Skip to main content

lama atau singkatnya tua.... takkan selamanya dunia.....

Assalammualaikum...

Salam jumaat ye sahabat dn taulan..
Sudah menjengah jumaat rupanya.. kejap nye masa berlalu...

terase dah lama tak update.



mesti pakai sampai lunyai..


bila tengok2 nset...rupanya melambak gamba baby yg ak pernah tangkap.
mentang2 la mereka ni 'ahli syurga' yg suci dari dosa...
tak puas menatap wajahnya...

hehee
tak kira warna mahupon bangsa... mereka sungguh suci dan murni..
#alahai sentuhan kasih plak ayat ak...

lepas tu baru dapat tahu, mase sekolah rendah ade budak cerah + gempal2 fizikalnya..
atas sebab teknologi canggih facebook, kitorg sume satu skola terjumpa semula..
name dia Jamian Yunan..
kitorg panggil miean je...
die dah pon kembali ke rahmatullah malam tadi (khamis).
sebab darah tinggi.

hari ni aku update status berkenaan tinggal lagi berapa jumaat.
muhasabah diri ni akan ajal dan kematian sikit... ye la..kene la beringat..
tak kira usia tua muda.

meh ak cerita sikit tg sahabat aku ni..
die antara yg aktif kat dalam group skola kitorg.*aku lak kire pemerhati bebas la
die peramah...
pastu kaki like status2 aku..
die suke share info2 ketuhanan n keagamaan...
semoga bulan baik, dan hari baik ni...
korang juga sedekah kan al-fatihah kepada arwah ni..

moga Allah tempatkan ia di kalangan org beriman..

mungkin korang lupa..
innalillah hi wa inna illa hi rajiun...(sesungguhnya kepada Allah kte dtg, dan kpdNya kita kembali)

baca ni bila mendengar kedukaan.kemalangan jiwa mahupon kehilangan apa juga la..
kita kene
ubati hati dan tiupkan sabar tabah dalam jiwa.

tak kira apa jua jenis kedukaan mahupon hiba.


Moga bermanfaat.

Amin.



Wassalam.

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.