Skip to main content

Do u my 'mancung'man..?

Assalamualaikum w.b.t

Alkisah last week hari rabu, aku dipanggil bermeeting immediately.

Dan hasilnya, malam itu juga kami diarah pergi ke penang.

Ya.penang.

Hampir beberapa tahun berturut2, aku menutup tahun ku dengan menziarahinya.

Cuma kali ini, untuk kerja.

Oleh kerna HR tidak mampu menyediakan kami hotel utk rabu dan cuma mampu menyediakan hotel khamis shaja.maka kami tidur di dalam kereta dan paling masyuk, gi site visit seharian dengan tak mandi pagi.

Lantak la. Orang tak tahu.

Tetapi, lekit nye kitorg je yg tahu.

Throllbaik.

Site visit lak selama dua hari, khamis dan jumaat.

Paling best, aku sudah lak dah amik halfday jumaat, konon nak menolong mak rewang di kampung (kerna kami punya kenduri lepas pada sabtunya). Siap plan dengan along, nak balik sesame.

Namun akhirnya, aku kene gi penang dan along g pahang rabu-jumaat.terbaik.. Dua beradik terbaik.hamik ko... Rancangan Allah terbaik.

Maka berpasrah mak di kampung.huhuhuuu..
Terima kasih sedare mare yg datang membantu. Aku dan along berjaya menjejakkan kaki dekat 12mlm, kiranya 12jam sebelum majlis sabtu.

Memang kali ni penang berbeza. Masuk pulau, kene pusing jauh pastu HR carik hotel dekat butterworth which is ktorg kne klua pulau tu balik utk bermalam. Lepas tu carik hotel tak jumpe, hotel da tukar nama. Bilik kene tukar sebeb aircond bocor... Isshhhh.
Memang betol pengalaman la.

Yang seronoknya, kali ni g tayah drive.heheheee... Seronoknye.

Tengok muke client lak macam idung mekjah(faezah).

Rindu dan tak sabar nak jumpe faezah.

Heee...

Walaubagaimanapun, ada juga rase takut2... Takut terminat org penang.

Hahahaa..

Ok.la..nak belanja gamba penang je.

Wassalam.

:)
Tatatatatatatatatataaa

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.