Skip to main content

not a run.not a walk... i fly..like time flies...

Assalamualaikum...

~~i go through a song~known as come fly away~~
"Like a sparrow on a wire

Singin' the same song everyday
I'm feeling restless but I'm tired
Don't want to leave but I can't stay

You and me need something more
It's time to spread our wings and go
So come…….. fly away!

Through the clouds into the sun, 
far away from everyone

Come…….. fly away
When we get above the rain
They are all… sunny days

My heart is pounding like a hammer
Chasing the seasons round the sun
Just like a question with no answer
I guess we're always on the run

You and me need something more
It's time to spread our wings and go

So come……… fly away!
Through the clouds into the sun, 
far away from everyone

Come……… fly away

When we get above the rain
They are all…. sunny days
Outro:

Oh…… woah…… oh! (until end)"- jeremy fisher


Semakin kita takut...semakin kita lari dari keramaian..
dengan perasaan yang bercampur baur, kita kan lari
sembunyi mahupun mengasingkan diri.

namun itu tidak memberi suatu kelegaan berbanding mengingati segalanya milik Allah s.w.t

begitu lah sewajibnya hemah seorang hamba.
tiada yang menjarakkan ia, melainkan Allah.dan tiada yang mampu merapatkan ia melainkan dengan izin Allah.



13 Jun 2014(jumaat)...penerbangan solo ke bumi kelantan. menjejaki hati dan nurani...membawa pendrive dan paperwork utk bersekali kerja, asimen juga thesis.
~okeh.selpie style aku..no bermuka2~
14 jun 2014 (sabtu)... masih di kelantan..dan keluarga kembali ke selatan tanah air menggunakan bas pada malamnya. *malam itu pulun kerja dan asimen
15 jun 2014 (ahad)... bertiga bersama Arlong dan arnaknya... aku sibuk bergelumbang dengan laptopnya.. *kak ipar gi keje... malam nya berangkat kembali ke ibu kota dengan bas.
16 jun 2014 (isnin)... sesampai di rumah sewa tepat jam 7.15pagi...mandi dan bersiap terus ke tempat kerja...last touch up utk submiss paperwork meeting esok!*siap pesan kat rau, ak tanak masuk cmpuk hal sabtu(21 jun)-->too much to deal with
17 jun 2014 (selasa)... masuk meeting seharian...malamnya pulun asignment.1/3 list siap!*asignment cik shasha..
18 jun 2014 (rabu).... sibuk siap berasignment..refesh autocad la konon.sekali asignment cik shasha, dapat postpone.*okeh.fine...dlm group part ak dah siap.so takyah pikir.
19 jun 2014 (khamis)... sibuk berasimen lagi..asimen en.hafiz. malamnya test autocad, presentation, submit asimen tu sume kt en.hafiz dan lepas kls buat thesis.. dalam kalut dapat panggilan espieh(spa).
20 jun 2014 (jumaat)...thesis.okeh... itu je yg mampu... *next sem la nampaknye ni.... *arbang ak check status panggilan espieh.... 22 jun 2014...(okeh week ak penuh kali ni)
21 jun 2014 (sabtu)...perak here i go--> kenduri leen.... terlalu penat utk dipikirkan... Alhamdulillah...jumpa leen...mak ayah die....membe dan lecturer mase kat perak.... malam tu gak drive balik solo, utk panggilan spa esoknya.
22 jun 2014(ahad)... okeh. espieh GAGAL...takcukup berat..tak cukup tinggi..sepatutnya mg xckup berat tapi.*hmmmm.pening kepala seminggu ni ter hilang lg 1 kg dari berat biasa...
di malam nya dibelanja ikan bakar, wlpn gagal siap kek juga...*ilang penat...
23 jun 2014(isnin)... jam 5.15 pagi sudah bergerak ke ibu kota...

okeh... fine...*tentative report kau memang kental*abaikan..

pengantin : name nye Leen atau Lin.
die sk naik gunung..masuk komander sesame(uitm perak), satu kls, penah satu bilik-->2semester tu.... pastu penah la gak gegado manje..dan paling tak caya, rase mcm baru ri tu lepak sesame "she told that aging to find true love about"..
hahaha. ko kawin dlu lin. u make it..meet the target kawin di kala umor sebelom bestday official tua mu!bravo!!

okeh layan gambo.

gamba pengantin, taulan dan bayi2 cumel 2014..


~katanya we love u~i reply i love u more~
~jika aku seekor burung~

"sesungguhnya para anbiya itu tidak meninggalkan pusaka berbentuk dinar dan dirham tetapi mereka meninggalkan ilmu, barang siapa menerimanya, beliau akan menerimanya dengan bahagianyang lumayan" (hadith riwayat abu daud)


"barang siapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya, Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehendakiNya). Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi setiap sesuatu" (Surah At-Tolaaq:ayat 3)

"dan carilah pada apa yang telah dianugerahkan Allah kepadamu (kebahagian) kampung akhirat dan janganlah kamu melupakan bahagianmu daripada (kenikmatan) dunia dan berbuat baiklah (kepada orang lain) sebagaimana Allah telah berbuat baik kepadamu dan janganlah kamu berbuat kerosakan di (muka) bumi" (surah Al Qashash : ayat 77)


"dan kemenangan itu hanyalah daripada Allah" (surah Ali Imran : ayat 126)


Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.