Skip to main content

bila mak offer

Assalammualaikum....

lama tak menulis panjang-panjang...

terasa nak menulis panjang.


heeee...


soalan biasa.. keje ok?

aku patot cakap tak okeh.

ye... tak okeh.
sudah hampir 4 bulan, gaji sangkut-sangkut. walaupon gaji aku kira kecik berbanding senior yang hampir 4-5k.. tapi masih syukur.
syukur sebab ak try compare dengan orang yg duduk Kl ni dengan gaji 800-900 pon masih boleh survive siap anak bini lagi tu.
aku yang single apalah sangat.
namun... ianya seolah sementara.
sesungguhnya jurang ekonomi memang berjaya menghambat rasa untuk hilang motivasi diri.


warkah berlagu pilu terasa apabila mengetahui senior yang gaji lebih besar pon masih belum habis terima gaji bulan oktober.
begitu tragik oktober. dan kini sudah masuk disember.
apatah lagi gaji november yang belum menjelma,
kami menjangkakan disember akan ada penyudah yang sama.

thesis..
apakah aku ini tak suka kamu.
apakah kau kan membenci ku.

oh. dugaan..
satu per satu meragut pengorbanan..
tangis.tenaga dan waktu yang ada.

sedih.pilu.

berjemaah kami menembak dan menerjah ruang jobstreet yang ada.
namun, rezeki belum di pihak kita.

aku juga semakin pincang.
kerna jobstreet juga tidak aku adukan resume aku.
keliru.
adakah ini kitar industri pembinaan sudah bermula.
ini belum gst lagi.

aku mohon cikgu. mara..
masuk mengajar,
mungkin dengan menjadi sebahagian pengajar, aku dapat bantu orang lain.
sebab aku percaya sesi membantu orang lain sebenarnya membantu diri kita sendiri.

mungkin ada yang akan kata ini hipokrit.
tidak. ia tidak hipokrit.
ia cuma satu terapi jiwa.
membebaskan orang lain,
juga membantu membebaskan diri sendiri
dari dibelengu rasa pilu, bimbang dan takut.
mungkin ia satu perasaan tidak selamat yang  belum konkrit keras dalam diri.
tapi ia kan menjadi karat dalam hati,
duri dalam daging.

bila mak offer,
"berhenti sahaja kerja kamu,habiskan belajar tu"

aku terdiam.terkedu.
"aku boleh berhenti"

namun akal ini memanjang lagi.

duduk rumah,
habiskan master.
serumah dengan mak ayah,
dan pasti mereka meminta untuk kahwin segera.



-------->dengan ini, mungkin aku akan terus malu. loser... sudahlah tak punya calon untuk ayah..
kerja pon tiada. dan tempoh yang mak beri dah habis masa.


*tepuk hati...urut iman*


Allah. Aku masih punya Engkau.
:')


maaf atas update yang ini, emosi mungkin tidak stabil.


maafkan aku.

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.