Tuesday, September 03, 2013

apalah perasaan diapit

Assalammualaikum para hadirin hadiran di belog ini,

syukur di malam yg syahdu lagi dingin melitupi semesta alam, kita diberi peluang lagi untuk menghirup air suam2 kuku bagi melepaskan kelegaan tekak..

sekalung tahniah dikalungkan kerana berjaya menempuhi hari pertama doposen (20sen) kenaikan saham minyak RON95.
terasa dikepit2  duit yg belom berkepok...
malah terhenyak sudah dalam kesesakan di jalanan pergi dan pulang kerja.Aduhh..payahnye buat karangan ayat skema ni.

benci atau suke..perkara dah berlaku. "brg yg lepas jangan dikenang"..."smga tenanglah dikau nun di kejauhan 1.90 dgn aman dan damainya"... berbagai ragam manusia semalam dan hari ini.ada yg berkata takperlu tuang fulltank kerna esok lusa pon kne gak tempuh 20sen tu. namun pada aku, aku kene tuang full.sebagai persediaan utk perjalann jauh weekend ni..maka pada ak, ini hak aku dan bersangka baik je, semalam BRIM (Beratur Ramai2 Isi Minyak) adalah org yg kene saving utk travel mggu ni mcm aku....hihihi (^^b)

malas la nak bandingkan tg gaji n isu minyak ni..harap kumpulan yg bersuit dan kereta mewah tak mengeluarkan statement yg menyakitkan telinga, dah la...dah confirm ak kene la start puasa cm bese...

kepala aku pening..nk pikirkan dan cari sumber utk buat predevelopment cost..*esok nak tgk progress....pastu ade minute meeting yg terbengkalai dr jumaat last week (* suasana berlatarbelakangkan kuburan....seram since ak xphm sgt byk consultant kt projek sg ni..)... next week start kelas.. timetable xkluar lg... bill entah berapa agaknye..

jadi curi2 masa update blog guna fon..terbiar la jap laptop ak da bukak tu.....

petang tadi, tgk hempon,ade miskal dari sepupu ak.
rupanya nak suh jadi pengapit dia nanti.ak tanak...sebab dlu adik die kawin, aku jugak pengapitnye.. tkt ade org perasan "eh.pengapit ni lg"...hehe*alasan mencari alasan.

klu ikutkan dah 3 kali dapat peluang ni.1st time dila kawin, then aku escape bile tgk pengapit lelaki kai baju same n match kaleer ngan aku.. aku malu kot... sbb dila satu taman ngn aku..pastu muke dekat2 sme..ketot lak tu... pengapit lelaki lak kembar suami dier...dats why la ak escape.*oh...ohsem rupanya sgt malu kan aku ni...hahahaa

2nd time lia kawin, 2tahun yg lepas kot... igt lagi time tu hujan lebat giler...sepupu sepapat aku sampai buat parit jam tu jugak..semata2 nak alirkan air ujan dari membanjiri pelamin.si lia ni lak muke nak nangis je... muke ak mase tu??cool...tp dlm ati risau gak

kali ni... akak si lia plak.. akk die ni atas setahun je dgn aku.while lia tu sebaye ak... suami lia n bakal suami si akak ni adalah sekampung n teman karib...kire nt diorg mesti "kamcing" abis la..

ak doakan majlis walimah dan baitulmuslim ini mbawa ke syurga.amin..

tetibw
pastu aku pon terpikir...

        "ape perasaan kene apit"    

                          or                
                (jd pengantin)

ntah la.aku lom amik pusing lg...
signboard U-turn jauh kot..so, nanti ak da pusing baru aku cerite yek!

haha..

k la... ni gamba buku terkini aku beli semalam..
tak tahu la bila baru dapat baca. . .

ok..babai..
sampai sini dlu..

len kali, borak lg eh.

wassalam..

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"