Friday, February 19, 2016

hikmah dalam hemah

Alhamdulillah.

Dan mereka mengucapkan: "Segala puji bagi Allah yang telah memenuhi janji-Nya kepada kami dan telah (memberi) kepada kami tempat ini sedang kami (diperkenankan) menempati tempat dalam surga di mana saja yang kami kehendaki; maka surga itulah sebaik-baik balasan bagi orang-orang yang beramal". -39:74

Dan kamu (Muhammad) akan melihat malaikat-mmlaikat berlingkar di sekeliling 'Arsy bertasbih sambil memuji Tuhannya; dan diberi putusan di antara hamba-hamba Allah dengan adil dan diucapkan: "Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam". -39:75 

syukur.dijemput sebuah hikmah.
tak tahu nak cakap apa.
tak tahu nak bagitahu siapa.

aku terima surat confirmation staff hari ni.
melalui email dr HQ.
aku cuma membalas emailnya dengan
"ok.noted.received with thanks"

since email itu di cc
ke bos n HR...
Ak reply la dgn cc2 tu sekalian..

confirmation staff
tanpa kenaikan gaji
tanpa sebarang promotion.
atleast aku da diconfirmkan bekerja.

perit jerih
terbayar?
hmmm.belom lagi.
perjalanan masih perlu diteruskan.
kerja kerana Allah hendakNya.

ak membalasnya dengan penuh hemah.

setelah membalas email.
HR yg sorg sibuk seolah2 memerli.
Allah.
Allahu.
ya.perli.
kerna aku bertahan di sini.
siap dengan kata2..
"suka la tu.nampak je taksuka.kata tak suka".

a auzubillah himinal syaiton nirrajim.

di manakah silapnya.

diamkan aja.

hari ni hari terakhir zack n en apis.
en apis ni die masuk lebih kurang ak.
tapi die dpt keje lain..
better offer agaknya.
zack plak seorg pempuan comel.
yg tough..
yep.
pkerja contoh yg dipggil ke HQ
untuk handle projek.
tania la kt mereka.

tania la pada diri sendiri.
kisah cinta belom jadi pon
patot disyukuri.
kisah kesunyian kt sini
jua patot dihargai.
keberadaan aku di
luar bandar
jauh dari hiruk pikuk kota
mengenalkan aku erti
harian sebenar.
menyenaraikan perkara baik
menyibukkan diri
dengan amal baik matlamatnya.

konvo?
masih tengah tunggu tarikh konvo.
aku berharap hajat konvo aku termakbul.
aku doakan impian nikah dan seluruh
wishlist berhasil tahun ini.

doakan aku ye kawan2.
aku ini insan biasa.
luar biasa untuk menuju dunia dan akhiratnya.

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"