Skip to main content

Berkatilah Pasangan ini.

aku : Hai. Awak siapa nama?
dia : Name kite ikin. Asal Johor.
aku : Johor kat mana?
dia : Hm.kite duduk Kota Tinggi. Kenapa?
aku : eh! atok kita pon Kota Tinggi gak. Kat mana?
dia : ye ke..katmana?katmana?

hm.. macam tu ke permulaan kita jumpa?
haha. semester satu diploma. oh.memori-memori!*how can i recover this memory...
kejap je dah berlalu. da tua rupanya aku.
dah memang kene kawal kenakalan dan ke'remaja'an tingkahlaku le ning!

ok.dipendekkan cerita.. tarikh cantik 12 dis 12 telah diambil sbgai tarikh nikah member yang asalnya "ajnabi' (orang asing). dia adalah roomate cik nuwul masa part 1 diploma. yang aku selalu sengih2 je dulu baru berminor conversation.ye la. mase part 1 diploma, selalu gak g bilik cik nuwul ni.
Lepas tu, mase part 3..aku mencari roomate untuk genapkan 4orang sebilik.
akhirnya...ngukngakngukngak.....
tadadadaa....
ayen.mal.aku.dan.eiken..sebilik!

yang menariknya.sepanjang hampir 2 tahun di Universetail ni...
ayen dan eiken ni selalu orang salah panggil.
sebab muke ayen sesuwai utk name eiken dan begitu sebaliknya.
dalam bilik kitorang, eiken paling muda sebab die budak bijak yang lompat.
hehee.. zaman sekarang da takde budak lompat2 lg kn..

ok.check it out.
gambar yang berjaya kitorg snap masa eikin mlangsungkan persandingannya.
kitorang datang awal.so.dapatla amik gamba sebelom dan sesudah ia bermekap2.

eikin ni pemalu.tapi.mahu-mahu gak orangnya.. 

die sporting ikut idea yang kitorg suruh pose.. jadi la kan.mg model for big day kan.hehe.

cik abe eikin ni.sali namenye.. mantan kitorang..
aku ingat lagi mase mula2 meeting, kitorg yang junior2 ni di mintak bagitahu tg availability status ko!
*seram kan..hahaha


she left us because she entitle to got promotion as MRS status.

inilah wakil kami yang hadir.jauh mane pon tetap nak gak datang.. 

ni bergambar yang sempat berhuhahuha di sane sini..
 cik Rau & Ag pula mula mengedarkan kad kawin mereka!next jan!
 apa apun... kpd mempelai yang sudah sah HALAL ni ; barakallah hulakuma wa baraka alaikuma fi hair ya!

"sesungguhnya sudah lengkap separuh agama nya."
cinta hingga syurga eikin & sali!baitul muslim+sakinah+walrahmah.
 maaf la wlpn my family takpat datang tp janji hadiah cover satu family i, kire sgt ok kan, kin... ^^) hihik

selingan dari saya.

Ummul Mukminin 'Aisyah r.a. mengatakan:
"Pernikahan itu sangat sensitif
dan tergantung kepada peribadi masing-masing
untuk mendapatkan kemuliaannya."


Pesan nabi ;"Barangsiapa yang dimudahkan baginya untuk menikah, lalu ia tidak menikah,
maka tidaklah ia termasuk golonganku." (HR Ath-Thabrani dan Al-Baihaqi)

dan


"Carilah oleh kalian rezeki dalam pernikahan (dalam
kehidupan berkeluarga)." (HR Imam Ad-Dailami dalam Musnad Al-Firdaus).


Nabi kita juga mengingatkan, "Bukan termasuk golonganku orang yang merasa
khawatir akan terkungkung hidupnya karena menikah, kemudian ia tidak menikah."
(HR Ath-Thabrani).


"Akan lebih sempurna ketakwaan seorang mukmin," kata Rasulullah Saw., "jika
ia mempunyai seorang istri yang shalihah, jika diperintah suaminya ia patuh, jika
dipandang membuat suaminya merasa senang, jika suaminya bersumpah
membuatnya merasa adil, jika suaminya pergi ia akan menjaga dirinya dan harta
suaminya."



*p/s : kin, pasni takyah layan pelamin anganku musnah, pengemis cinta n ntahhape2 tajuk lagu lg k..kne layan maher zain je.. 'rest of my life tu'..sgt okeh.hehe

baiklah.para pembaca.hingga sini dulu ya, daa...

Wassalam.

Comments

  1. thanx nina ... sudi tulis entry tentang kite kat blog awak ni... terharuuu sgt... :) its nice and cool buddy.. ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.