Sunday, December 13, 2015

karya dan aku

intro

"Dan sesungguhnya telah Kami muliakan anak-anak Adam, Kami angkut mereka di daratan dan di lautan, Kami beri mereka rezeki dari yang baik-baik dan Kami lebihkan mereka dengan kelebihan yang sempurna atas kebanyakan makhluk yang telah Kami ciptakan." -17:70

assalamualaikum w.b.t

alhamdulillah... terasa nak update lagi.
tanpa lagu rindu.
sebab terlalu rindu tiada lain selain rindu.

rindu berkarya.
menulis.
aku suka menulis.
walaupon aku tak pandai bahasa.
aku tak mahir inggeris.
aku serba tak kena sana sini.
aku tetap menulis.
teringin.

jumaat lalu,aku dapat panggilan interview phd sekali lagi.

terasa kecik.
ini mungkin kali ketiga aku terima panggilan interview ni.
yep.
for two years in row.
system computer auto generate kot.

pastu aku semak balik.
wishlist ak.

hmm...
bukan sekarang.
tengok balik dinding kt uma.
mak ak da space kan gamba untuk master.
cukup la dulu.

gamba master pon lom tau dapat realisasi kan ke tak.

nak gambar master bersama suami.

harap sempat la kawin sebelom konvo.

dapat
jumpe calon yg sesuai mungkin.

harap itu lah hikmahnya konvo tertangguh.

dan bermacam2 perkara yang berlaku
menyinggung hati
menggundahkan jiwa malah sanubari.

sedih la plak.
tak sanggup buka pekung
dan aib diri sendiri yang tak sempurna ini.

master.
datang bersama expexctation.
master.
akhirnya
kau
datang juga.

klu ak sambung phd,
ak sanggup ke terima another high
expectation dari org sekeliling.

pressure dari expectation tu
yang ak tak sanggup.
rase macam tanak letak je master dlm resume.
rase macam master tu klu nak masuk lane edu je baru kite ptot letak.
masuk construction industri, takperlu ade mende ni.

kene set kan satu persatu ni betol betol ni.
i need a diary.
i need to put it on paper.
still
also need a blog.
but i dont tend to treat it like a diary.
i bet i tried it berkali kali.

pepon bersangka baik dengan Allah.
Allah makirin.
Allah yuftah alaina.
moga Allah menjaga diri ini dan dirinya..
moga Allah memberkati masa kami ini.
moga Allah memperbaiki hajat dan nilai bekal berkat ini.
Amin.

"Dan kalau Kami tidak memperkuat (hati)mu, niscaya kamu hampir-hampir condong sedikit kepada mereka" -17:74

                   -----------
kisah selingan adik beradik -
                 -----------

ari tu adik ak tanya..
adik : kak.. nanti bile ko nak kawin?
ak : tengah cari la ni... awk nak carikkan ke?
adik : eh.cari la sdri... nt awk jgn carik yg sebaya ngan org tau.taktau nak kenalkan abg ipar sebaya.
ak : hahahahahahahahhaaaa

sekali lagi.
adik ngan abang hampir same perangai.
abang tak kasi cari lg tua dr dia, sebaya takpe.
adik tak kasi cari lg muda dan sebaya dia.

teringat sepupu sepupu rapat.
majority dah kawin.
yang bujang tinggal a few je...
tapi semua yang sebaya ngn adik aku.
lepas tu lagi muda dari diorg.
budak batch baru...
kesian la laki aku kalau sebaya diorg.

tak membesar.
tak cukup dewasa.
*gelak sambil lap air mata*

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"