Monday, March 24, 2014

Spring my day

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni merasa 2 pengalaman baru...
1st dapat la mengharungi rawatan di fakulti pergigian uitm.
2nd dapat la masuk meeting ngn org korea.

Ceritera 1st
1st at all, igt nak hantarkan k.bie gi appointment dgn dokter gigi. Sambil hantar ak tgk jam tgn.."eh... Hari nikan half day, sempat klu nk try gak experience kt sini"...
Maka xlengah k.bie pon menemani ak dapta rekod sebagai pesakit.
Well..bagus gak sistem kat sini, lecturer die tgk gigi kite then pass la kt student2 mereka utk proses seterusnya.
Asalnya niat ak nak cuci gigi or tampal la pape yg patot...
Oleh kerna masa tggu docter tu, ade student cop ak utk bantu praktis die..so, ak berlapang dada je la terima tapi.....
Kehkehkeh.hamik ko!sekali keluar dengan gigi penuh berwarna!!!

Adoiyai... Ak rase patot bg die cadangan upgrade servis agaknye.
Cube ko bygkn die letak cecair berwarna dalam mulot kita, fungsinya nak tgk kadar plak/kaviti gigi. Lepas tu siap lak buat calculation % berapa kaviti kite. Lepas bagi penerangan demi penerangan pakej siap cara gosok gigi, guna frosgigi etc aku dgn sepantasnya minta izin nak guna sinki die utk kumor2.
Berkali-kali aku kumor..
Kaler tu melekat lg kt mulot ak.
Ceittt... Die patot supply chewinggum atleast...nak bagi kaler2 die ilang.
Sampai dalam kete ak guna tisu utk bersihkan.
K.bie siap cakap kt ak "la igt makan cekelat ke...sebb nampak kaler gigi n bibir tu"

Okeh.fine... Kite tgk la klu ak ade rajin nak buat appointment lg. Menyerah...camni la agknya rasa abg ak yg satu rumah dgn kwn yg amik kos dental ni.

Abg ak cakap camni "okeh la tu.awak xrasa lg check guna sudu ke pen lg...
Hehee...lg kesian.." pengalaman dier la tu...kehkehkeh

Hm..pepon kiranya....misi mendekati kehidupan di fakulti dental tercapai.
*dulu takut nak masuk*

Ceritera 2nd.
Dari minggu lepas ada team korean dtg opis ak. ....2lelaki dan sorg pempuan....
Hari ni senior qs tak dapat dtg, then selepas ak dan kak muzzan jadi tealady yg servekan tea dalam bilik meeting.. Ak sempat la updatr status fb ckp spying korean guy....sekali dpt kal, suh masuk gantikan senior ak.

*heheeeee..semangat tp kecut gak.takut kene present*

Ak asik duk tgk team korea tu je.ye la sebab yg pandai speaking english tu pempuan sorg tu je.yg lain cakap korea ngn die.
Rase cam xcaya... Ade org korea dpn mata ak.
Well.wlpn fizikal diorg xd la cam dalam mediamassa, tapi ak happy dgr diorg speaking korea.
Hahaa...

Sampai en.zamrose tegor "i think she understand u better..coz she love to watch korean movie"
*padahal ak tgh pokus ni nak pahamkan perbualan diorg tu....biasa dengar kt tibi tu...dey-dey...aneyo-aneyo....Hahaha..

Aku pon tak tau ape motif sampai bos ak masukkan ak dalam topik tu.
Hmm.....ak senyum je la....

Bos tanya "bila bole dtg lg utk next meeting"
diorg ckp "hopefully u can pay a visit to korea..we do meeting and bawak u guys jalan2 korea..sekarang musim spring"(aku bm kan je ayat diorg yek)

Hati akupon spring same kejap.
Hehe

Aku antara tukang dengar je la offer ni...

Dey... One day nanti ye*cakap dalam ati sendiri...

Yg penting, alhamdulillah.. Rasa seronok dapat 2 pengalaman ni...

K.la
Wassalam....

*nota di tumit: collapse... Penatnye hari ni..

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"