Skip to main content

apalah perasaan diapit

Assalammualaikum para hadirin hadiran di belog ini,

syukur di malam yg syahdu lagi dingin melitupi semesta alam, kita diberi peluang lagi untuk menghirup air suam2 kuku bagi melepaskan kelegaan tekak..

sekalung tahniah dikalungkan kerana berjaya menempuhi hari pertama doposen (20sen) kenaikan saham minyak RON95.
terasa dikepit2  duit yg belom berkepok...
malah terhenyak sudah dalam kesesakan di jalanan pergi dan pulang kerja.Aduhh..payahnye buat karangan ayat skema ni.

benci atau suke..perkara dah berlaku. "brg yg lepas jangan dikenang"..."smga tenanglah dikau nun di kejauhan 1.90 dgn aman dan damainya"... berbagai ragam manusia semalam dan hari ini.ada yg berkata takperlu tuang fulltank kerna esok lusa pon kne gak tempuh 20sen tu. namun pada aku, aku kene tuang full.sebagai persediaan utk perjalann jauh weekend ni..maka pada ak, ini hak aku dan bersangka baik je, semalam BRIM (Beratur Ramai2 Isi Minyak) adalah org yg kene saving utk travel mggu ni mcm aku....hihihi (^^b)

malas la nak bandingkan tg gaji n isu minyak ni..harap kumpulan yg bersuit dan kereta mewah tak mengeluarkan statement yg menyakitkan telinga, dah la...dah confirm ak kene la start puasa cm bese...

kepala aku pening..nk pikirkan dan cari sumber utk buat predevelopment cost..*esok nak tgk progress....pastu ade minute meeting yg terbengkalai dr jumaat last week (* suasana berlatarbelakangkan kuburan....seram since ak xphm sgt byk consultant kt projek sg ni..)... next week start kelas.. timetable xkluar lg... bill entah berapa agaknye..

jadi curi2 masa update blog guna fon..terbiar la jap laptop ak da bukak tu.....

petang tadi, tgk hempon,ade miskal dari sepupu ak.
rupanya nak suh jadi pengapit dia nanti.ak tanak...sebab dlu adik die kawin, aku jugak pengapitnye.. tkt ade org perasan "eh.pengapit ni lg"...hehe*alasan mencari alasan.

klu ikutkan dah 3 kali dapat peluang ni.1st time dila kawin, then aku escape bile tgk pengapit lelaki kai baju same n match kaleer ngan aku.. aku malu kot... sbb dila satu taman ngn aku..pastu muke dekat2 sme..ketot lak tu... pengapit lelaki lak kembar suami dier...dats why la ak escape.*oh...ohsem rupanya sgt malu kan aku ni...hahahaa

2nd time lia kawin, 2tahun yg lepas kot... igt lagi time tu hujan lebat giler...sepupu sepapat aku sampai buat parit jam tu jugak..semata2 nak alirkan air ujan dari membanjiri pelamin.si lia ni lak muke nak nangis je... muke ak mase tu??cool...tp dlm ati risau gak

kali ni... akak si lia plak.. akk die ni atas setahun je dgn aku.while lia tu sebaye ak... suami lia n bakal suami si akak ni adalah sekampung n teman karib...kire nt diorg mesti "kamcing" abis la..

ak doakan majlis walimah dan baitulmuslim ini mbawa ke syurga.amin..

tetibw
pastu aku pon terpikir...

        "ape perasaan kene apit"    

                          or                
                (jd pengantin)

ntah la.aku lom amik pusing lg...
signboard U-turn jauh kot..so, nanti ak da pusing baru aku cerite yek!

haha..

k la... ni gamba buku terkini aku beli semalam..
tak tahu la bila baru dapat baca. . .

ok..babai..
sampai sini dlu..

len kali, borak lg eh.

wassalam..

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.