Skip to main content

Kenapa perlu bantu

Assalamualaikum...

Salam ramadhan...
Semoga amal kite bertingkat2 pada tahun ni dan dilimpahi rahmat juga berkat.amin!

Okeh.. Tajuk tu tak tahu nak letak apa..

Nak dijadikan cerita suatu ketika dahulu, ak ada housemate. "Kak Pah" nama die.

<kes1>
Kak Pah ni ade dateline kawin. Dan kak pah sibuk bekerja malah cukup hairan yg dia bukan sibuk mencari pasangannya.tapi sibuk menyiapkan segala persiapan diri nya utk dikahwinkan(sbb mak die nak kawinkn die klu die xjmpe psgn sblm dateline)

<kes2>
Ade gak housemate yg namanya mai. Mai pon nak kawin.Alhamdulillah.. Dalam diam2, mai menyediakan barang2 utk majlis nya...antaranya dia jahit veil bersama labuci dan menyiapkan bunga.. Aku rasa next mai mungkin sediakan goodies lak nanti.

<kes3>
Housemate bernama shakira.. Sibuk menyiapkan goodies. Lain2 adalah rahsia...

<kes4>
Ain... Rumate si mai... Pon nak kawin... Persiapan?? Hantaran semua dah beli cuma lom deko2 je... Lain2 pon xtahu..

*xtahu tu maksudnya ak tak lak g tanya plak tg lelain..hehe

Dalam bebanyak aku jadi tertarik dgn pendekatan kak pah ni. Malah aku juga mula menyenaraikan apa dan apa termasuk kos.

Hmm. Hasil siasatan dari kengkawan yg dah langsung... Ad yg ckp jgn tunang lelama. Makin lama, makin byk pkai duit.

ehhhh!*gulpphh

Well.ada org fahaman pempuan ni relex je... Tunggu laki minang ko.

Ak rase cm zaman sekarang tindakan menunggu itu bole buat kesilapan besar bagi pengantin pempuan.

Sebab by hook or by crook akhirnya kau dipinang gak.. *part lama mana tu abaikan.

Berbalik alkisah aku yg semakin stress dgn keja QSthing ni... Aku pon mula la menulis2 apa yg aku nak di majlis ak nanti.

Ok.malas nak tulis lg... Letak gamba la...korang explain la ikut ayat korang sdri.huhuu

Nth la.. Ni je kut langkah2 untk membantu pihak sebelah sana.
Pepon...

Check it out.
Chill!!!:D

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.