Skip to main content

Eh!Sudah Ogos rupanya

Assalammualaikum dan selamat sejahtera.
terima kasih kerna membaca dan sudi meluangkan serba hayat di belog ini.

selamat hari raya juga maaf atas sebarang salah dan silap ya.

"Barang siapa mengkehendaki keuntungan di akhirat akan kami tambahkan keuntungan itu baginya, dan barang siapa mengkehendaki keuntungan di dunia Kami berikan kepadanya sebahagian darinya (keuntungan dunia) tetapi dia tidak akan mendapat bagian di akhirat" 
QS: 42. Surah Assyura ayat 20


pengalaman raya kali ni memang berbeza.
mak masuk wad.bahkan sebelum raya.. dan setelah raya..
dan Alhamdulillah kini sudah dicharge.Moga kembali sehat dan ceria mak nye..
*sehat tubuh badan akal fikiran utk melaksanakan ibadah juga setiap pekerjaan mak...



Pengalaman jaga makteh di hospital few years ago, buat aku lebih bersedia menjaga mak sendiri pula.
Al-fatihah utk Fauziah Abu Bakar...

Raya kali ni, dapat melepaskan rindu bertaut pada baby faezah..


ok la.. tgk gamba raya terus eh..

raya pertama kami..
ni separuh kerabat sebelah omak den..


tema kami : Coklattttttt.....

parodi : tengok 5 jari saya ni..tengok ni... saya janji kamilah famili selamanya..yeahh...

hehehee...


raya seterusnya kat kampung ayah..

selalu gi mancing...takut takde hasil kan...

yg ni.. para lelaki kami..gi kelong..
yep.. 
memancing dalam sangkar ikan.
confirm dapat..
^^)


opsss..takbole lak nk besarkan lak.. slh setting masa edit..
maap lagi....hihi

then.. sebelom menonton Malaysia vs Barcelona..
kami ber BBQ di luar rumah...

*ni...ni..kau tgk..kau tgk...
mcm cmeren highland tak uma Atok kami??
hehe

tqvmuah..maira jadi model... *she has 4 pusar tau....jaga2..

pastu balik bercuti...
melambak2 rupanya undangan perkahwinan..
sad to say is...

ada lapping tarikh.. ok.
tapi distance tu merampas kebahagian aku nak gi 
memenuhkan jemputan kalian.

so, sekali lagi maafkan lah.

oleh kerna.. kad jemputan ada juga tulis bersama 'pasangan'...
i skip some invitation with "sorry dear.my partner will be around.he represent of mine as well"
(senyum sipu2 dan kontrol ayu)
*boleh tak.boleh la.boleh la


Barakallah hulakuma wa jamma a' baina kuma fi khair.

semoga cinta kalian hgga ke syurga.


sekian. sampai sini dahulu...
Wassalam


Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.