Skip to main content

Spring my day

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni merasa 2 pengalaman baru...
1st dapat la mengharungi rawatan di fakulti pergigian uitm.
2nd dapat la masuk meeting ngn org korea.

Ceritera 1st
1st at all, igt nak hantarkan k.bie gi appointment dgn dokter gigi. Sambil hantar ak tgk jam tgn.."eh... Hari nikan half day, sempat klu nk try gak experience kt sini"...
Maka xlengah k.bie pon menemani ak dapta rekod sebagai pesakit.
Well..bagus gak sistem kat sini, lecturer die tgk gigi kite then pass la kt student2 mereka utk proses seterusnya.
Asalnya niat ak nak cuci gigi or tampal la pape yg patot...
Oleh kerna masa tggu docter tu, ade student cop ak utk bantu praktis die..so, ak berlapang dada je la terima tapi.....
Kehkehkeh.hamik ko!sekali keluar dengan gigi penuh berwarna!!!

Adoiyai... Ak rase patot bg die cadangan upgrade servis agaknye.
Cube ko bygkn die letak cecair berwarna dalam mulot kita, fungsinya nak tgk kadar plak/kaviti gigi. Lepas tu siap lak buat calculation % berapa kaviti kite. Lepas bagi penerangan demi penerangan pakej siap cara gosok gigi, guna frosgigi etc aku dgn sepantasnya minta izin nak guna sinki die utk kumor2.
Berkali-kali aku kumor..
Kaler tu melekat lg kt mulot ak.
Ceittt... Die patot supply chewinggum atleast...nak bagi kaler2 die ilang.
Sampai dalam kete ak guna tisu utk bersihkan.
K.bie siap cakap kt ak "la igt makan cekelat ke...sebb nampak kaler gigi n bibir tu"

Okeh.fine... Kite tgk la klu ak ade rajin nak buat appointment lg. Menyerah...camni la agknya rasa abg ak yg satu rumah dgn kwn yg amik kos dental ni.

Abg ak cakap camni "okeh la tu.awak xrasa lg check guna sudu ke pen lg...
Hehee...lg kesian.." pengalaman dier la tu...kehkehkeh

Hm..pepon kiranya....misi mendekati kehidupan di fakulti dental tercapai.
*dulu takut nak masuk*

Ceritera 2nd.
Dari minggu lepas ada team korean dtg opis ak. ....2lelaki dan sorg pempuan....
Hari ni senior qs tak dapat dtg, then selepas ak dan kak muzzan jadi tealady yg servekan tea dalam bilik meeting.. Ak sempat la updatr status fb ckp spying korean guy....sekali dpt kal, suh masuk gantikan senior ak.

*heheeeee..semangat tp kecut gak.takut kene present*

Ak asik duk tgk team korea tu je.ye la sebab yg pandai speaking english tu pempuan sorg tu je.yg lain cakap korea ngn die.
Rase cam xcaya... Ade org korea dpn mata ak.
Well.wlpn fizikal diorg xd la cam dalam mediamassa, tapi ak happy dgr diorg speaking korea.
Hahaa...

Sampai en.zamrose tegor "i think she understand u better..coz she love to watch korean movie"
*padahal ak tgh pokus ni nak pahamkan perbualan diorg tu....biasa dengar kt tibi tu...dey-dey...aneyo-aneyo....Hahaha..

Aku pon tak tau ape motif sampai bos ak masukkan ak dalam topik tu.
Hmm.....ak senyum je la....

Bos tanya "bila bole dtg lg utk next meeting"
diorg ckp "hopefully u can pay a visit to korea..we do meeting and bawak u guys jalan2 korea..sekarang musim spring"(aku bm kan je ayat diorg yek)

Hati akupon spring same kejap.
Hehe

Aku antara tukang dengar je la offer ni...

Dey... One day nanti ye*cakap dalam ati sendiri...

Yg penting, alhamdulillah.. Rasa seronok dapat 2 pengalaman ni...

K.la
Wassalam....

*nota di tumit: collapse... Penatnye hari ni..

Comments

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

Esc.Budaktomato

Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat(nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.24: 35Dan sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu ayat-ayat yang memberi penerangan, dan contoh-contoh dari orang-orang yang terdahulu sebelum kamu dan pelajaran bagi orang-orang yang bertakwa.24 : 36assalamualaikum w.b.t.seperti yang dijanjikan..
ak mg berhajat intro reading..
aku baca 10-20 muka sura…