rase..CUKUP..CUKUP LA....DAN..
cukup la setiap masalah yang aku tempuh SEM nih..
aku TAKNAK macam nih lagi....
terus terang la..aku bukan di kalangan mereka yang
bijak pandai...
dan aku harap itu takkan menghancurkan harapan mak ayah aku
supaya aku LULUS di sini...
perasaan risau, seram dan terganggu semua menjadi satu...
dan begitu juga perasaan lapar
dan perlukan si pemanis mulot...
hadoiii...
tummy...can't u handle that craving or what..
im serious nervous right now...
hoping nanti takkan blank mase exam...(~*~)
praying easily and smooth correct answer wil be all out on
that particular time n paper...
but how can i do revision if my heart still beating me
with those nervous and stress me...
huhuuuu....
cube handle other matters like camp preparation
then continue reading and do exercise...
and i still confusing...
where did i been...
Is that i read..
why feeling does?it pushed me down.....
what time now....



oh..tuhan..
mengapakah aku begini...




k la korang...thanks bace blog aku..
sori emosi terganggu...
aku sarankan korang...jangan la jadi macam aku k..huhuuuuuu(~"~)
chaw laa....i need to take fresh brand of a new air..(.~~...)








.

Thursday, April 21, 2011

dulu..kini..dan...selamanya...

dulu...
aku suke dengan kata2 hikmah...
lagi2 pepatah cina..
(itu pon selalu terbaca kat sane...terbace sini.... : screening &scanning )
dan akhirnya buku lain lagi menarik ati untuk aku pinjam kt library..
tapi....
aku dapat ingat satu je dalam banyak2 tuh...
tak tahu la...
mungkin maksud yg mendalam bagi aku kot.......


"pengalaman adalah guru paling tegas dalam hidup sebab memberi ujian sebelum pengajaran..."pepatah cina

itu la kata2 hikmah yang aku suke n pegang sampai sekarang...
dulu susah owh...cume kalau..
nak carik pepatah melayu memang la..
melambak2...
ye la..buku sane ade..buku sini pon ade...
hujungnya,,,dalam banyak yang aku ingat dan shuke...kuikuikui
tuh la..yang Karam Sigh Walia selalu sebut...heee~~
mungkin korang tak prasan kan..kan...

"harap punya harap,lama2 tertiarap"...hehe(gaya tangan pon terikut2 jap)

ade gak lagi satu ayat dier yang aku shuke...tapi shortterm memory lost lak..nanti aku miskal2 balik (i mean RECALL) ek.....

..sebenarnya kan...aku tengah duduk pikir2kan tentang ape la kata2 hikmah yang agak2 sesuai
untuk KEM UPSR nih...yelaa...dulu2 aku suke kot...kini...aku masih shuke(tuh pon sebab
teringat minat2 yang terkubur lame ni)....
dan apakah akan selamanya aku tetap shuke puitis2 macam nih....
kita nih..klu dah minat tuh, kena la teruskan sepatotnya...

kalau ada impian pon same, kene la usahakan...(yang nih abang aku cakap la, dier shuke cite 'up' tuh....)
movie disney salu me'motivated' kan dier dan aku pon 'terkena' la gak.....
~up~up~away~



nak kate aku budak2 la tuh!..wei..bukan sume movie2 disney tuh aku tengok...
hati korang : nurmohd..terima la hakikat..huhuuuuu (hatiku bermonolog: tapi korang yang selalu layan camntuh.....)
lafaz tak ambil pusing dari mulotku :sesekali tengok movie disney lagi baik dari cite or drama tempatan..(aku bukan nak condem k...mungkin  ini pada aku je...orang lain x kot...)

sekarang..cite tentang what im doing right now...tapi nih tengah carik kata2 hikmah...heheee
buat jatuh cinta lagi pada bahasa...heee~~eeeu..geli je!

JOMMM KAWAN2...nih nak share sikit...
yang best je la... (citation sume kat dari web usim.edu    k...)
pastu tengok la..mungkin akan ku komen satu2...
yang terkena...sipi2 la...kat muke director ahmad nisfu..hehee(p.ramlee ckp)


~sekadar gambar hiasan~

 "Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah." 
aku...opss..tidak..kita perlukan semangat itu ye..cuma bilakah semangat itu
kan terbina??(semangat yang terpadamm......)

