Monday, June 23, 2014

not a run.not a walk... i fly..like time flies...

Assalamualaikum...

~~i go through a song~known as come fly away~~
"Like a sparrow on a wire

Singin' the same song everyday
I'm feeling restless but I'm tired
Don't want to leave but I can't stay

You and me need something more
It's time to spread our wings and go
So come…….. fly away!

Through the clouds into the sun, 
far away from everyone

Come…….. fly away
When we get above the rain
They are all… sunny days

My heart is pounding like a hammer
Chasing the seasons round the sun
Just like a question with no answer
I guess we're always on the run

You and me need something more
It's time to spread our wings and go

So come……… fly away!
Through the clouds into the sun, 
far away from everyone

Come……… fly away

When we get above the rain
They are all…. sunny days
Outro:

Oh…… woah…… oh! (until end)"- jeremy fisher


Semakin kita takut...semakin kita lari dari keramaian..
dengan perasaan yang bercampur baur, kita kan lari
sembunyi mahupun mengasingkan diri.

namun itu tidak memberi suatu kelegaan berbanding mengingati segalanya milik Allah s.w.t

begitu lah sewajibnya hemah seorang hamba.
tiada yang menjarakkan ia, melainkan Allah.dan tiada yang mampu merapatkan ia melainkan dengan izin Allah.



13 Jun 2014(jumaat)...penerbangan solo ke bumi kelantan. menjejaki hati dan nurani...membawa pendrive dan paperwork utk bersekali kerja, asimen juga thesis.
~okeh.selpie style aku..no bermuka2~
14 jun 2014 (sabtu)... masih di kelantan..dan keluarga kembali ke selatan tanah air menggunakan bas pada malamnya. *malam itu pulun kerja dan asimen
15 jun 2014 (ahad)... bertiga bersama Arlong dan arnaknya... aku sibuk bergelumbang dengan laptopnya.. *kak ipar gi keje... malam nya berangkat kembali ke ibu kota dengan bas.
16 jun 2014 (isnin)... sesampai di rumah sewa tepat jam 7.15pagi...mandi dan bersiap terus ke tempat kerja...last touch up utk submiss paperwork meeting esok!*siap pesan kat rau, ak tanak masuk cmpuk hal sabtu(21 jun)-->too much to deal with
17 jun 2014 (selasa)... masuk meeting seharian...malamnya pulun asignment.1/3 list siap!*asignment cik shasha..
18 jun 2014 (rabu).... sibuk siap berasignment..refesh autocad la konon.sekali asignment cik shasha, dapat postpone.*okeh.fine...dlm group part ak dah siap.so takyah pikir.
19 jun 2014 (khamis)... sibuk berasimen lagi..asimen en.hafiz. malamnya test autocad, presentation, submit asimen tu sume kt en.hafiz dan lepas kls buat thesis.. dalam kalut dapat panggilan espieh(spa).
20 jun 2014 (jumaat)...thesis.okeh... itu je yg mampu... *next sem la nampaknye ni.... *arbang ak check status panggilan espieh.... 22 jun 2014...(okeh week ak penuh kali ni)
21 jun 2014 (sabtu)...perak here i go--> kenduri leen.... terlalu penat utk dipikirkan... Alhamdulillah...jumpa leen...mak ayah die....membe dan lecturer mase kat perak.... malam tu gak drive balik solo, utk panggilan spa esoknya.
22 jun 2014(ahad)... okeh. espieh GAGAL...takcukup berat..tak cukup tinggi..sepatutnya mg xckup berat tapi.*hmmmm.pening kepala seminggu ni ter hilang lg 1 kg dari berat biasa...
di malam nya dibelanja ikan bakar, wlpn gagal siap kek juga...*ilang penat...
23 jun 2014(isnin)... jam 5.15 pagi sudah bergerak ke ibu kota...

okeh... fine...*tentative report kau memang kental*abaikan..

pengantin : name nye Leen atau Lin.
die sk naik gunung..masuk komander sesame(uitm perak), satu kls, penah satu bilik-->2semester tu.... pastu penah la gak gegado manje..dan paling tak caya, rase mcm baru ri tu lepak sesame "she told that aging to find true love about"..
hahaha. ko kawin dlu lin. u make it..meet the target kawin di kala umor sebelom bestday official tua mu!bravo!!

okeh layan gambo.

gamba pengantin, taulan dan bayi2 cumel 2014..


~katanya we love u~i reply i love u more~
~jika aku seekor burung~

"sesungguhnya para anbiya itu tidak meninggalkan pusaka berbentuk dinar dan dirham tetapi mereka meninggalkan ilmu, barang siapa menerimanya, beliau akan menerimanya dengan bahagianyang lumayan" (hadith riwayat abu daud)


"barang siapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya, Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehendakiNya). Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi setiap sesuatu" (Surah At-Tolaaq:ayat 3)

"dan carilah pada apa yang telah dianugerahkan Allah kepadamu (kebahagian) kampung akhirat dan janganlah kamu melupakan bahagianmu daripada (kenikmatan) dunia dan berbuat baiklah (kepada orang lain) sebagaimana Allah telah berbuat baik kepadamu dan janganlah kamu berbuat kerosakan di (muka) bumi" (surah Al Qashash : ayat 77)


"dan kemenangan itu hanyalah daripada Allah" (surah Ali Imran : ayat 126)


No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"