Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

2015. Ak nak cite je..

Assalammualaikum w.b.tAlkisah 2015 semakin menutup tirai.
Kegembiraan menyambut maulud nabi Muhammad s.a.w kemudian ditambah dgn public holiday juga cuti weken.Penat.
Tenang.
Kenyang.
Kekal cergas.
Itu adalah antara intipati
Sebuah kisah prosperity.
Yang mana
Tak lari dari lelah.
Tenang yang membikin kamu
Senyum segampangnya(mudah tersenyum)
Kenyang di mana kamu berhenti menyunyah  saat kamu terasa masih belom kenyang(bagi space n time tuk makan lagi..)
Dan.
Kekal cergas adalah satu bentuk konsisten dalam tindakan dan stay in polite so keep behave.Ok.
Fine.
Ari ni keje.
Macam bese keje.
Cmtu la.. Lepas tu,
Xperasan da nak lunch hour.
Ok. Br nak tgk fon.
Ok. Ttbe dgr k.za tnye...ain. mirul tade eh.
G training sebulan?
What.sebulan?
Ak mneruskn tgk fon..
Ok. Ok. Mg bdk.ni kne g training.Ok.
Kebosanan la ak kt yongpeng ni.
Peja g training lom balik.
Seb baek la..ngan adik manis bernama suha..yep..
Suha.ak da berjaya melepas rindu ri tu..
Shes come and i took her to soul gaden.
As we have…

cerita kelakar dan seram

al kisah.nye...
peja takde.
gi training.
suha..
da pindah masuk cmpny baru.
yg tggal aku n mirul je.
yg akhirnya karam lalu tenggelam dalam kesibukkan keje masing2..serius.kami sangat letih.
banyak keje.
since nak closing year end project revenue.
lepas tu stress...
ak gi la ajak si mirul makan.
first time ni ngajak org makan
sebab stress.
perggggghhhhhh.
lepas ngajak..
baru teringat.
lelangit mulot ni sakit.
cane la nak kunyah sate ni kang..
dalam ati berkata "takpe.ko biasa makan lambat.pandai mmat ni tunggu ko ngabihkan"
"duyaiii....salu mesti makan 15-2+cucuk... nak makan bape ni ngn mulot cenggini"then takpe la.
alang da ngajak..dan mirul pon nk teman. bergerak la kami dengan kereta asing2....ak gerak dlu. tetibe da jauh sikit dr opis.... bari terigt... dompet tadi keluarkan dr handbag.
perghhh... lintang pukang la ak drive ni.sambil tgn meraba dalam handbag.
mase ni la... takde.
ok... terbalikkan.
takde.betol xde..ok.ok...
cool.cool..takpe...depan ni ade petr…

karya dan aku

intro"Dan sesungguhnya telah Kami muliakan anak-anak Adam, Kami angkut mereka di daratan dan di lautan, Kami beri mereka rezeki dari yang baik-baik dan Kami lebihkan mereka dengan kelebihan yang sempurna atas kebanyakan makhluk yang telah Kami ciptakan." -17:70assalamualaikum w.b.talhamdulillah... terasa nak update lagi.
tanpa lagu rindu.
sebab terlalu rindu tiada lain selain rindu.rindu berkarya.
menulis.
aku suka menulis.
walaupon aku tak pandai bahasa.
aku tak mahir inggeris.
aku serba tak kena sana sini.
aku tetap menulis.
teringin.jumaat lalu,aku dapat panggilan interview phd sekali lagi.terasa kecik.
ini mungkin kali ketiga aku terima panggilan interview ni.
yep.
for two years in row.
system computer auto generate kot.pastu aku semak balik.
wishlist ak.hmm...
bukan sekarang.
tengok balik dinding kt uma.
mak ak da space kan gamba untuk master.
cukup la dulu.gamba master pon lom tau dapat realisasi kan ke tak.nak gambar master bersama suami.harap sempat la kawin sebelom…

