Skip to main content

takde apa apa

assalamualaikum..

i dont intend to let u be my daily note.
or even being my diary.

setahun yg dulu..
ak cukup takut nak abiskan master.
sebab ak rasa xmampu dan xlayak diri ini utk bawak diri dgn master tu.
tambahan pula, ak sgt lah takut kene kawin lepas ad master.

kebetulan, bermacam dugaan..
datang menimpa.

lalu ak tidak dapat fokus dan menumpukan perhatian utk menamatknnya.

bila arwah atuk joho sakit.
dia lebih menekankan ak utk cpt abiskn master dan kawin.
paling terharu bila setiap hari aku melawat dia.
lepas office hours.setiap kali tu dia minta aku tunjukkan calon.
hajat dia terlalu besar pada ak.
ak sedih.
dan tak tahu.
takkan ak nak buat macam cerita drama maupon novel.
hanya utk lakonan depan dia.
malah lebih teruk.
itu hanya menghina nilai kasih syg yg sebenar.

bila mak ak juga minta carik.
ak minta mak bersabar.
rumah kami pon agak kecil utk menampung pertambahan menantu dan cucu.
maka, hari ini...telah pon siap rumah baru.yang mak dan ayah buat di atas tanah pusaka.

kegembiraan dan keterujaan mereka sangatlah dihargai. malah ketulusan hati budi mereka takdapat aku balas.apatah lagi siap memilih set bilik tidur utk ak.

petang tadi set bilik tidur itu dipasang.aku tak sanggup melihat aktiviti pemasangannya dirumah baru.lalu aku beransur membawa diri ke negeri perantauanku.

terasa kerdilnya gaji.
terasa besarnya harapan mereka.

mungkin aku perlu buat satu lagi keputusan.

"mak, terimalah pinangan lepas ni. bagitahu sy... tarikh lahir lelaki itu.tinggi dan beratnya sahaja.nanti lepas tu, sy kenal2 la dgn dia"

rasa nak cakap cmtu... tapi tertahan di tekak ini.

ak hanya mampu memperbaiki sedikit demi sedikit diri ku.janji Allah, perempuan yg baik utk lelaki yg baik.

sekurang2 nya dengan aku menjadi solehah, ade jodoh menanti ku di syurga..

mak.

antara ajal dan jodoh.
kita tengok, mana sampai dulu.
harap kan jodoh buatku.
doakan ajal juga buatku.

wassalam.

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.