Skip to main content

Mr Right ~just hit issue~

Mr Right : assalammualaikum... Ada cari saya kah?
Miss Left : waalaikumsalam.oh.disini rupanya awak. Kat mana tadi?
Mr Right : Ade je kat area sini.
Miss Left : owhh... Heee...

~END~

CEIT.entry 2014 start with mr right issue.
Yep.this issue not just a hot issue but also hit me more than an issue.

Kelakar la plak.

Adeh~

Dengan mode mengaktifkan tahap memperbaiki diri disamping menempel di port2 popular macam kenduri, masjid, library, uni/class  yang selalu dikatakan berpotensi untuk mengusahakan jodoh.

Haha..(ketawa agar terhilangkan awkward topik ni). Namun, acapkali kehadiran di sana tidak aku sertakan dengan niat "penjodohan" ini. Tiada berani berhelah dengan Allah di tempat yg baik. Sesungguhnya Dia lebih mengetahui isi hati malah tindak tanduk kita kan...^^

Lambakan menghadiri kenduri walimah (perkahwinan) menambahkan lagi potensi berdepan dengan soal2 lucu macam "kau bila lagi?", "kau tunggu ape lagi" paling tak ley blahh klu gi tanya "kau ni nape tak de lagi?????!!!!!"

Shiot.
*cis...tak baik cakap shiot tau..!(tutop telinga)

Paling menyampah bila berkumandang bedilan2 yang pedas dan bisa menbinasakan mood happy dengan komen2 "kau memilih sangat", "tu la jual mahal!", "kau tak cari...mane nak dapat", malah "kau expect tinggi sgt ni"...

Terasa dan teruja kalau ak dapat membalas kata2 ini dengan "dari kau judge ak, baik kau tolong carikan untukku" <noktah>

Kelakar la bila pikir balik sebab norm ak nye jawapan hanya dengan "taichi" to another topic, "taichi" the point to another people..geeeee

Tapi semenjak dah jadi usler kat soalan camni. Bijak dah dengan kubu jawapan selamat mula2 dengan "inshaAllah, doakan ak dgn dia" sekarang "inshaAllah, doakan majlis kami pula ya" <noktah><noktak><noktah>

Pesan lukman nul hakim kepada anaknya (ade byk tp ni yang ak nk gitau...)

1.wahai anakku!apabila kau berteman, tempatkanlah dirimu padanya sebagai orang yang tidak mengharapkan sesuatu daripadanya.Namun biarkanlah dia yang mengharapkan sesuatu darimu.
2.wahai anakku!bergaul rapatlah dengan orang yang alim lagi berilmu.perhatikanlah kata nasihatnya kerana sesungguhnya sejuklah hati ini mendengar nasihatnya, hiduplah hati ini dengan cahaya hikmah dari mutiara kata2 bagaikan tanah yang subur lalu disirami air hujan.
3.wahai anakku!tiada kebaikan bagimu mempelajari apa yang kamu belum ketahui sedang kamu belum beramal dengan apa yang kamu ketahui.
4.wahai anakku!ingatlah dua perkara iaitu Allah swt dan mati, lupakan dua perkara iaitu kebaikan kamu terhadap hak dirimu dan kebaikanmu terhadap orang lain
5. Wahai anakku!Sesungguhnya lama bersendirian itu dapat memahami untuk berfikir dan lama berfikir itu adalah petunjuk jalan ke syurga.

Begitulah hikmahnya nasihat lukman yang bisa kita ambil iktibar kiranya.

Semoga bertemu lagi di lain entry.

Nota di tumit : Kepada mr right, maafkan ak if ak wrongly create character on which and how you are mungkin kita pernah berjumpa atau,berdoa atau berfikir sesama cuma; Allah tentukan kita belum masa. . .
Hihi. Mari terus berusaha!

2014... Looking forwad for you..with a big smile, alhamdulillah.*pic for you*

Comments

  1. True dear. kite pom tgh cari Mr Right. I dont know how to find him seriously, but i'm sure when the day is come, he will come to me first. InshaAllah. Smoga kita diperjodohkan dengan jodoh yang lbh baik. Amin.

    ReplyDelete
  2. hehe... inshaAllah..usaha doa tawakal kan... ^^
    amin..semoga sama2 dapat jodoh yg terbaik dari Allah..amin.

    ReplyDelete

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.