Saturday, November 30, 2013

Cerita Pembuka Hujung Minggu

Assalamunalaikum w.b.t

"hai manusia, sesungguhnya telah datang kepadamu pelajaran dari tuhanmu dan penyembuh bagi penyakit2( yg berada) dalam dada"

Lalu
"dan kami juga turunkan AlQuran suatu penawar dan rahmat bagi org2 beriman"

Yang hemah mendidik pembaca AlQuran melalui madah2 halus dan melentur pemikiran tajam lagi jitu iman akhlaknya dengan

"Tuhan yg Maha Pemurah, bersemayam di atas singgahsana yang tinggi"(surah Taha, ayat5)

"KepadaNyalah terdapat perkataan2 yg baik" (surah AlFathir, ayat10)

"Tiada sesuatu pun yg serupa dgn Dia(AlQuran)" (surah Assyura,ayat 11)

"Dan mereka tidak dapat meliputi ilmuNya" (surah Taha,ayat110)

"Dan berbekallah sesungguhnya sebaik2 bekalan adalah taqwa"(AlBaqarah,ayat 197)

"Apabila kalian berbuat baik,sesungguhnya kebaikan itu untuk kalian (juga)" (Surah Al Ishak,ayat7)

Ok... Begitulah pembuka entry kali ini..
Begitu banyak kenduri kahwin telah aku diterima.Dollah, Along Jijah juga Mas Ayu.

Plan asal weken ini, nak shot for fullfill two from three invitations which is Dollah(jumaat-TTDI) and Mas Ayu (Ahad-Penang).Manakala kenduri Along Jijah (sabtu-Johor) tidak dapat dilunaskan. Due to issues, challenges and very unfortunately my payday is not coming yet... I manage to fullfill one of them and only. That was on friday nite..in other view its welcoming my weken with walimah. opkos la..as usual im the one who goin to pick Ayen and Mal (carpool strategy sejak dahulu kala).. Naseb baik sume bersungguh mengharung lrt untuk gather at the meeting station.. :)

Seronok dapat jumpa dan ber ladies outing. Hishhh... Dah jadi wanita berkerjaya sekarang ssh da nk jmpe2.. .trase mcm kejap je zaman diplomanian berlalu... :)

Setibanya di kenduri, ak kenalkan kt pembaca yg Dollah ni senior mase kitorg diplomanian manakala isteri nya Fana adalah coursemate diploma yang mana jodoh mereka, akhirnya Dollah dan Fana bermula masa degree di Shah Alam. Fana ni kecik comel dan mg sopan bdknye dr dulu sampai sekarang yang kini dah pon jadi bini org.^^

Kt kenduri, kitorg smpai awal namun akhirnya balik lewat kerna tggu taulan utk tlg kirimkan hadiah mas ayu yg ak xdpt dtg.. Heheee...*xkesah la wlpn lepak lame dlm kete...

Heheee....itu lah hujung minggu kali ni. Bukan ape, kesian nk menulis...wlpn xd cerita best damdamdum tp still nak bercerita....

Cume bila tgk fb, ade a few kenduri lain which is kawan sekolah (nina and yana)...wlpn xdijmpot ak tetap wish korg sume yg jmpot and xjmpot semoga korg mudah dan dirahmati Allah meneruskan cinta hingga ke syurga ye!

Aminnnnnn..

Gamba pulak
1. Gamba masing2 bersiap : lady in the making org ckp. . . Hihihi

2. Gamba pengantin : Dolah dan Fana- Barakallah hu lakuma wanjamma a' bainakuma fi khairi

K la..Sampai ketemu lagi...
*tbe2 lak terase nak nyanyi sampai ketemu, ku doakan sejahtera di hatimu...kehkehkeh

Nota di tumit : Tgk gamba pengantin2...ak terseedar, tema kaler ak dah ade org amik!!huhuhu...ala.acanne ni.....*guling2 jap

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"