bersama mereka

assalamualaikum w.b.ttemankan peja gi submit document kat dosh jb.
mirul menjadi penunjuk arahnya.
end up.
murtabak cheese majid dapat dirasa.
gi jaypieohh untuk
riki purse tiya.
tapi tak beli pon....lom
year end sale kan.
ye.
tiya da nak kawin.
dua minggu lagi.
tak dapat gi kenduri die.
konvo master la nanti dpt jmpe die..
ye.tak sempat nak gi kenduri kawin die nanti..same tarikh ngn jibah nt....huhuhu.
adapon begitu..
still ade..
rindu nasuha.
bukan sebab tak sempat amik gamba ngan suha semalam.
tapi sebab plan gi berjalan jaybee ni..
masa nasuha ada lg.
kawan bertiga sebelom peja masuk keje sini.
sekarang still bertiga.
(klu tak berempat lah kami)
suha.ak.peja.mirul.
bersama sama.hmmm.
semoga anak2 ini dilindungi dan dirahmati Allah.
baik2 mereka ni.
nak tahu kenapa diorg baik?
sebab rindu.
org baik.
adalah bila dia takde..
kite rindu.
macam tak complete tanpa ahlinya.
cume ngaku tak ngaku je
bila tak jumpe tu.cam tu la klu kurang sorang ke takde diorg ni.cume esok2 klu aku lak ta…

bowling ku

assalammualaikum w.b.tsemalam pagi gi keje.
lepas zohor janji nak keluar dgn bdk2 ni.
utk pengetahuan semua,  jiran workstation aku da pindah.
adik yg paling rajin greeting aku pagi petang.
teman makan luncheon.
tido kat uma swe dulu.
wajib kepci utk ri jumaat.
siang malam kadang berbalas2 wasap.
yep.ebselutli mesti nya akan rindu dia bila die xde.
kadang die tggu abis keje semata2 nak makan roti canai.
shes dpt keje baru.
kt cyberjaya.
well.
rezeki masing2 kan.aku?
masih blom berrezeki agknya.
ok.ri sebelom keluar parents ak dtg n tidur die rumah sewe ni.
hmm.rase cm lawatan bermakna.
semua nya kene check.
lepas tu siap igtkan makan byk2 bia gemuk..
pakai macam2 sblom tido bia putih..
ku putih ku putih.
keje lame sikit kt sini utk good impression kpd famili sebelah sana nt.Ak xd kesah sgt tg putih xputih tu.
bagi ak atleast ank org tu lg cerah dr ak..ak da syukur da.xyah ak nk pulun putih lawan die. hahaha stres sbb ayh cm xkasi benti .
stress sbb ak rase famili org tu high expectati…

muka itam tangan putih.

. assalammualaikum w.b.tbegitulah tajuk yang menggerhanakan siang dan malam ku.
saat emak ku meluahkan rasa anaknya yang sememangnya mendung ini.
lebih tepat tak berapa cerah kulitnya.emak ku meminta aku bersedia kerna
ada yang ingin melihat ku.
aku tidak bingung.
aku tidak mencela.
malah aku jauh sekali membencinya.org melayu kata kalau dah jodoh tak kemana.
begitu la resamnya.moga lelaki itu lebih cerah dari ku.
dan keluarga menyenangi hadir ku.
sekurang2nya wajahku tak putih, tangan golap. "Telah pasti datangnya ketetapan Allah maka janganlah kamu meminta agar disegerakan (datang)nya. Maha Suci Allah dan Maha Tinggi dari apa yang mereka persekutukan "surah anhl:ayat 1
jika inilah jodoh darimu, rahmatilah kami dan berkatilah iman kami.
amin.nota tumit : when your dad is your king, absolutely your brother is your prince until your charming man came and choose u as his suri berseri. :)

kawin ke tanak kawin

kisah kawin ni memang tengah sinomim dengan aku.Allah hu
Allah
Allah
Allah hu.
Allah.terasa sendu gitu.
cerita tentang kawin ni menyentap kan aku.
tiada masa untuk dicuri
mencuri
mengayat
mahupun melarikan
hati seorang
bernama lelaki
ajnabi(asing)*ajnabi je kite leh kawin*kelmarin mak bagi tarikh baru.
ye.
mak aku cikgu.
so meaning cuti sekolah memang calender wajib kt kepala dia.
die mtk mei tahun depan majlis.
ak dgn penuh selamber menbalas kata omak ku
"laaa... org nk disember ni..xpon
januari tahun depan pon boleh gak... cepat sikit dr mei tu..."hahaha.
jawapan yg nampak stabil.
sebenarnya belum.risau aku.
dengan kerja.
dengan stress.
dengan lonely nye kt sini.
dengan macam2 wishlist yg aku sibuk nak buat.dan termasuklah ketiadaan
kriteria spesifik untuk mtk carikkan.Allah...
jodohkan aku dgn lelaki yg baik.rabba na hablana min azwajina qurrata a'yun waja alna lilmutaqi na imama..rabba atina fidduniya hasanah wafil akhirati hasanah wakina azabban nar.moga kami sen…

