Skip to main content

Blind date part 2

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah..selamat merdeka.raya.dan posa 6...

Sempena tema "di sini lahirnya sebuah cinta"...

-Sabtu-300814-
G kenduri mas-syazni ri sabtu. Ber temu la dak2 QS yg lain.. Tanpa disangka, semakin minoriti la amaun single di kalangan kami(pempuan). Ade gak dak laki yg sama batch g.. And well, berkomen la since mereka ini lelaki2 sudah nampak aging dan matured akhirnya.Alhamdulillah... Bagus la.

Ri ahadnya, g kenduri rasid n dee. Well.. Skali lagi kawin kawan2...(kawin yg pengantin lelaki, ak kenal n pengantin pempuan pon, ak kenal). Komen ak selepas beberapa kawan kes camni ialah seronok kawin kawan2!hahaa..<fullstop>

Bateri fon ak semakin terok dan terok hingga ak terpaksa urgent g beli beteri baru. Xpaham ak kenapa ni berlaku..(ak da jangka tapi ia lebih cepat berlaku). Enset sony bukan android ak dah guna 5-6tahun, beteri ok jek...hisshh. Ni penangan internet android di merata2 ak rase!

Maka niat asal nak g uma cikgu hamzah(cikgu silat) tersadai kejap since ak nak pakai enset utk gune WAZE nanti. Mencari keng kawan yg bole la teman ak g.. Well. Kalu pempuan je g (ak n kak bie set ptg tu) , tkot kene tipo ngn kedai kapitalis kan..kan.... Nasib la baie n hazlami sekali lagi menolong ak.. Lepas settle beli, baru la g uma cikgu hamzah. Ak mula cam risau cikgu tak kenal ak lagi... Well.. Ak kan da xtuon gelanggang lg.. Ak lak suke lowprofile.sibuk cari rezeki n gi kelas lagi..tapi..ak takkesah la..sebab ak lagi nak kesah cikgu yg nak g haji... Bila lg nak jumpe lagi..semoga cikgu selamat gi n balik la amin...haji mabrur laki bini.. Alhamdulillah..nasib la cikgu pon xkesah tu sume walau ak dtg paling lambat skali..

Then tompang solat magrib umah baie n hazlami. Tau je la diorg laki bini ni kaki bahan ak... Pastu capture n suke perhati org. Terbukak lagi cerite nak menjodohkan ak ngan dak silat lain.

Hmm.

Merah padam rase.

Shock.Nak padam, tade button delete atau escape, la brader...

*gelengpale*apela diorg ni*tak abih2 lagi*

Blind date...

Oh.

Blind date.

Ekjas lagi.ekjas.

Ak menolak lembut.
Bukan kerna tak mahu.

Apabila kau ada hajat, letakkan tangan mu di hati.
Apakah hati mu merestui.

Bak hadis
"kebaikan adalah akhlak yg baik, sedangkan dosa adalah segala hal yg mengusik jiwamu dan engkau tidak suka jika org lain melihatnya" (riwayat bukhari dan muslim)

Seperti Al kisah

Wailah bin Al Asqa meminta Rasulullah s.a.w "berikan kepadaku suatu fatwa tentang suatu perkara sehingga aku tiada lagi akan bertanya terhadap sesorang sesudah engkau". Maka Rasulullah pun berkata kepadanya "Mintalah fatwa daripada diri engkau sendiri". Kataku "Bagaimanakah yang demikian?".Rasulullah menjawab "Engkau tinggalkan apa yg meragukan engkau kepada apa yang tidak meragukan engkau, sekalipun telah berfatwa kepada engkau oleh sekalian orang berfatwa". Kataku lagi "Bagaimanakah yang demikian?".Jawab Baginda :"Letakkan tangan engkau di atas hati engkau (bagaimanakah perasaan engkau?)" Hati akan tenang kepada perkara yang halal dan tiada resah gelisah kepada perkara yg haram.- (Riwayat Al Tabrani)

Pun begitu... Minda ku ke angkasa sedang kami masih di bumi sambil berkata "saat bibir mereka menitipkan namamu padaku, ia sudah menggundahkan hatiku. Maafkan aku".


Wassalam.

*belanje gamba*barakallahhulakuma wa jamma a'bainakuma fi khairi*






Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.