Skip to main content

Cerita Pembuka Hujung Minggu

Assalamunalaikum w.b.t

"hai manusia, sesungguhnya telah datang kepadamu pelajaran dari tuhanmu dan penyembuh bagi penyakit2( yg berada) dalam dada"

Lalu
"dan kami juga turunkan AlQuran suatu penawar dan rahmat bagi org2 beriman"

Yang hemah mendidik pembaca AlQuran melalui madah2 halus dan melentur pemikiran tajam lagi jitu iman akhlaknya dengan

"Tuhan yg Maha Pemurah, bersemayam di atas singgahsana yang tinggi"(surah Taha, ayat5)

"KepadaNyalah terdapat perkataan2 yg baik" (surah AlFathir, ayat10)

"Tiada sesuatu pun yg serupa dgn Dia(AlQuran)" (surah Assyura,ayat 11)

"Dan mereka tidak dapat meliputi ilmuNya" (surah Taha,ayat110)

"Dan berbekallah sesungguhnya sebaik2 bekalan adalah taqwa"(AlBaqarah,ayat 197)

"Apabila kalian berbuat baik,sesungguhnya kebaikan itu untuk kalian (juga)" (Surah Al Ishak,ayat7)

Ok... Begitulah pembuka entry kali ini..
Begitu banyak kenduri kahwin telah aku diterima.Dollah, Along Jijah juga Mas Ayu.

Plan asal weken ini, nak shot for fullfill two from three invitations which is Dollah(jumaat-TTDI) and Mas Ayu (Ahad-Penang).Manakala kenduri Along Jijah (sabtu-Johor) tidak dapat dilunaskan. Due to issues, challenges and very unfortunately my payday is not coming yet... I manage to fullfill one of them and only. That was on friday nite..in other view its welcoming my weken with walimah. opkos la..as usual im the one who goin to pick Ayen and Mal (carpool strategy sejak dahulu kala).. Naseb baik sume bersungguh mengharung lrt untuk gather at the meeting station.. :)

Seronok dapat jumpa dan ber ladies outing. Hishhh... Dah jadi wanita berkerjaya sekarang ssh da nk jmpe2.. .trase mcm kejap je zaman diplomanian berlalu... :)

Setibanya di kenduri, ak kenalkan kt pembaca yg Dollah ni senior mase kitorg diplomanian manakala isteri nya Fana adalah coursemate diploma yang mana jodoh mereka, akhirnya Dollah dan Fana bermula masa degree di Shah Alam. Fana ni kecik comel dan mg sopan bdknye dr dulu sampai sekarang yang kini dah pon jadi bini org.^^

Kt kenduri, kitorg smpai awal namun akhirnya balik lewat kerna tggu taulan utk tlg kirimkan hadiah mas ayu yg ak xdpt dtg.. Heheee...*xkesah la wlpn lepak lame dlm kete...

Heheee....itu lah hujung minggu kali ni. Bukan ape, kesian nk menulis...wlpn xd cerita best damdamdum tp still nak bercerita....

Cume bila tgk fb, ade a few kenduri lain which is kawan sekolah (nina and yana)...wlpn xdijmpot ak tetap wish korg sume yg jmpot and xjmpot semoga korg mudah dan dirahmati Allah meneruskan cinta hingga ke syurga ye!

Aminnnnnn..

Gamba pulak
1. Gamba masing2 bersiap : lady in the making org ckp. . . Hihihi

2. Gamba pengantin : Dolah dan Fana- Barakallah hu lakuma wanjamma a' bainakuma fi khairi

K la..Sampai ketemu lagi...
*tbe2 lak terase nak nyanyi sampai ketemu, ku doakan sejahtera di hatimu...kehkehkeh

Nota di tumit : Tgk gamba pengantin2...ak terseedar, tema kaler ak dah ade org amik!!huhuhu...ala.acanne ni.....*guling2 jap

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.