Tuesday, July 01, 2014

Kenapa perlu bantu

Assalamualaikum...

Salam ramadhan...
Semoga amal kite bertingkat2 pada tahun ni dan dilimpahi rahmat juga berkat.amin!

Okeh.. Tajuk tu tak tahu nak letak apa..

Nak dijadikan cerita suatu ketika dahulu, ak ada housemate. "Kak Pah" nama die.

<kes1>
Kak Pah ni ade dateline kawin. Dan kak pah sibuk bekerja malah cukup hairan yg dia bukan sibuk mencari pasangannya.tapi sibuk menyiapkan segala persiapan diri nya utk dikahwinkan(sbb mak die nak kawinkn die klu die xjmpe psgn sblm dateline)

<kes2>
Ade gak housemate yg namanya mai. Mai pon nak kawin.Alhamdulillah.. Dalam diam2, mai menyediakan barang2 utk majlis nya...antaranya dia jahit veil bersama labuci dan menyiapkan bunga.. Aku rasa next mai mungkin sediakan goodies lak nanti.

<kes3>
Housemate bernama shakira.. Sibuk menyiapkan goodies. Lain2 adalah rahsia...

<kes4>
Ain... Rumate si mai... Pon nak kawin... Persiapan?? Hantaran semua dah beli cuma lom deko2 je... Lain2 pon xtahu..

*xtahu tu maksudnya ak tak lak g tanya plak tg lelain..hehe

Dalam bebanyak aku jadi tertarik dgn pendekatan kak pah ni. Malah aku juga mula menyenaraikan apa dan apa termasuk kos.

Hmm. Hasil siasatan dari kengkawan yg dah langsung... Ad yg ckp jgn tunang lelama. Makin lama, makin byk pkai duit.

ehhhh!*gulpphh

Well.ada org fahaman pempuan ni relex je... Tunggu laki minang ko.

Ak rase cm zaman sekarang tindakan menunggu itu bole buat kesilapan besar bagi pengantin pempuan.

Sebab by hook or by crook akhirnya kau dipinang gak.. *part lama mana tu abaikan.

Berbalik alkisah aku yg semakin stress dgn keja QSthing ni... Aku pon mula la menulis2 apa yg aku nak di majlis ak nanti.

Ok.malas nak tulis lg... Letak gamba la...korang explain la ikut ayat korang sdri.huhuu

Nth la.. Ni je kut langkah2 untk membantu pihak sebelah sana.
Pepon...

Check it out.
Chill!!!:D

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"