Saturday, November 28, 2015

bowling ku

assalammualaikum w.b.t

semalam pagi gi keje.
lepas zohor janji nak keluar dgn bdk2 ni.
utk pengetahuan semua,  jiran workstation aku da pindah.
adik yg paling rajin greeting aku pagi petang.
teman makan luncheon.
tido kat uma swe dulu.
wajib kepci utk ri jumaat.
siang malam kadang berbalas2 wasap.
yep.ebselutli mesti nya akan rindu dia bila die xde.
kadang die tggu abis keje semata2 nak makan roti canai.
shes dpt keje baru.
kt cyberjaya.
well.
rezeki masing2 kan.

aku?
masih blom berrezeki agknya.
ok.

ri sebelom keluar parents ak dtg n tidur die rumah sewe ni.
hmm.rase cm lawatan bermakna.
semua nya kene check.
lepas tu siap igtkan makan byk2 bia gemuk..
pakai macam2 sblom tido bia putih..
ku putih ku putih.
keje lame sikit kt sini utk good impression kpd famili sebelah sana nt.

Ak xd kesah sgt tg putih xputih tu.
bagi ak atleast ank org tu lg cerah dr ak..ak da syukur da.xyah ak nk pulun putih lawan die. hahaha

stres sbb ayh cm xkasi benti .
stress sbb ak rase famili org tu high expectation.. ak ni xputih ke keje xelok ke...

bila ak tanya mak "bila die nk dtg tgk tu"
mak ckp "lom tahu lg, ni ad kenduri kt uma macik tu..tp awk xbalik kan"
ak jawab "haah, nk jumpe suha... lame xjumpe die"(mg da rindu suha pon)

ok la.whatever.
klu da jodoh ade tu, insha Allah.
ak nak keje stat tahajud n istiqamah kan balik rutin yg ak penah tggalkn.
mgkin da leh stat istikharah skali.

dan oleh kerana tak sabar nak jumpe suha.
tak sabar nak cerite kt suha pasal ni.
ak jadi xlalu nak makan.
sbb ok.why im like this.
cukup la famili je overwhelming pasal ni.
ak nak over juga ke?
adoi.
sejak bila ak camni?
sejak bila ak kesah akan sume ni?
kan ke ko xkesah kawin ngn sesape yg dtg bawak cincin pastu eh eh cincin ni sama ngamngam muat-muat ngan jari ko.

ceittt.
terpengaruh fairytale senderela sgt kan.bajet sebderela versi ketimuran la tu.

kelakar.
serius.
kelakar.
main boling.
bola cm pergi straight.
sampai masa eh eh eh.
zero.
zero lagi?
dan zero lagi.

teebaik.
teebaik.

peja yang tak berapa sehat pon da leh catch up tinggalkn ak.
hahaha.

maafkan sy.
maafkan ye.
too bad performance.
umur tidak menjadikan kita lebih dewasa rupanya.
ye.
dengan takleh tidur semalaman.
pikirkan keje.
pikirkan kawin.
pikirkan expectation org.
Allah.

kenapa la aku jadi camni.
Allah.

23:29

Dan berdoalah: Ya Tuhanku, tempatkanlah aku pada tempat yang diberkati, dan Engkau adalah sebaik-baik Yang memberi tempat"

wassalam.

nota tumit : suha xde... ilang 4kilos.hmm.cane nak gain balik ni.adoyai.

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"