Skip to main content

10minutes lagi.

Asslaammualaikum....

yep... akhirnya aku da selamat gi kenduri kat johor itu semua.
maaf.memang tak sempat nak update pape.
*aku mabok oit... mabok naek bas.3jam pertama, tido la dalam bas.pakse tido...huhuhuuuu

well... we girls ops....since ade suami si roul(actly kwn sdri gak)... so i call it
gengs outing.
much more out of things kot.
hahaha... kejap je pon lepak2.tapi sempat la...sempat tgk anak buah diorg baru lahir.. ngan belek album pengantin diorg.
alahai... album tunang, xtengok plak.

next3 time je la..klu igt.

seronok dpt jumpe membe.
bahagiakn hati manusia lain itu bagai membahagiakan hati sendiri right?
yep... kata "sygi saudaramu seperti sygi diri sendri"

hmmm.hari ahad paling pack.. plan goin eat at 1st (uma ziha)dan 3th (uma Dzul-kwn nurul) house.since 2nd house pon carik pai da geram2.at 3th house ktorg eksiden. mau tak terkejut... tbe2 dgr bunyik dentum dan ak tgk ade budak melekat kt tingkap pemandu sblom jatuh. mase tu cik nughul bawak.ape lagi...
turun je dah kne shoot la.
"eh.dik..ko tak nampak ke ank dah bg signal nak msuk simpang?"
hamik ko.... ak trus g kt budak tu..budak laki.. jadi inspekter jap. "dik.ko ni ade lesen tade?tingkatan bape?"
budak tu terketar2 la.... dah xde lesen.bru tingkatan 2.pastu sibuk mintak maap dan ckp nak gi kedai kt simpang tu.

ak nk je ckp takkan potong kanan gak,klu org nk masuk kanan.haishhh.

skirting n pintu nurul rosak la gak.
tapi pada ak, pintu tu klu nak ketuk.. upah buka je tak memadai ngn lekuk tu kot. ade la besa sgt... cume skirting je la..klu bole tukar, tukar.

*klu la bole, nak pai budak tu.

nurul kesian.budak kampong.
settle cmtu je la.
kesan nye...
ketaq gi next kenduri (arep).
pastu terus kenyang rase.

tunjuk muka kt pengantin....bagi hadiah.
balik.. abih cite.

sempat lagi kitorg bincangkan,
adakah adik tu serik dan insaf bawak moto tanpa lesen juga topi keleder.
ak rasenye tak kot.
silap hari bulan, dia bangga langgar dan takyah kua duit utk cover damage tu.
namun harap adik tu dpt hidayah sblom tlambat.

pepon.. akhirnya..
selamat pengantin baru kepada semua pasangan.
semoga dikurnia generasi soleh solehah dan kekal hgga ke syurga.

k la.
pai sini dlu.
ade mase ak update lg.

wassalam
*ida.. maaf tak dpt dtg.. mik gamba mu wat kenang2an... hope suke hadiah yg beri

Comments

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …