Skip to main content

karya dan aku

intro

"Dan sesungguhnya telah Kami muliakan anak-anak Adam, Kami angkut mereka di daratan dan di lautan, Kami beri mereka rezeki dari yang baik-baik dan Kami lebihkan mereka dengan kelebihan yang sempurna atas kebanyakan makhluk yang telah Kami ciptakan." -17:70

assalamualaikum w.b.t

alhamdulillah... terasa nak update lagi.
tanpa lagu rindu.
sebab terlalu rindu tiada lain selain rindu.

rindu berkarya.
menulis.
aku suka menulis.
walaupon aku tak pandai bahasa.
aku tak mahir inggeris.
aku serba tak kena sana sini.
aku tetap menulis.
teringin.

jumaat lalu,aku dapat panggilan interview phd sekali lagi.

terasa kecik.
ini mungkin kali ketiga aku terima panggilan interview ni.
yep.
for two years in row.
system computer auto generate kot.

pastu aku semak balik.
wishlist ak.

hmm...
bukan sekarang.
tengok balik dinding kt uma.
mak ak da space kan gamba untuk master.
cukup la dulu.

gamba master pon lom tau dapat realisasi kan ke tak.

nak gambar master bersama suami.

harap sempat la kawin sebelom konvo.

dapat
jumpe calon yg sesuai mungkin.

harap itu lah hikmahnya konvo tertangguh.

dan bermacam2 perkara yang berlaku
menyinggung hati
menggundahkan jiwa malah sanubari.

sedih la plak.
tak sanggup buka pekung
dan aib diri sendiri yang tak sempurna ini.

master.
datang bersama expexctation.
master.
akhirnya
kau
datang juga.

klu ak sambung phd,
ak sanggup ke terima another high
expectation dari org sekeliling.

pressure dari expectation tu
yang ak tak sanggup.
rase macam tanak letak je master dlm resume.
rase macam master tu klu nak masuk lane edu je baru kite ptot letak.
masuk construction industri, takperlu ade mende ni.

kene set kan satu persatu ni betol betol ni.
i need a diary.
i need to put it on paper.
still
also need a blog.
but i dont tend to treat it like a diary.
i bet i tried it berkali kali.

pepon bersangka baik dengan Allah.
Allah makirin.
Allah yuftah alaina.
moga Allah menjaga diri ini dan dirinya..
moga Allah memberkati masa kami ini.
moga Allah memperbaiki hajat dan nilai bekal berkat ini.
Amin.

"Dan kalau Kami tidak memperkuat (hati)mu, niscaya kamu hampir-hampir condong sedikit kepada mereka" -17:74

                   -----------
kisah selingan adik beradik -
                 -----------

ari tu adik ak tanya..
adik : kak.. nanti bile ko nak kawin?
ak : tengah cari la ni... awk nak carikkan ke?
adik : eh.cari la sdri... nt awk jgn carik yg sebaya ngan org tau.taktau nak kenalkan abg ipar sebaya.
ak : hahahahahahahahhaaaa

sekali lagi.
adik ngan abang hampir same perangai.
abang tak kasi cari lg tua dr dia, sebaya takpe.
adik tak kasi cari lg muda dan sebaya dia.

teringat sepupu sepupu rapat.
majority dah kawin.
yang bujang tinggal a few je...
tapi semua yang sebaya ngn adik aku.
lepas tu lagi muda dari diorg.
budak batch baru...
kesian la laki aku kalau sebaya diorg.

tak membesar.
tak cukup dewasa.
*gelak sambil lap air mata*

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.