Skip to main content

my 1st time away from family

Assalamualaikum w.b.t...

topic above refered.
it been held more than 2+years ago, i bet it was pak itam's wedding.a week before his marriage, pak itam came to our house and met dad. when he about to make a leave, he offered me to follow him to johor. i dont ever know how far is johor from our house but it seem so far away. masa tu ak baru 5 atau 4 tahun... tapi ayah kasik aku ikot.. see!... dari kecik diajar buat kputusan sendiri. ak pon pegi la ikot balik johor....

setibanya di johor, perghhh.. memang jaoh. tapi da taleh nangis.. ayah dan mak sume akan dtg minggu seterus nya which means ak berjauhan dgn keluarga terchinta selama lebih 3hari...

di johor, tak tahu nak buat ape. tak leh main tanah, tak leh panjat memanjat... bole carik uban atok laki je yg ak bole igt.rumah atok sgt kemas dan tak selerak k.

bila tengok tb, ak tak paham. joho kan ariel tinggi2 utk dpt siaran indon n singapore.. masa tu ak memang kompius n betol tak paham bahasa.. so, confirm tido atau tutup tv sepanjang di sana.ada tak de, keluar rumah setiap kalibkapal terbang lalu, sebab terasa besarnye kapal terbang....

satu malam, ak dpt igt atok laki kejut atok pempuan. katanya "mah, mah... budak ni demam panas ni".. well sepanjang ak kat sne, ak tido diapit atok laki n pempuan..

memang ak demam yg teruk.. siap cirit.. sorang atok tukarkn baju, sorang lagi bersihkan katil dan letak towel basah kat kepala.

seee!penangan jauh dari famili dan masalah bahasa ak.

rasanya semenjak peristiwa tu, mak dan ayah berani lepaskan ak gi memana kem ke lawatan..

dan atok.. jasa mu dikenang.

kini,
atok laki dah meninggal.tinggal atok pempuan...

dan atok pempuan dilaporkan kategori tak sehat.

its a hard time for us.
feel down and very sorry to her.
die dah tua, doctor do this and thats to get her better.

ak doakan atok terchinta ini kembali sehat wal afiat dan dipermudahkan urusan dunia akhirat. amin

#nota bontot : memory yg still melekat depan je lagu "papa bolo2, mama bolo2 je..."atok kene sehat k...nk kn tengok kite kawin n grad!

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.