Esc.Budaktomato

Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat(nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.24: 35Dan sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu ayat-ayat yang memberi penerangan, dan contoh-contoh dari orang-orang yang terdahulu sebelum kamu dan pelajaran bagi orang-orang yang bertakwa.24 : 36assalamualaikum w.b.t.seperti yang dijanjikan..
ak mg berhajat intro reading..
aku baca 10-20 muka sura…

aku dan ba wau kap wau

Dan berdoalah: Ya Tuhanku, tempatkanlah aku pada tempat yang diberkati, dan Engkau adalah sebaik-baik Yang memberi tempat".23:29salam...
aku dan buku.
lama aku menunggu agar terbukalah pintu kamar hati untuk buku.well.biasalah...shop for your worth.
klu tak berkenan, jgn commint membeli.baik mem"blah"kan diri dari kedai buku.aku mg suke kedai buku.
tade duit.
takbeli pon xpe.
cuci mata.
gagagaaa..k la.
harap hasil tgkapan selumayan perkongsian penulis2 berkenaan.
klu ak sempat...
akan ku update entry tg bku berkenaan.takpon
yang jatuh dimata.
melekat di kalbooo.
(wah.nmpk tak..
penangan membaca sgt)kikikisekian.selingan2
ak : mak,duit saving utk hantaran,kite da buat beli buku la.
nanti hantaran, kite beli gegula je ek.
mak : bile mase org masuk minang ko??
ak : Erk!wassalam

serius.ini topik serius.

assalammualaikum w.b.tsemalam ak dilanda sakit kepala.
lama rasanya tak kena macam ni.
eh.kenapa tiba2.
ia menangkap di mata.
tak tahu nak terangkan.
jadi...
memang tak sesuai ak menghantar diri ke doktor.
well.doktor pon xpaham kot nt.
atau mungkin aku akan sehat sejurus masuk bilik rawatan itu...hahaha..it so me!saat2 begitu sempat lagi berwasap dengan rau.
almaklum la aku tiada berteman di sini.
maka, terasa terisi bila ada yg bertukar2 khabar berita, gurauan & sandiwara...
dalam banyak2....
aku sempat bercerita dengan rau..akan sahabat lama ku yang mahu aku mengenali sahabat nya yg lain jantina dari kami.
katanya "aku berani nak kenalkan ko..sbb bdknya jaga solat"aku malu.segan pon ade.
takut2 sahabat ini terlalu mengharap dan mempromosikan aku kepada temannya itu nanti.
bukan apa.takut expectation org terhadap kita adalah di luar jangkaan.aku selalu cakap tak mahu engineer.
since aku da duduk lane construction..terasa  rentung dan kesibukan itu akan menenggelamkan k…

org baru.tempat baru

assalamualaikum w.b.tyep.. sekali lagi cerita tentang org baru nak idop.
duduk sengsorang lak tu.
tapi seronok.
sebab da puas da share rumah.
dulu menyewa reramai.
nak guna dapur pon
tunggu turn.so, now....time for myself.
tambahan plak...
uma ni ade limited a parking.
ye la kan...kt jalan mati.
uma awam.kecik...comel dan sesuai la ngan ak.
kikiki... bkn nak kedekut.
tp tersuke plak kan.selesa la gak.senang nk ngomeh.
pastu abah ko bagi
30biji telur.
ko masak la setiap ari.
sampai tak tau da nak masak ape.
terpikir gak...
goreng je telur ni byk2 ..
pastu ak tolak kt kedai...kan..kan...an..
dapat buat duit gak.mane la tau kan.
leh tampung duit nak kawin.hahahako hade terpikir camtooo.
tade kan.
kan.
ann..hee... semalam cuti.
since kawan ngn adik2...mintak la diorg bawak jejalan.
gi bpmall je.
riki jalan.nanti klu ak da stat usrah.
senang....itu la mindset ak.
bdk2 ni tatau.pepon, diorg sume gembira.
dan bertabah...sebab sesat dalam bpmall.lupe kete parking kt mne.
tu paling lawak.
mema…

my belog.my story mory

assalamualaikum...maap.tajuk entry tu kelihatan agak punchline yek.ri ni rase nak escape.
escape for the nature.
see the beach.
watching sunset
even staring the sunrise..
move backward follow your footstep..
hmmm...
okeh.
fine.
lets block your day.
mark the calender.
and go for it.
sabarlah syg.
aku kan pulang.

