Skip to main content

guru-guru-guru

Assalammualaikum..

Dengan dingin di tangan, dan degup laju dihati..

"SELAMAT HARI GURU kepada SELURUH TENAGA yg BERJASA mendidik secara formal mahupon tidak formal"


Oleh kerana famili ade bberapa org background cikgu, makanya....
target setelah update ini, nak mesej la mereka-mereka.

Hihihi..

di zaman serba wujud ini... guru adalah satu penyelamat generasi.
pencentus inovasi...
dan paling penting, ia adalah dedikasi Ilahi agar umat memanjangkan manfaat insani..
ini ghuper recently GUPER... *Guru + Super
kalau org sibuk cakap, kerajaan kita banyak hired N17... aku rasa adalah SILAP.
Sebab paling banyak adalah GURU (D41+D27+Dblablabla..*etc)
mana taknye...
ade penah kome kire bape byk opis kerajaan dengan skolah..
ade penah kome pi analys ratio comparison N17/branch : Dblabla/skola
rasionalnya....
adalah graduan guru akan menambahkan lagi keadaan kepadatan guru di sektor2 ini.

Kadang aku doakan semoga ada guru yg mencebur bidang pendidikan + bisnes.
maksud aku...bukan cikgu yg pi skola pastu jual direct selling AVON...KAIN..KERONSANG...KUIH RAYA...
aku memaksudkan buat taska, private school, learning centre....
they come out with offer the vacancy by their own way..
nak tunggu kerajaan.. Aku pon lom dpt2.
Kalau perasan la, yang rajin collect soalan ramalan ni, company melayu ke cina?
Siapa yang explore the reference books..
atau come out with own book for student di Malaysia ni ye?

Namun, guru adalah ilmu hidup.buku berjalan!heee

Semoga Allah merahmati dan menyampaikan manfaat kalian :)



Apa-apa pon, aku heran...
heran... pagi2...ak dah membebel tentang bisnes pendidikan di pagi hari guru!
^^.hihi
namun, paling baik guru adalah yang ikhlas.
takguna bayar mahal-mahal, atau cikgu bisnes tiptop tapi tiada tulus,ikhlas dan integreti untuk pastikan anak bangsa maju.


"Dan tetaplah memberi peringatan, karena sesungguhnya peringatan itu bermanfaat bagi orang-orang yang beriman."

(Surah ADZ-DZAARIYAAT : 55)

sampai sini dahulu! ^^
Wassalam

Comments

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …