Skip to main content

independent day!ohsem?

Assalammualaikum w.b.t

selamat mengulangi sambutan kemerdekaan.
atau gahnya salam merdeka ya keng kawan.

oleh kerana tarikh keramat ini sgt lah bermakna bagi rakyat ini, usahlah kita leka tanpa mendoakan rakyat negara lain yg bergolak mendapatkannya, smga Allah melindungi hambanya dari dizalimi dan menzalimi sesama insan..

istilah merdeka kali ni(masa umor cam aku la)....nampaknya berbeza sisinya.
mungkin kerna aku cuba melatih menulis pada sudut kecil atau hak persendirian nilainya. hari ini confirm2lah cuti maka ramai sahabat yg menggunalan peluang ini bertunang dan nikah juga.

yep.memerdekakan diri dari status2 melibatkan availability atau lebih spesifik membentuk satu pola perjalanan baru dalam menjejaki hikmah cinta halal.in sha Allah.

nilai cinta halal perlu seiring dan bukan bermusim2.iye la... sedang hidup mestilah semati(amboi...ckp je la sehidup semati..nak gempak je ngayat ye..haha)
sedang elok bukan hanya ingin bersama gapai rahmat illahi tapi kesinambungan cerminan restu ibu ayah yang mengasihi si anaknya.

BERTUNANG
-molex (kwn teknik)
-ikin klate (kwn satu kos)

MENIKAH
-Ayu (kwn uni)
-Tqa zack (kwn sekolah )

Fasa2 mereka ini adalah satu lagi tahap baru dalam independent skop.
yep... menjadi independent bukan semudah trainee management atau jump into any survival tv programme.
ia perlukan galakan..bimbingan..ketekunan...semangat dan usaha pihak itu sendiri.

para teman juga antara pengikat dan peniup bagi setiap doa "barakallah hu lakuma" yg mahukan sahabatnya kekal dalam lingkungan redha rahmat Allah.

bukan hanya juadah makanan malah sesi merakam gambar bersama hingga share kan di laman sosial bagai satu kewajiban zaman sekarang. sedang elok bercerita kami(pengantin dan gengs) sempat lagi bercerita tentang adab2 dan privasi dalam kekeluargaan ini. inilah yg membuat aku seram.
tambah pula, zaman teknologi yg mengumumkan keaiban diri sendiri melalui status2 di efbi mahupon twitter (aku lg seram...ade belog..moga Allah menghalang ilham ke arah aib itu..amin)... paling penting pemilihan kewarasan dalam mengemukakan apa jua bentuk paparan dan perkonhsian tu besar peranan nya..bukan melulu perasan sahaja...huhu... nilai kemerdekaan juga perlu dikutip bersama sisi pengalaman asam garam termasul baki sisa hidup yg ada. sejarah itu kadang mengecewakan namun ia takkan selamanya mengecewakan kita.Almaklumlah... kata alim "org yg beriman tidak akan jatuh le lubang yg sama berkali"...huhuhu..buang yg keruh.ambil yg jernih..

dalam perbincangan tentang kesembunyian maklumat waimah lokasi isteri dari sang suami memberi dosa juga.

hmmmm...dpt la gak input berguna bila masuk zaman geng one by one upgrade "cik to puan" ni kan.:)

k la.. sampai sini je.
update guna fon.

selamat melangkah alam independent doter to be another great wife!have an ohsem baitulmuslim ya kawan2..mga dpermudahkan urusan dunia akhirat:)

*ade gamba syazwana(dak wana) gak la(last weeknye wedding)......terime je la...hihi

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.