Agama menjadi sendi hidup, pengaruh menjadi penjaganya. Kalau tidak bersendi, runtuhlah hidup dan kalau tidak berpenjaga, binasalah hayat. Orang yang terhormat itu kehormatannya sendiri melarangnya berbuat jahat." ~ Pepatah Arab 
betol2..stuju sgt la...tanpa agama siapa lah kita..

"Mengetahui sesuatu dan memahami segala sesuatu adalah lebih baik daripada mengetahui segala sesuatu, tetapi tidak memahami sesuatu."
yang nih macam selalu terkena je dengan idup sebagai student nih..
(we passed the studi for exam or we passed the study for our future life)
"Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya."
tapi aku hanya lakukan apa mampuku...kudrat tak terdaya la..aaggh.ALASAN!!huhuuu

"Kita menilai diri sendiri berdasarkan apa yang kita mampu buat, orang lain menilai berdasarkan apa yang telah kita buat."
bila buat asignment la salu macam nih berlaku..
kita buat perform as student, but lecturers examine it for
standard diorg...all must PERFECT!..camne nih encik.puan..(~~..)

Jika anda hilang segala-galanya, jangan lupa, kerana anda masih mempunyai masa depan."
itulah...alternatively my further missionnya...dan jangan sesekali  angankan
 lakaran esok kalau
harinih pon masih terbengkok2...adoi.!! 


"Ramai orang yang boleh memiliki jam tangan yang tinggi harganya tetapi tidak ramai boleh menetapi masa yang berharga." ~ Tun Dr. Mahathir Mohamad
memang terkena dengan aku la wei...
jam tangan melambak..kne nuntut ilmu dari TUN kot..time management saya
problem la akhir2 nih..huhuuu
(hati masih nk bagi ALASAN : ala kan tiga je.tapi tuh pon sebab
consider join byk aktbti formal, informal n outdoor..huhuu)


Manusia yang berhati suci adalah manusia yang banyak menangis daripada ketawa. Didiklah hati dengan keihklasan dan kesucian agar liku-liku kehidupan ini menjadi lebih bermakna dan mengikuti arus perubahan kedewasaan."
akan ku tempuh alam ini..agar akan ku dewasakan hati yang
ku harap kan waja ini..
ecehcehceh.....


"Sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya, tetapi sungguh benar pula bahawa kita tidak tahu apa yang belum pernah kita miliki sampai kita mendapatkannya."
yang nih memang selalu sangat manusia nih sedar...
jadi..hargailah selagi ada..dan kalau
rasa ada yang lom tercapai dalam list yang nak capai
USAHA la..!(ye...memang tengah usaha la nih)

"Doa memberikan kekuatan pada orang yang lemah, membuat orang tidak percaya menjadi percaya dan memberikan keberanian pada orang yang ketakutan

"Berfikir sejenak, merenung masa lalu adalah permulaan yang baik untuk bertindak."

"Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan. Ambillah waktu untuk bermain, itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi. Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan. Ambillah waktu untuk belajar, itu adalah sumber kebijaksanaan. Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan. Ambillah waktu untuk bersahabat, itu adalah jalan menuju kebahagiaan. Ambillah waktu untuk tertawa, itu adalah musik yang menggetarkan hati. Ambillah waktu untuk memberi, itu adalah membuat hidup terasa bererti. Ambillah waktu untuk bekerja, itu adalah nilai keberhasilan. Ambillah waktu untuk beramal, itu adalah kunci menuju syurga."

"Orang yang hebat bertindak sebelum berkata dan dia berkata selaras dengan tindakannya."

"Tidak penting bagimu mengetahui harganya, tetapi penting mengetahui nilainya."


k la korang...sampai sini la dulu ek...
da tak tahu nak cakap ape...
rasenya
banyak sangat kekurangan diri ini yang tidak sesempurna
KHADIJAH..tidak pula tertanding AISYAH..tidak sebaris
FATIMAH apatah lagi TEGAnya ASIAH mahupun TULUSnya
SUMAYYAH....


nak sambung stadi la..esok ari JUMAAT tau...to Boyish...
plz do SOLAT JUMAAT k..n doakan kejayaan kite bersama..
bagi gurgurl...sok se boyish dok mayang JUMAAT, jgn tido lak..g tolong2 mak or stadi...
(peringatan tok DIRI SENDIRI gak)hee~~


huhu..
thanks korg drop by kat sini.....gud luck exam...(~` `~)huhuu

Monday, April 18, 2011

hehee...dan apabila tidur itu cukup....

