Skip to main content

LOSER..

Assalamualaikum w.b.t

berikutan topik itu..(refer la pada entry sebelumnya) lets see whats goin on...


ya.. what say what..

ak tak berapa paham kenapa my surrounding start say im a loser.

pelik. aneh. ganjil.

Adakah perlu kau menegur EX kau, semata-mata nak show kau da bagus tanpa dia?
*kening bajet bagus terjongkit sikit*

entah la. memang betul cerita imam syafie, anaknya dan keldai tunggangnya..
ibrah yang dapat, kita takkan dapat puaskan hati orang di sekeliling kita.
hingga mungkin kita sendiri lupa kepuasan hati sendiri..Erkk. *tiup tudung jap*

tapi dari puaskan hati sendiri dengan hati orang baik puaskan hidup utk Allah kan.


baca kisah rasul ke.sejarah kegemilangan islam..kisah wanita-wanita dan lelaki-lelaki penghuni syurga ke..


kalau takde sangat fasiliti tu..
maka baik ber istighfar je.
itu sebaik2 nya.

dan sebaik-baik pendengar...
adalah Allah.
sebab setiapkali kita mengadu,
kunci penyelesaiannya hanya kembali pada Dia.

dan berbalik kisah ini, aku nak memandang nya sebagai "kami hanya sejarah, yang berakhir dengan we both are stranger with some memory" and i wish to keep it as that.

well. kisah kitorang tu bukan nye novel yang korang salu baca.
dan kisah Aku adalah Aku, kisah Dia adalah untuk Dia.
Yang penting, kat Luh Mahfuz segalanya telah tercatat.

dan suka aku ikut pendekatan "pabila sesuatu meragukan, jauhilah dan kembalilah pada sesuatu yg tidak meragukan".
mungkin hikmah nya aku tak nampak sekarang, tapi aku yakin dan percaya segalanya akan terbukti.

buat masa ni, taubat nasuha la yang paling sesuai.
pabila kau halalkan yang haram di kamar hati mu,
maka mengidamnya juga meng"haram'kan hatimu.

atau aku 'halusi ayat itu' bergambar begini :
cahaya melawan cahaya. bagai neon ditujukan ke sportlight..nyata sebuah kisah loser(hambaNya).

~ilham dari Annur 35-38~



Nah! jangan sibuk dengan natijah, Allah teliti setiap usaha.. "moga Allah memberikan kami taufik, hidayah dan juga istiqamah kembali padaNya" Amin.




well.




throll terbaik utk mereka :
"takpe, kalau ak mg loser bab cinta haram ni.
sebab target ak adalah cinta halal"


we not a winner even a loser as long as we are a chooser.
then decide for your best..


Wuallahualam.


Semoga Allah membantuku dalam syukurku, ilmuku, dan amalku.

Amin..amin...amin ya rabbal alamin.


Wassalam.











Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.