Skip to main content

hikmah dalam hemah

Alhamdulillah.

Dan mereka mengucapkan: "Segala puji bagi Allah yang telah memenuhi janji-Nya kepada kami dan telah (memberi) kepada kami tempat ini sedang kami (diperkenankan) menempati tempat dalam surga di mana saja yang kami kehendaki; maka surga itulah sebaik-baik balasan bagi orang-orang yang beramal". -39:74

Dan kamu (Muhammad) akan melihat malaikat-mmlaikat berlingkar di sekeliling 'Arsy bertasbih sambil memuji Tuhannya; dan diberi putusan di antara hamba-hamba Allah dengan adil dan diucapkan: "Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam". -39:75 

syukur.dijemput sebuah hikmah.
tak tahu nak cakap apa.
tak tahu nak bagitahu siapa.

aku terima surat confirmation staff hari ni.
melalui email dr HQ.
aku cuma membalas emailnya dengan
"ok.noted.received with thanks"

since email itu di cc
ke bos n HR...
Ak reply la dgn cc2 tu sekalian..

confirmation staff
tanpa kenaikan gaji
tanpa sebarang promotion.
atleast aku da diconfirmkan bekerja.

perit jerih
terbayar?
hmmm.belom lagi.
perjalanan masih perlu diteruskan.
kerja kerana Allah hendakNya.

ak membalasnya dengan penuh hemah.

setelah membalas email.
HR yg sorg sibuk seolah2 memerli.
Allah.
Allahu.
ya.perli.
kerna aku bertahan di sini.
siap dengan kata2..
"suka la tu.nampak je taksuka.kata tak suka".

a auzubillah himinal syaiton nirrajim.

di manakah silapnya.

diamkan aja.

hari ni hari terakhir zack n en apis.
en apis ni die masuk lebih kurang ak.
tapi die dpt keje lain..
better offer agaknya.
zack plak seorg pempuan comel.
yg tough..
yep.
pkerja contoh yg dipggil ke HQ
untuk handle projek.
tania la kt mereka.

tania la pada diri sendiri.
kisah cinta belom jadi pon
patot disyukuri.
kisah kesunyian kt sini
jua patot dihargai.
keberadaan aku di
luar bandar
jauh dari hiruk pikuk kota
mengenalkan aku erti
harian sebenar.
menyenaraikan perkara baik
menyibukkan diri
dengan amal baik matlamatnya.

konvo?
masih tengah tunggu tarikh konvo.
aku berharap hajat konvo aku termakbul.
aku doakan impian nikah dan seluruh
wishlist berhasil tahun ini.

doakan aku ye kawan2.
aku ini insan biasa.
luar biasa untuk menuju dunia dan akhiratnya.

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.