Monday, August 18, 2014

LOSER..

Assalamualaikum w.b.t

berikutan topik itu..(refer la pada entry sebelumnya) lets see whats goin on...


ya.. what say what..

ak tak berapa paham kenapa my surrounding start say im a loser.

pelik. aneh. ganjil.

Adakah perlu kau menegur EX kau, semata-mata nak show kau da bagus tanpa dia?
*kening bajet bagus terjongkit sikit*

entah la. memang betul cerita imam syafie, anaknya dan keldai tunggangnya..
ibrah yang dapat, kita takkan dapat puaskan hati orang di sekeliling kita.
hingga mungkin kita sendiri lupa kepuasan hati sendiri..Erkk. *tiup tudung jap*

tapi dari puaskan hati sendiri dengan hati orang baik puaskan hidup utk Allah kan.


baca kisah rasul ke.sejarah kegemilangan islam..kisah wanita-wanita dan lelaki-lelaki penghuni syurga ke..


kalau takde sangat fasiliti tu..
maka baik ber istighfar je.
itu sebaik2 nya.

dan sebaik-baik pendengar...
adalah Allah.
sebab setiapkali kita mengadu,
kunci penyelesaiannya hanya kembali pada Dia.

dan berbalik kisah ini, aku nak memandang nya sebagai "kami hanya sejarah, yang berakhir dengan we both are stranger with some memory" and i wish to keep it as that.

well. kisah kitorang tu bukan nye novel yang korang salu baca.
dan kisah Aku adalah Aku, kisah Dia adalah untuk Dia.
Yang penting, kat Luh Mahfuz segalanya telah tercatat.

dan suka aku ikut pendekatan "pabila sesuatu meragukan, jauhilah dan kembalilah pada sesuatu yg tidak meragukan".
mungkin hikmah nya aku tak nampak sekarang, tapi aku yakin dan percaya segalanya akan terbukti.

buat masa ni, taubat nasuha la yang paling sesuai.
pabila kau halalkan yang haram di kamar hati mu,
maka mengidamnya juga meng"haram'kan hatimu.

atau aku 'halusi ayat itu' bergambar begini :
cahaya melawan cahaya. bagai neon ditujukan ke sportlight..nyata sebuah kisah loser(hambaNya).

~ilham dari Annur 35-38~



Nah! jangan sibuk dengan natijah, Allah teliti setiap usaha.. "moga Allah memberikan kami taufik, hidayah dan juga istiqamah kembali padaNya" Amin.




well.




throll terbaik utk mereka :
"takpe, kalau ak mg loser bab cinta haram ni.
sebab target ak adalah cinta halal"


we not a winner even a loser as long as we are a chooser.
then decide for your best..


Wuallahualam.


Semoga Allah membantuku dalam syukurku, ilmuku, dan amalku.

Amin..amin...amin ya rabbal alamin.


Wassalam.











No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"