Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2015

2015. Ak nak cite je..

Assalammualaikum w.b.tAlkisah 2015 semakin menutup tirai.
Kegembiraan menyambut maulud nabi Muhammad s.a.w kemudian ditambah dgn public holiday juga cuti weken.Penat.
Tenang.
Kenyang.
Kekal cergas.
Itu adalah antara intipati
Sebuah kisah prosperity.
Yang mana
Tak lari dari lelah.
Tenang yang membikin kamu
Senyum segampangnya(mudah tersenyum)
Kenyang di mana kamu berhenti menyunyah  saat kamu terasa masih belom kenyang(bagi space n time tuk makan lagi..)
Dan.
Kekal cergas adalah satu bentuk konsisten dalam tindakan dan stay in polite so keep behave.Ok.
Fine.
Ari ni keje.
Macam bese keje.
Cmtu la.. Lepas tu,
Xperasan da nak lunch hour.
Ok. Br nak tgk fon.
Ok. Ttbe dgr k.za tnye...ain. mirul tade eh.
G training sebulan?
What.sebulan?
Ak mneruskn tgk fon..
Ok. Ok. Mg bdk.ni kne g training.Ok.
Kebosanan la ak kt yongpeng ni.
Peja g training lom balik.
Seb baek la..ngan adik manis bernama suha..yep..
Suha.ak da berjaya melepas rindu ri tu..
Shes come and i took her to soul gaden.
As we have…

cerita kelakar dan seram

al kisah.nye...
peja takde.
gi training.
suha..
da pindah masuk cmpny baru.
yg tggal aku n mirul je.
yg akhirnya karam lalu tenggelam dalam kesibukkan keje masing2..serius.kami sangat letih.
banyak keje.
since nak closing year end project revenue.
lepas tu stress...
ak gi la ajak si mirul makan.
first time ni ngajak org makan
sebab stress.
perggggghhhhhh.
lepas ngajak..
baru teringat.
lelangit mulot ni sakit.
cane la nak kunyah sate ni kang..
dalam ati berkata "takpe.ko biasa makan lambat.pandai mmat ni tunggu ko ngabihkan"
"duyaiii....salu mesti makan 15-2+cucuk... nak makan bape ni ngn mulot cenggini"then takpe la.
alang da ngajak..dan mirul pon nk teman. bergerak la kami dengan kereta asing2....ak gerak dlu. tetibe da jauh sikit dr opis.... bari terigt... dompet tadi keluarkan dr handbag.
perghhh... lintang pukang la ak drive ni.sambil tgn meraba dalam handbag.
mase ni la... takde.
ok... terbalikkan.
takde.betol xde..ok.ok...
cool.cool..takpe...depan ni ade petr…

karya dan aku

intro"Dan sesungguhnya telah Kami muliakan anak-anak Adam, Kami angkut mereka di daratan dan di lautan, Kami beri mereka rezeki dari yang baik-baik dan Kami lebihkan mereka dengan kelebihan yang sempurna atas kebanyakan makhluk yang telah Kami ciptakan." -17:70assalamualaikum w.b.talhamdulillah... terasa nak update lagi.
tanpa lagu rindu.
sebab terlalu rindu tiada lain selain rindu.rindu berkarya.
menulis.
aku suka menulis.
walaupon aku tak pandai bahasa.
aku tak mahir inggeris.
aku serba tak kena sana sini.
aku tetap menulis.
teringin.jumaat lalu,aku dapat panggilan interview phd sekali lagi.terasa kecik.
ini mungkin kali ketiga aku terima panggilan interview ni.
yep.
for two years in row.
system computer auto generate kot.pastu aku semak balik.
wishlist ak.hmm...
bukan sekarang.
tengok balik dinding kt uma.
mak ak da space kan gamba untuk master.
cukup la dulu.gamba master pon lom tau dapat realisasi kan ke tak.nak gambar master bersama suami.harap sempat la kawin sebelom…