Friday, August 14, 2015

2015 - perihal jumaat dan aku

tahun paling barakah.
submit thesis ri jumaat.
besday sdri ari jumaat.
1st time dapat besday dan puasa ramadhan sekali.
viva ari khamis.
submit official hardcover ari jumaat.
result official ari ini (semalam la) pon ari jumaat.
alhamdulillah.syukur..syukur.

bila kite decide try hit the sleepy lion and comfort work dgn try apply utk smbg belajar, kemudian kite diinterview & terpilih utk smbg, sebenarnya Allah da prepare nk ajar diri kite lebih kuat dan tabah. macam2 dugaan, gaji, tempat keje, officemate, keluarga yg xsehat yg sana sini buat kte sedar waktu kte tetap xlama nk bg yg tbaik.kita pilih kebaikan yg mne utk kte lakukan..lalu saat makin hampir benar abis belajar, nenek melaka xsehat..akhirnya meninggalkan kami..kami raya puasa tanpanya.raya haji seterusnya nenek joho sakit kemudian sekali lagi raya puasa juga tanpa induk.mg raya sgt bezanya bila ia tanpa kedua2 induk.Biarpun telah memilih utk lambat grad..tanpa mengejar pointer..tanpa mengejar kerjaya gah.tanpa mengejar gaji berbillion...tanpa sedar menjadi suspek denggi...melepas tanpa mengejar konvo on time yg sebelumnya.. berkat sokongan, harapan dan wajah nenda2 kesygn menjadi penguat menghabiskan..walau konvo tanpa mereka, sekurang2nya dah pun menghulur sebaik mungkin saat keberadaan mereka. itulah bekal akhir takkan galat dan menyesal seumur hidup.Alfatihah...

terimakasihalllahatasseluruhnya.mogaseluruhusiainiberkatdanbarkahjuga.amin

taqabballahhuminkum.minnawaminkumtaqabalyakarim.
salam aidilfitri.. esok last kita berraya. Syawal akhir.

Dan untuk pengetahuan kalian,
Alhamdulillah..
Berkat jumaat juga.. Syukur.syukur.alhamdulillahSy sudah mendapat kerja.
Di yongpeng.Yang baik itu memang datang dari Allah..
Doakan yg terbaik dan org baik2 menanti sy di sana
Amin..

:)

Akhir kata - Haza min fadli rabb.. Syukur kita ada Allah.Syukur kita kepunyaan Allah.(lap ayermate)

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"