Thursday, August 29, 2013

lama atau singkatnya tua.... takkan selamanya dunia.....

Assalammualaikum...

Salam jumaat ye sahabat dn taulan..
Sudah menjengah jumaat rupanya.. kejap nye masa berlalu...

terase dah lama tak update.



mesti pakai sampai lunyai..


bila tengok2 nset...rupanya melambak gamba baby yg ak pernah tangkap.
mentang2 la mereka ni 'ahli syurga' yg suci dari dosa...
tak puas menatap wajahnya...

hehee
tak kira warna mahupon bangsa... mereka sungguh suci dan murni..
#alahai sentuhan kasih plak ayat ak...

lepas tu baru dapat tahu, mase sekolah rendah ade budak cerah + gempal2 fizikalnya..
atas sebab teknologi canggih facebook, kitorg sume satu skola terjumpa semula..
name dia Jamian Yunan..
kitorg panggil miean je...
die dah pon kembali ke rahmatullah malam tadi (khamis).
sebab darah tinggi.

hari ni aku update status berkenaan tinggal lagi berapa jumaat.
muhasabah diri ni akan ajal dan kematian sikit... ye la..kene la beringat..
tak kira usia tua muda.

meh ak cerita sikit tg sahabat aku ni..
die antara yg aktif kat dalam group skola kitorg.*aku lak kire pemerhati bebas la
die peramah...
pastu kaki like status2 aku..
die suke share info2 ketuhanan n keagamaan...
semoga bulan baik, dan hari baik ni...
korang juga sedekah kan al-fatihah kepada arwah ni..

moga Allah tempatkan ia di kalangan org beriman..

mungkin korang lupa..
innalillah hi wa inna illa hi rajiun...(sesungguhnya kepada Allah kte dtg, dan kpdNya kita kembali)

baca ni bila mendengar kedukaan.kemalangan jiwa mahupon kehilangan apa juga la..
kita kene
ubati hati dan tiupkan sabar tabah dalam jiwa.

tak kira apa jua jenis kedukaan mahupon hiba.


Moga bermanfaat.

Amin.



Wassalam.

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"