~sleep like a baby~

hehe...
bru tulis tajuk je...aku da senyum...lebar...
hehee...i repeat it...LEBAR...so,
lebar je k..
(takde pai nampak gigi pon...kuikuikui)
selepas last week, 3 days yang berturut2 tidak tidur..
dan selepas settlekn sume requirement tok dis SEM...
baru la merase tidur yang puas...
hehe..
free mind..free style...freely on the landbed..
klu x, memang keje giler..
vertical style..xpon ade la kunun2 macan ada part2...
ala2 sendeng2 sikit......
tapi TETAP xpnh jejak ats tilam tuh.....
(sakit owh.....jasad nih...memang ALL OUT..)


 huhuuu....kenape tahap kebongkokkan orang lidi nih
mase WORK n PLAY mcm nk same.."worktime = playtime ke???"
ke mereka STRESS ja..



hehee...pastu kamo2 tahu x, ape yang menunggu saya after dis...
FINAL EXAM...
berdebar...
siap2 laa...
stadi..
mencari mood...
mencari group...
set time...
set place...

kecik2 dah pakai speck....adoi...cube a bce buku nipih2 sikit dik...


takpon...ringkaskan je dalam satu lakaran bersahaja ke...

mindset tuh da nampak da..
mindmap tuh da MAI dekat da....
tapi mencari kick start for the BOOSTER....
adoi..kak...owh kak...ade AUTO STARTER TAK..??
klik button je...trus,,,bromm..brommm...stadi....
(kepala menghantar signal...eh.memang ada2...g la carik button dier)
HAHAHAAAA....(automatic background speaker turning ON)
padan muke aku...

 okeh...akan saya TEMPUH perjalanan ini.HINGGA ke EXIT itu..hehee


hee~ okeh beberapa selingan berkenaan 3 ari di rumah...
 sabtu (pagi) -> ahad -> isnin(pagi)
(tapi macm x genap2 3 ari pon....huihuihui)
dapat bertemu adik spupu yang latest...
(SEBAB TUH...pic baby je lam bingkisan kali nih kan...kan..)hehe
chumil giler....
wan mia sufi dania..
while yang nih, anak sedara yang terkini...
hehee....semangat nye....hehee..chinese's look..
wif  'jawe' nose...
muhammad hazim ghazi (mase lahir ayahnye terlibat dgn misi GAZA)








 



kalau bercerite tentang makan..hehee
best giler...ayah belanje makan 2 mende best...
hehee...
ayam percik tuh.....peehhh!!

kek bakar yang sedap ketika panas2



dan mase ari JUMAAT yang TAK jadi balik tuh..
sempat lagi, memanjakan perot nih...dengan hehhh...
 membeli tanpa sedar...sebab jalan je...'frust tak dapat balik uma ari jumaat' huhuu
 sejukkan ati lak dengan mende nih...hehe
pastu dipelawa dengan minuman pree yang kunun2 menghepikan semula (RE-HEPI)...
*tapi takde la best sangat pon...ape la abang yang jage nih,
suh test rase : macam ayer nih ley epikan ati saya jam tuh jugak....

walau macam mane pon..
petang tuh ujan rahmat..redah2 ujan..
balik salin baju n semayang then keluar balik..
okeh la..sebab petang tuh lepak lagi dengan geng kelab...
(asik ngan diorg je..sok2 kang korg mesti teringat2...abih la esok2..korg nangeh2....)huhuu
soie for create those suwit memories...and it do makes u all miss in future (ye2 ja..cakap nih..macamla diorg bace blog ko)...
wuwuwuuuu(``...)
my fourth time of everning walks in this SEM (memoriable LAKE...)

thanks for been here...
at my blog...
hope kamo2 pon tawu...
ape perasaan sebenar menjadi sowng student + perantau +kawan+sahabat....
lagi2 bile da nak abis nih...
baru nak aktif sane...aktif sini..hehee

