Skip to main content

guru-guru-guru

Assalammualaikum..

Dengan dingin di tangan, dan degup laju dihati..

"SELAMAT HARI GURU kepada SELURUH TENAGA yg BERJASA mendidik secara formal mahupon tidak formal"


Oleh kerana famili ade bberapa org background cikgu, makanya....
target setelah update ini, nak mesej la mereka-mereka.

Hihihi..

di zaman serba wujud ini... guru adalah satu penyelamat generasi.
pencentus inovasi...
dan paling penting, ia adalah dedikasi Ilahi agar umat memanjangkan manfaat insani..
ini ghuper recently GUPER... *Guru + Super
kalau org sibuk cakap, kerajaan kita banyak hired N17... aku rasa adalah SILAP.
Sebab paling banyak adalah GURU (D41+D27+Dblablabla..*etc)
mana taknye...
ade penah kome kire bape byk opis kerajaan dengan skolah..
ade penah kome pi analys ratio comparison N17/branch : Dblabla/skola
rasionalnya....
adalah graduan guru akan menambahkan lagi keadaan kepadatan guru di sektor2 ini.

Kadang aku doakan semoga ada guru yg mencebur bidang pendidikan + bisnes.
maksud aku...bukan cikgu yg pi skola pastu jual direct selling AVON...KAIN..KERONSANG...KUIH RAYA...
aku memaksudkan buat taska, private school, learning centre....
they come out with offer the vacancy by their own way..
nak tunggu kerajaan.. Aku pon lom dpt2.
Kalau perasan la, yang rajin collect soalan ramalan ni, company melayu ke cina?
Siapa yang explore the reference books..
atau come out with own book for student di Malaysia ni ye?

Namun, guru adalah ilmu hidup.buku berjalan!heee

Semoga Allah merahmati dan menyampaikan manfaat kalian :)



Apa-apa pon, aku heran...
heran... pagi2...ak dah membebel tentang bisnes pendidikan di pagi hari guru!
^^.hihi
namun, paling baik guru adalah yang ikhlas.
takguna bayar mahal-mahal, atau cikgu bisnes tiptop tapi tiada tulus,ikhlas dan integreti untuk pastikan anak bangsa maju.


"Dan tetaplah memberi peringatan, karena sesungguhnya peringatan itu bermanfaat bagi orang-orang yang beriman."

(Surah ADZ-DZAARIYAAT : 55)

sampai sini dahulu! ^^
Wassalam

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.