Tuesday, November 19, 2013

Rare-all about rare.rare.rare

Salam.

Baru2 ni asik nampak perkataan "rare".
Buat ak pon nak gunakan ia juga.
Hehe..

Setelah seberapa lama ini, macam2 perkara berlaku.
Semester yg memerlukan energy tambahan.
Kerjaya juga tak cangkung mengikut rentak ku.
Yang "rare"nye, aku mulai cangkung.
*peluh mendingini hati ini

Ujian yang Allah berikan bukanlah untuk melemahkan hambaNya.
Entah kenapa sekarang aku semakin awal tidurnya.
Balik kelas.
Bersihkan diri.
Solat Isyak.
Makan (klu nak makan)
Tido.

Bak kata mak ak- tido awal tanda2 penuaan.

Namun ak juga sedar bahawasanya, subuh semakin awal.

Seawal 5.40 pagi.
Bagi yang bangun tahajud, bangun pukul 5.00pagi pon terasa berkejaran.

Namun bila direnung kembali, ak yang berkelana seketika di bumi bandung.
Subuh mereka lebih awal..pkul 4-- wei..
Manakalanya, isyak mereka pukul6-- wei...

Perbezaan waktu sejam sahaja. Klu kt malaysia pukul 5, mereka baru pukul 4.
Bayangkan bila malaysian gi sana.
Adapt tak mereka(malaysian) ini untuk bangun awal dua jam bagi subuh ini. *2jam itu=perbezaan waktu sejam + lewat bangun pon dah hampir sejam*

Namun kelebihan ke atas rakyat marhean bandung ialah mereka tidak cangkung dengan tidur yang seketika sebelum memulakan hari yang baru. Mungkin ini juga yang buatkan rakyat kita leka dibuai dan lewat merebut peluang hari barunya.Omputih said "the early birds get more worms"

Ok.stop.itu mukadimah entry ni.

Rare lagi bila... bila....

Bila bff ak(lelaki) meminta ak jadi pengapit perempuan a.k.a bini die. Its a honour as im girl too.cume dibandingkan my boyhood..its still a "rare"!!

Haha..

Rare gak bila few hours before my bff ask dis... ak telah pon ditawarkan satu lagi undangan pengapit perempuan utk wedding exhousemate.tapi next year la.
Emmm.pengapit.pengapit.pengapit. I feel that rare.
Adorable?
Memorable?

Dis is seriously
"Rare" dude.

Becoming december.
My dairy schedule would be tight.
Most of weekends have own weeding invitation.

I also comes with a few rare requests.
1. Find me a partner who will ask and push me to done my thesis etc.
2. I want to join archery class.please find me one.
3. Rarely i hope the groommaid is handsome one although i dont made decision with fullheart to be her/his bridemaid.

Ok.that all about rare.

Sekian. Ini style rare ak(buat masa ini).terima kasih.

Nota di tumit : sedekahkan Alfatihah kepada Ahmad Ammar Ahmad Azam.His video spreading very wide and touch my feeling too sebab mautlah yg lebih dekat bagi setiap benda hidup.

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"