takde apa apa

assalamualaikum..i dont intend to let u be my daily note.
or even being my diary.setahun yg dulu..
ak cukup takut nak abiskan master.
sebab ak rasa xmampu dan xlayak diri ini utk bawak diri dgn master tu.
tambahan pula, ak sgt lah takut kene kawin lepas ad master.kebetulan, bermacam dugaan..
datang menimpa.lalu ak tidak dapat fokus dan menumpukan perhatian utk menamatknnya.bila arwah atuk joho sakit.
dia lebih menekankan ak utk cpt abiskn master dan kawin.
paling terharu bila setiap hari aku melawat dia.
lepas office hours.setiap kali tu dia minta aku tunjukkan calon.
hajat dia terlalu besar pada ak.
ak sedih.
dan tak tahu.
takkan ak nak buat macam cerita drama maupon novel.
hanya utk lakonan depan dia.
malah lebih teruk.
itu hanya menghina nilai kasih syg yg sebenar.bila mak ak juga minta carik.
ak minta mak bersabar.
rumah kami pon agak kecil utk menampung pertambahan menantu dan cucu.
maka, hari ini...telah pon siap rumah baru.yang mak dan ayah buat di atas tanah pusaka.kegembiraan…

kadang kesian pon ad

alhamdulillah...
setelah duk uma pak abu.
kini aku berpindah ke rumah baru.xd la baru sgt.
baru masuk... tuan uma bru lepas renovate.kire ok la.
semangat sebab dapor die cm kene la ngan jiwa ak.
kekekeke...kte tgk je ek.
ak masak ke x nt.since kt sini ak xbyk kawan...
kt uma swe pon duk sorg2...
so... bdk kecik kne la layan ak bercakap.kadang kesian gak kt diorg.
sebab asik borak je kan.
so...
mgkin onward ak akn lebih kerap mencari masa.
sendiri.
dan blogging.hmmm.
xpe xde reader pon.
janji...
ak cite ape yg ak nk cite.
ak cakap ape yg ak nk cakap.
moga2 mulot ni bermanfaat.
malah hati juga yg memberi manfaat.
k bai.
wassalam :)*nota tumit : ak pelik..ri tu ak nk update entry..xpass2 publish nye...hmmm.ssh ni.belom wat album da ssh nk publish..wuwuwu*sobsobsobs

dimamah ari..

assalammualaikum...penah tak rase...
makin ari makin muda?
adeh..
ak da rase k.
bukan ape..
sampai budak praktikal sdri takcaya ak da keje.
"ini adik..klu akk tamo bagi duit raya pon bole maaa".
"yillek.yanadak..illek.idaporingge"
*tade.da tade.tade.bolepigijauh2*-ak rase itu maksud ayat tu..
pastu officemate pon gelak.. ak selayaknya berusia muda.bahaya.
ini sgt bahaya...
usia makin tua.
wajah makin muda.sesungguhnya...
tua itu suatu nikmat.
nikmat yang mengabadikan
setiap kenangan..
pengalaman..
yang mampu
menjadi
inspirasi
motivasi dan
dedikasi
kepasa sebahagian org yg lain.walaubagaimanapun, bayarannya hanyalah mati.
org ckp "budi y baik sampai ke mati"makin kite hampir mati.
makinlah kita asyik berbudi.begitu lah hendaknya.amin..nota : tinggal sorg2 lg...hmmm.jgn budak ni marketing ak dala..*diorg kua melepak ngn opismate lain*

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

dan sebenarnya

assalamualaikum.
syukur.
berjaya sudah mendapatkan rumah sewe.
dan hari ni berjaya mengharungi hari pertama di tempat bertugas yg baru.
daripada ramadhan telah pon diketahui aku akan ke YongPeng.
dapat keje sini.
rau asik cakap..."cepat lapor diri.
takut nanti da beranak takdapat nak jumpa.tggu lg"
usai aku mendapat rumah kelmarin(sabtu), ahadnya rau datang ke YP. kebetulan lalu since diorg balik kajang kejap..
siapa sangka.semalam jumpa...pagi ni dlm kul 4/5 pagi..dah beranak.
baby die mg nk jumpe ak agaknye...
hehehe...kelakar betol klu dipikirkan balik.
pepon... macam hajat keng kawan aku bile ak mula berkerja di arena Qsthings ni..paling ketara.semua suruh carik calon!
suruh melaram!
suruh usya!pagi tadi..
masa melapor diri.
dengan penuh yakin.
dan keazaman yang tggi aku melaporkan diri.since keje kt kontraktor,ak pandang.
pandang...
rse tak yakin balik.
buka poket beg.
korek.korek khazanah.hah.jumpe!
ak sarung cincin di jari manis.
ok.yakin.
fokus.
fokus.
fokussss..*aku k…

2015 - perihal jumaat dan aku

tahun paling barakah.
submit thesis ri jumaat.
besday sdri ari jumaat.
1st time dapat besday dan puasa ramadhan sekali.
viva ari khamis.
submit official hardcover ari jumaat.
result official ari ini (semalam la) pon ari jumaat.
alhamdulillah.syukur..syukur.bila kite decide try hit the sleepy lion and comfort work dgn try apply utk smbg belajar, kemudian kite diinterview & terpilih utk smbg, sebenarnya Allah da prepare nk ajar diri kite lebih kuat dan tabah. macam2 dugaan, gaji, tempat keje, officemate, keluarga yg xsehat yg sana sini buat kte sedar waktu kte tetap xlama nk bg yg tbaik.kita pilih kebaikan yg mne utk kte lakukan..lalu saat makin hampir benar abis belajar, nenek melaka xsehat..akhirnya meninggalkan kami..kami raya puasa tanpanya.raya haji seterusnya nenek joho sakit kemudian sekali lagi raya puasa juga tanpa induk.mg raya sgt bezanya bila ia tanpa kedua2 induk.Biarpun telah memilih utk lambat grad..tanpa mengejar pointer..tanpa mengejar kerjaya gah.tanpa mengejar gaj…

when i was like...<aflashback>

when i was a baby..
many things happen..
mom said im the easiest care.
let me in the "swing"  (buai)
make me sleep clamly. let stay me in there.
and then when shes back from work,
im still there. i bet i was really in deep sleep maybe.. ^^when i grow to the toodleshood ..
i can remember..
one day i bussiest with a doll.
shes wear in red.
then pap..pap..pap.flash came..
it was a camera.i bet i was mom.
she took pic of me.one day... mom wore me a blue shirt and jeans.
even let me in suitable shoes.
then kene berdiri tegak2.
pap pap pap...
amik gamba lagi.
rase.nye mse ni adik bradik mak cam mak usu atau makteh pon ade skali ni.
die yg beria2 menyiapkn ak.up to my primary school..
i love to hang up with nenek.
she keeps repeat me about atok.
i love to ask about atok.
about japanese attack malaya.
and many more.but an about.
nenek told me that atok is a doctor in army.
he posting at s'pore.
later, hes run back.left the career.
she even said his has all the doctor things like…

a final submission

assalammualaikum w.b.tselamat berhari raya.ampun maaf dipinta.
buat pengetahuan kalian, pada syawal 16th.. saya telah pun melakukan final submission.the final submission in bermaksud..
confirm boleh graduate.
yep.
konvokesyen katenye.
and icant wait.
pepon teringat kat arwah atok and nenek.rindunya.
alfatihah.taklupa arwah makteh juga.raya ini kali berbeza..
di kampung mak, neneknya tiada.
di kampung ayah, nenek(ktorg panggil atok) juga dah tiada.huhuhu..pepon nak sedikit gambar buat yang merindui entry ala2 polis entry one two jaga..k la..selamat malam sume.wassalam.selamat hari raya.
sekali lagi ampun maaf dipinta.

nikmat Allah.

Alhamdulillah.

Assalamualaikum w.b.t..

lama tak menulis.
titipan khusus buat mata-mata yang melihat.
kudapan buat jiwa yang menanti.
elusan ringkas pada rambut yang serabai.

intro buat mungkin ada di antara pembaca yang perindu karangan syahdu. (erkk...)

Alhamdulillah sekali lagi.

last week,khamis bertarikh 9 julai... i am done - my viva.
Alhamdulillah. syukur. with comment and some recommendation.
i am still alive.
to hold myself up..dont be sad. and keep berjuang.

i found some wisdom phase mentioned that "success comes with cans. not can't"

the power of can.

dan bi iznillah (dengan izin Allah). moga Allah permudahkan.

usai viva, mendarat kaki dan jiwa di luar pintu itu.
aku menerima panggilan.
pada saat ia mengenalkan dirinya.
ku sangkakan mereka adalah candidate yang menerima survey aku.

