Skip to main content

Spring my day

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni merasa 2 pengalaman baru...
1st dapat la mengharungi rawatan di fakulti pergigian uitm.
2nd dapat la masuk meeting ngn org korea.

Ceritera 1st
1st at all, igt nak hantarkan k.bie gi appointment dgn dokter gigi. Sambil hantar ak tgk jam tgn.."eh... Hari nikan half day, sempat klu nk try gak experience kt sini"...
Maka xlengah k.bie pon menemani ak dapta rekod sebagai pesakit.
Well..bagus gak sistem kat sini, lecturer die tgk gigi kite then pass la kt student2 mereka utk proses seterusnya.
Asalnya niat ak nak cuci gigi or tampal la pape yg patot...
Oleh kerna masa tggu docter tu, ade student cop ak utk bantu praktis die..so, ak berlapang dada je la terima tapi.....
Kehkehkeh.hamik ko!sekali keluar dengan gigi penuh berwarna!!!

Adoiyai... Ak rase patot bg die cadangan upgrade servis agaknye.
Cube ko bygkn die letak cecair berwarna dalam mulot kita, fungsinya nak tgk kadar plak/kaviti gigi. Lepas tu siap lak buat calculation % berapa kaviti kite. Lepas bagi penerangan demi penerangan pakej siap cara gosok gigi, guna frosgigi etc aku dgn sepantasnya minta izin nak guna sinki die utk kumor2.
Berkali-kali aku kumor..
Kaler tu melekat lg kt mulot ak.
Ceittt... Die patot supply chewinggum atleast...nak bagi kaler2 die ilang.
Sampai dalam kete ak guna tisu utk bersihkan.
K.bie siap cakap kt ak "la igt makan cekelat ke...sebb nampak kaler gigi n bibir tu"

Okeh.fine... Kite tgk la klu ak ade rajin nak buat appointment lg. Menyerah...camni la agknya rasa abg ak yg satu rumah dgn kwn yg amik kos dental ni.

Abg ak cakap camni "okeh la tu.awak xrasa lg check guna sudu ke pen lg...
Hehee...lg kesian.." pengalaman dier la tu...kehkehkeh

Hm..pepon kiranya....misi mendekati kehidupan di fakulti dental tercapai.
*dulu takut nak masuk*

Ceritera 2nd.
Dari minggu lepas ada team korean dtg opis ak. ....2lelaki dan sorg pempuan....
Hari ni senior qs tak dapat dtg, then selepas ak dan kak muzzan jadi tealady yg servekan tea dalam bilik meeting.. Ak sempat la updatr status fb ckp spying korean guy....sekali dpt kal, suh masuk gantikan senior ak.

*heheeeee..semangat tp kecut gak.takut kene present*

Ak asik duk tgk team korea tu je.ye la sebab yg pandai speaking english tu pempuan sorg tu je.yg lain cakap korea ngn die.
Rase cam xcaya... Ade org korea dpn mata ak.
Well.wlpn fizikal diorg xd la cam dalam mediamassa, tapi ak happy dgr diorg speaking korea.
Hahaa...

Sampai en.zamrose tegor "i think she understand u better..coz she love to watch korean movie"
*padahal ak tgh pokus ni nak pahamkan perbualan diorg tu....biasa dengar kt tibi tu...dey-dey...aneyo-aneyo....Hahaha..

Aku pon tak tau ape motif sampai bos ak masukkan ak dalam topik tu.
Hmm.....ak senyum je la....

Bos tanya "bila bole dtg lg utk next meeting"
diorg ckp "hopefully u can pay a visit to korea..we do meeting and bawak u guys jalan2 korea..sekarang musim spring"(aku bm kan je ayat diorg yek)

Hati akupon spring same kejap.
Hehe

Aku antara tukang dengar je la offer ni...

Dey... One day nanti ye*cakap dalam ati sendiri...

Yg penting, alhamdulillah.. Rasa seronok dapat 2 pengalaman ni...

K.la
Wassalam....

*nota di tumit: collapse... Penatnye hari ni..

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.