Monday, September 01, 2014

Blind date part 2

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah..selamat merdeka.raya.dan posa 6...

Sempena tema "di sini lahirnya sebuah cinta"...

-Sabtu-300814-
G kenduri mas-syazni ri sabtu. Ber temu la dak2 QS yg lain.. Tanpa disangka, semakin minoriti la amaun single di kalangan kami(pempuan). Ade gak dak laki yg sama batch g.. And well, berkomen la since mereka ini lelaki2 sudah nampak aging dan matured akhirnya.Alhamdulillah... Bagus la.

Ri ahadnya, g kenduri rasid n dee. Well.. Skali lagi kawin kawan2...(kawin yg pengantin lelaki, ak kenal n pengantin pempuan pon, ak kenal). Komen ak selepas beberapa kawan kes camni ialah seronok kawin kawan2!hahaa..<fullstop>

Bateri fon ak semakin terok dan terok hingga ak terpaksa urgent g beli beteri baru. Xpaham ak kenapa ni berlaku..(ak da jangka tapi ia lebih cepat berlaku). Enset sony bukan android ak dah guna 5-6tahun, beteri ok jek...hisshh. Ni penangan internet android di merata2 ak rase!

Maka niat asal nak g uma cikgu hamzah(cikgu silat) tersadai kejap since ak nak pakai enset utk gune WAZE nanti. Mencari keng kawan yg bole la teman ak g.. Well. Kalu pempuan je g (ak n kak bie set ptg tu) , tkot kene tipo ngn kedai kapitalis kan..kan.... Nasib la baie n hazlami sekali lagi menolong ak.. Lepas settle beli, baru la g uma cikgu hamzah. Ak mula cam risau cikgu tak kenal ak lagi... Well.. Ak kan da xtuon gelanggang lg.. Ak lak suke lowprofile.sibuk cari rezeki n gi kelas lagi..tapi..ak takkesah la..sebab ak lagi nak kesah cikgu yg nak g haji... Bila lg nak jumpe lagi..semoga cikgu selamat gi n balik la amin...haji mabrur laki bini.. Alhamdulillah..nasib la cikgu pon xkesah tu sume walau ak dtg paling lambat skali..

Then tompang solat magrib umah baie n hazlami. Tau je la diorg laki bini ni kaki bahan ak... Pastu capture n suke perhati org. Terbukak lagi cerite nak menjodohkan ak ngan dak silat lain.

Hmm.

Merah padam rase.

Shock.Nak padam, tade button delete atau escape, la brader...

*gelengpale*apela diorg ni*tak abih2 lagi*

Blind date...

Oh.

Blind date.

Ekjas lagi.ekjas.

Ak menolak lembut.
Bukan kerna tak mahu.

Apabila kau ada hajat, letakkan tangan mu di hati.
Apakah hati mu merestui.

Bak hadis
"kebaikan adalah akhlak yg baik, sedangkan dosa adalah segala hal yg mengusik jiwamu dan engkau tidak suka jika org lain melihatnya" (riwayat bukhari dan muslim)

Seperti Al kisah

Wailah bin Al Asqa meminta Rasulullah s.a.w "berikan kepadaku suatu fatwa tentang suatu perkara sehingga aku tiada lagi akan bertanya terhadap sesorang sesudah engkau". Maka Rasulullah pun berkata kepadanya "Mintalah fatwa daripada diri engkau sendiri". Kataku "Bagaimanakah yang demikian?".Rasulullah menjawab "Engkau tinggalkan apa yg meragukan engkau kepada apa yang tidak meragukan engkau, sekalipun telah berfatwa kepada engkau oleh sekalian orang berfatwa". Kataku lagi "Bagaimanakah yang demikian?".Jawab Baginda :"Letakkan tangan engkau di atas hati engkau (bagaimanakah perasaan engkau?)" Hati akan tenang kepada perkara yang halal dan tiada resah gelisah kepada perkara yg haram.- (Riwayat Al Tabrani)

Pun begitu... Minda ku ke angkasa sedang kami masih di bumi sambil berkata "saat bibir mereka menitipkan namamu padaku, ia sudah menggundahkan hatiku. Maafkan aku".


Wassalam.

*belanje gamba*barakallahhulakuma wa jamma a'bainakuma fi khairi*






No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"