*i do questionaire survey utk kali ni nye thesis"

meleset.

cause it was a calling for attend an interview.
the interview will be held by 13th july.

so, i make it.
yup. semalam da…

ramadhan kareem 1436H (2015)

Salam ramadhan kareem...

Alhamdulillah permulaan ramadhan yang baik.
Selepas tarawikh first dan second, i got no sleep (@night)at all.
serius la... direct non sleep for two nites, gara2 menghantar nak thesis.

doakan aku graduate semester ni jugak ya.
moga Allah mpermudahkan urusan master aku di ujung2 ini.


kisahnya.. hari ni dah masuk ramdhan ke 8.. ekceli sembilan.. since ak update jam satupagi, ramadhan 9th.


Alhamdulillah..ramdahan kali ni dengan nombor baru.
yep.umor baru.

since i was 18th, i have own vision.
the earliest i get maaried @25th, while the limit is after 2 years. which is, klu lepas umor tu...
dan aku tak jumpe org yang ak nak kawin or suke....ak telah pon berangan nak post
mencari pasangan hidup kat iklan memana.
haha.

kesengalan di situ.so, abaikan masa lalu ku, yang telahpun dilewati.
dengan perpisahan.*rentak masa berlalu takpernah ku kesali...oooo*

hari ni, tetiba teringin nk pakai jubah putih, bersama shawl merah..
ahakss...
saje je... nak tengok ak comel ke tak.

dan di saat itu kosong....

Alhamdulillah...

akhirnya aku berpeluang untuk melepaskan jawatan yang selama ini membelengui diri aku dengan amanah dan tanggungjawab.

saat hati itu sudah bulat,
andai ditolak ia bergerak,
andai ditepi, ia tetap kan bergerak.

bak masa yang pantas..lalu memancung seakan ninja mencantas jiwa kita.

memotong landasan ke haluan kita,
membidas sebuah harapan yang menjadi punca,
menguji perhatian dan fokus biar sengketa.


bos menghantar beberapa bos kecil untuk memujuk aku...#
biarpun jawapan ku padu,
biarpun jiwa ku kian lesu,
biarkan aku...usah diseru.

sepatutnya aku berakhir di pejabat itu, 29hb februari.

Dalam februari itu bos besar meminta agar aku ambil sebulan lagi...yang memaksudkan akhir mac aku masih di sini..
jawapku mudah ~ jika diminta seminggu extent pun, saya perlu pikirkan dahulu...inikan sebulan.~

almaklumlah, 2 tahun 5 bulan dulu...janji sebulan juga..namun lama sudah aku di sini..janjinya sebulan sahaja kemudian kembali ke kampung. di ibu kota, anak gadis seorang diri...se…

Menerpa kejayaan

Bersama keringat.





















Memerah beringat.



















Berkerah yang sangat.



























Diiringi syukur dan pembantu yang amat. Moga kejayaan tulus kudus terus menyengat!













Doakan aku dipermudahkan melengkapkan master ini bersama kecemerlangan thesis. Amin..Rabbi yassir wala tu assir. Rabbi tham bil khairi wal hamdulillah hirabil alamin.







Allah humma jaal na minal najihin wal faizin wal mumtaz fi kulli hal. Allah ya karim...



Amin44

Hai la hai la 2015

Assalammualaikum w.b.tHai la hai la hu wa hu wa 2015 sudah.
Sebulan lebih sudah berlalu.Berbagai wishlist sudah tersenarai baik pada diri sendiri mahupon mak ayah.Pelbagai doa dan tuntutan usaha akan diadaptasikan untuk mengejar impian.Saat doa pelengkap adalah oh Allah.Kau kabulkanlah seluruh permintaan ibu dan ayahku. Oh tuhan usah kau tahan aku kiranya mati itu yang terbaik untukku.dan perbaikkanlah hidup ku untuk matiku.
Pun begitu bunyinya sepotong doa.Macam tak percaya bertahun sudah berlalu. Lagi tak mahu percaya sudah pon masuk tahun baru. Antara book wish list yang korg patot baca adalah yang dibawah ni..The great wife aisyah r.a (writer : Ahmad bin salim badawilan)
The great husband Muhammad s.a.w (writer : hasan bin ahmad hasan hamam)

Well. It a worth reading.
Cekkiout..Lots of love,
Me
Wassalam.

Welcoming 2015

Ok.lOvE tHaT fLoWeRs.Hehehe.#short entry#
#semoga banyak perkara baik di hari2 mendatang#Assalamualaikum..