Skip to main content

12 hanya nombor je.. pe hal ngan ko.

Assalammualaikum dan terima kasih..

ye.terima kasih singgah di sini..


tajuknye tarikh 12-12-12 tu lawa sangat ke?

Is it need to put more touch up on the bride face.. or need to decorate advance+vaganza  prop as showing EXTRA celebrate??

ya.aku pasti rata-rata manusia di bahagian bumi, kelihatan most granted on this coming date. ada yang kahwin la, nak baby lahir tarikh ni la, nak tunang dan sebagainya.

tahniah la korang ya.
atas kemenangan meraikan majlis atau event berkenaan.
ya. there need to congrate for your effort to make it kan.

aku tak lihat pada nombor di tarikhnya.aku juga tidak menilik apakah azimat nya.
aku tak gundah mencari tuahnya. kerana aku percaya dan yakin, Allah memberi redha dan melimpahkan barakah dalam usaha majlisnya. Amin..InshaAllah.

ya. the basic principle of beauty is inner not the outer actually.
dan tak lupa kepada sahabat2 yang heboh dengan pelbagai rantaian "PERCUMA gadjet"... "Auto Gain Money" di efbi...

nak ngoyat satu je.
amende korang buat pon...
yang penting mesti pastikan HALAL..
kita tak mengambil yang HARAM dan mesti jauhi yang SHUBHAH..



mung pahe doh ko?



setiap usaha gain money itu memang penting, namun ingatlah..tiada usaha shortcut yang menguntungkan.melainkan, hanya memberi kerugian di kemudian hari. lebih menyayat hati, kelak kan ditimpa penyesalan yang besar lagi tak terkira.


"Sesungguhnya  manusia itu diciptakan  bersifat keluh-kesah  lagi  kikir (lokek). Apabila  dia ditimpa  kesusahan, ia berkeluh-kesah.  Dan apabila  dia mendapat kebaikan  ia amat  kikir. Kecuali  orang  yang mengerjakan  solat  yang mereka  itu tetap mengerjakan  solatnya. “- Surah  Al-Maaroj:  19-20.


dan dalam mencari rezeki juga kita mestilah bersangka baik dengan Allah. Sesungguhnya dia lebih memahami dan mengetahui yang lebih baik buat kita. Sungguh, sangat jauh beza antara kesungguhan doa orang yang yakin dan kesungguhan orang yang berdoa karena kurang yakin terhadap kemurahan Allah.  Bila dengan berbeza sekali persangkaannya kepada Allah di kalangan ia. Maka, Allah Swt. berfirman dalam sebuah hadis Qudsi :
"Aku menuruti persangkaan hamba-Ku kepada-Ku." (HR Bukhari dan Muslim).

jadi kita mesti tetap syukur, jangan kufur nikmat hidup ni.

moga kita tidak termasuk di kalangan mereka yang lalai dan rugi 


ok.hingga sini dahulu. selamat mengejar bekalan penuh untuk ke akhirat ya.



nota di tumit : jangan lupa malam ni ye. Harimau Malaya mengaum! chaiyok2..(^^D)

Wassalam..

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.