Skip to main content

Kenapa perlu bantu

Assalamualaikum...

Salam ramadhan...
Semoga amal kite bertingkat2 pada tahun ni dan dilimpahi rahmat juga berkat.amin!

Okeh.. Tajuk tu tak tahu nak letak apa..

Nak dijadikan cerita suatu ketika dahulu, ak ada housemate. "Kak Pah" nama die.

<kes1>
Kak Pah ni ade dateline kawin. Dan kak pah sibuk bekerja malah cukup hairan yg dia bukan sibuk mencari pasangannya.tapi sibuk menyiapkan segala persiapan diri nya utk dikahwinkan(sbb mak die nak kawinkn die klu die xjmpe psgn sblm dateline)

<kes2>
Ade gak housemate yg namanya mai. Mai pon nak kawin.Alhamdulillah.. Dalam diam2, mai menyediakan barang2 utk majlis nya...antaranya dia jahit veil bersama labuci dan menyiapkan bunga.. Aku rasa next mai mungkin sediakan goodies lak nanti.

<kes3>
Housemate bernama shakira.. Sibuk menyiapkan goodies. Lain2 adalah rahsia...

<kes4>
Ain... Rumate si mai... Pon nak kawin... Persiapan?? Hantaran semua dah beli cuma lom deko2 je... Lain2 pon xtahu..

*xtahu tu maksudnya ak tak lak g tanya plak tg lelain..hehe

Dalam bebanyak aku jadi tertarik dgn pendekatan kak pah ni. Malah aku juga mula menyenaraikan apa dan apa termasuk kos.

Hmm. Hasil siasatan dari kengkawan yg dah langsung... Ad yg ckp jgn tunang lelama. Makin lama, makin byk pkai duit.

ehhhh!*gulpphh

Well.ada org fahaman pempuan ni relex je... Tunggu laki minang ko.

Ak rase cm zaman sekarang tindakan menunggu itu bole buat kesilapan besar bagi pengantin pempuan.

Sebab by hook or by crook akhirnya kau dipinang gak.. *part lama mana tu abaikan.

Berbalik alkisah aku yg semakin stress dgn keja QSthing ni... Aku pon mula la menulis2 apa yg aku nak di majlis ak nanti.

Ok.malas nak tulis lg... Letak gamba la...korang explain la ikut ayat korang sdri.huhuu

Nth la.. Ni je kut langkah2 untk membantu pihak sebelah sana.
Pepon...

Check it out.
Chill!!!:D

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.