Saturday, April 16, 2011

~pentingnya menjadi diri sendiri~

kite manusia...xpernah cukup...xpernah lengkap...
tapi sentiasa perlu berusaha melengkapkan diri..
supaya sesuai dengan situasi...
yeke...
kite perlu sesuai dengan situasi....
walaupun pada situasi yang...
hati  akan menghentam kita dengan kata macam  :
"ceitttt...penipu...memang hipokrit semata2...!!!"???huhu..


sebenarnya sikap hipokrit memang PERLU...
speseli mase zaman bekerjaya...
political in works enviro berbeza dengan zaman belajar..
manusia2 di alam pekerjaan sgt berbeza suhu, dan kadar rasionalnya...
lagi2 kalau bekerja di bidang2 kritical....
walaupun mungkin ini la pandangan aku yang hanya pernah praktikal selama half year....
tapi bagi aku half year tuh sangat bermakna..
memang alam bekerjaya is uncertainty event n day..
setiap perkara ade je perkara yang xpasti dan xjangke akan muncul...
tapi perlu pungut...dan pungut...dan pungut gak pengalaman itu
dengan harapan end of the day kita akan selangkah di atas dari mereka yang sama2 selevel satu tika dulu....
CEITTT....NIAT NIH DIKIRA BAIK KE X NIH..



~sekadargambar hiasan~

memang la zaman bekerja selalu dilihat begitu..
sebab keseringan ia terjadi memang macam tuh..
tiada lagi resmi padi "makin tunduk, makin berisik" yang seperti sepatotnye...
huhuuu...abaikan la..
nanti kamoo da kerja nanti...tahu la...
selamat berhadap la sendiri..huhuuu(``~)
"seramnye..."hati monolog lagi..

hemmm...dan SEBENARNYA...
kalau kite nak tahu orang itu macam mana...lihatlah kawan2nyaa...
okeh..“Jangan menetapkan penilaian terhadap seseorang sampai kamu memperhatikan siapa yang menjadi temannya"...

bagaimana dan di mana nak mencari teman itu...since “(Agama) seseorang (dikenal) dari agama temannya maka perhatikanlah siapa temanmu.” ...




pada aku kalau pun sukar nak bezakan antara belian dan kaca di kalangan manusia ini...
cukuplah bagi ku berusaha menjadi ORANG BAIK...
walaupun sedar mampu n upaya ku Allah yang bagi...dia yang mengizinkan segalanya.....
dan bagi level sdg STUDI a.k.a bergelar student...
aku masih punya waktu untuk berteman baik..
dengan harapan ukhwah itu berpanjangn dan konteks nya bisa berkembang menjadikan
booster dan kami saling menasihati atau cukup sekadar ingat menginagati...
(aku harap aku mampu berikan SEBAIK itu..)
DAN PALING PENTING, aku adalah aku...
buruk aku mesti ada di mata teman2 ku...
dan baik aku pun belum tentu mencukupkan aku buat mereka...
(berbekalkan kata2 booster : satu senyuman dalam sehari...
buleh ke..)

life..its cycle...and cost.....




nilai PENTINGnya menjadi diri sendiri...
antara menjadi...SEBAB...
1. sekurang2nya kita tidak hipokrit..
2. tidak menyesakkn orang disekaliling dengan permasalahan berteman dengan kita..
3. kenapa perlu jadi org lain kalau diri sendiri terbaik utk kita..
4. hasad dengki bukan sebagaian untuk daging dihati ini..
5. memang susah nak puaskan hati semua org...bahagia hari ini, xbermakna seharian yang membahagiakan...
dengan jadi diri sendiri...cukuplah ada moment indah hari ini..yang membawa senyum seharian...hehee
6. teman hari ini belum tentu akan bertemu untuk selamanya...xsalahkan kalau kita buat baik dengan org....
mane tahu esok2...xsempat nak wat baik la...huhuu..'BERTEMU DAN BERPISAH kerna ALLAH'...ukhwah fillah abadan abada...


"semoga dengan bingkisan ini...
apa burukku andai mendorong kamo ke arah keburukan
lalu bimbinglah aku..
apa baikku andai mampu mendorongmu ke arah kebaikan
lalu izinkanku..
dan apa ada ku..
terimalah selalu.."


huhu...k la...itu sahaja...

~ " senyum...tak perlu kata apa2...SENYUMMMM "~