Wednesday, December 12, 2012

12 hanya nombor je.. pe hal ngan ko.

Assalammualaikum dan terima kasih..

ye.terima kasih singgah di sini..


tajuknye tarikh 12-12-12 tu lawa sangat ke?

Is it need to put more touch up on the bride face.. or need to decorate advance+vaganza  prop as showing EXTRA celebrate??

ya.aku pasti rata-rata manusia di bahagian bumi, kelihatan most granted on this coming date. ada yang kahwin la, nak baby lahir tarikh ni la, nak tunang dan sebagainya.

tahniah la korang ya.
atas kemenangan meraikan majlis atau event berkenaan.
ya. there need to congrate for your effort to make it kan.

aku tak lihat pada nombor di tarikhnya.aku juga tidak menilik apakah azimat nya.
aku tak gundah mencari tuahnya. kerana aku percaya dan yakin, Allah memberi redha dan melimpahkan barakah dalam usaha majlisnya. Amin..InshaAllah.

ya. the basic principle of beauty is inner not the outer actually.
dan tak lupa kepada sahabat2 yang heboh dengan pelbagai rantaian "PERCUMA gadjet"... "Auto Gain Money" di efbi...

nak ngoyat satu je.
amende korang buat pon...
yang penting mesti pastikan HALAL..
kita tak mengambil yang HARAM dan mesti jauhi yang SHUBHAH..



mung pahe doh ko?



setiap usaha gain money itu memang penting, namun ingatlah..tiada usaha shortcut yang menguntungkan.melainkan, hanya memberi kerugian di kemudian hari. lebih menyayat hati, kelak kan ditimpa penyesalan yang besar lagi tak terkira.


"Sesungguhnya  manusia itu diciptakan  bersifat keluh-kesah  lagi  kikir (lokek). Apabila  dia ditimpa  kesusahan, ia berkeluh-kesah.  Dan apabila  dia mendapat kebaikan  ia amat  kikir. Kecuali  orang  yang mengerjakan  solat  yang mereka  itu tetap mengerjakan  solatnya. “- Surah  Al-Maaroj:  19-20.


dan dalam mencari rezeki juga kita mestilah bersangka baik dengan Allah. Sesungguhnya dia lebih memahami dan mengetahui yang lebih baik buat kita. Sungguh, sangat jauh beza antara kesungguhan doa orang yang yakin dan kesungguhan orang yang berdoa karena kurang yakin terhadap kemurahan Allah.  Bila dengan berbeza sekali persangkaannya kepada Allah di kalangan ia. Maka, Allah Swt. berfirman dalam sebuah hadis Qudsi :
"Aku menuruti persangkaan hamba-Ku kepada-Ku." (HR Bukhari dan Muslim).

jadi kita mesti tetap syukur, jangan kufur nikmat hidup ni.

moga kita tidak termasuk di kalangan mereka yang lalai dan rugi 


ok.hingga sini dahulu. selamat mengejar bekalan penuh untuk ke akhirat ya.



nota di tumit : jangan lupa malam ni ye. Harimau Malaya mengaum! chaiyok2..(^^D)

Wassalam..

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"