Thursday, January 10, 2013

tahniah.malam berjaya menuakan.

assalammualaikum..
yep.kawan2 sehat...?rasa anda muda tak??
ada rasa?
ke tak ada?
ke belom ada.
huhu. lebih baik bersyukur dengan seadanya..

" Sesungguhnya manusia sangat tidak bersyukur akan nikmat Tuhannya. "

-Surah Al‘Aadiyaat. Ayat 006.
bismillah..hari ni diisytiharkan dinner yang sungguh sehat. berjuta kalori dan koloni2 bakteria baik telah melapor diri melalui kaunter esofagus terus ke check point di cardia perot ku..dan ia sesak berlegar la dari fundus hingga pylorus..kemudian akan direkrut hadam skali bersama rembesan pankreas dan mampat berpusu2 ke usus berakhirlah di rektum ku nanti...

emm. ini kerna segalanya bermula di hadapkan sajian kisah dalam movie kimchi.kimcji.kimchi...(ala, agaknya kalau ade movie kelantanese shows their fanatic to budu.... mesti.ada rasa nak rasa budu gak kan..gegege)
maka, kembali ke motip asal, kami telah dibawa ke seoul garden untuk gain deeper about koreanfood.

~pilihan terbagus di tengah bulan~ye.ye.je.ko..

*adushh.
asalnya tak ingin ku makan kerna di tengah bulan, insyaAllah.(pikir2.ok.minggu.depan.kene.bawa.bekal.pergi.kerja..chaiyok2.)


"Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan (wahai umat manusia dan jin)?"
-Surah ArRahman. Ayat 013.


hasil daripada beruntungnya kad pelajar, berjaya la mendapat belanjawan rm30 untuk digunakan makan di situ. hasilnya lihat lah seperti gambar seterusnya..*menhijau sungguh, hingga menang sapu habis..hehe
setibanya, berbagai adegan yang meroyankan kakak2 ni sejurus menjejakkan kaki di basement parking.dengan tanpa seorang pon dari kami tahu kedudukan tempat SG ditambahkan lagi belum keluarkan wang di ATM, lalu ber speaking si cik kakak eksited yang terbarai terabur, dan keadaan terpinga2 nya 3 dari 5 kami ini.hm.maka faktor 'x' setelah dibahagi nak masuk waktu magrib dan didarabkan pemberat melewatkan solat..justeru siap berlogged in, kami bergilir2 group kecil untuk ke musolah.

"Apabila shalat telah ditunaikan, maka bertebaranlah kamu di muka bumi; dan carilah karunia Allah dan ingatlah Allah sebanyak-banyaknya supaya kamu beruntung."
- Surah Al Jumuah.Ayat 10

Alhamdulillah. Oleh kerna menu malam bermakna ini pilihan terbaik ku, maka tidak menarik minat ku terhadap bendi, lobak dan kangkung yang selalu.
hanya seeweed dan kimchi ku 'tala' sejak ku bertemu pada mu...fikiran rasa xjemu. hanya kekanda yang akan dapat, membuat ku.
rindu..!(bernyanyi2 lak)
~kimchi.kimchi.kimchi~

~seeweed digilai vs chopstick mencemburui~


 ada juga daging grilled dan dimakan bersama salad hijau. daging grill sahaja yang sesuai ikut piawaian perot ku..cinta kepada salad masih tidak sekarang.hehee.. bismillah.semua rezeki dari Allah bagus2 ya.

~eh.bendi.kangkung la~haha; cik hana makan
 yep!
best juga.bila dapat menjiwai seoul garden buat.memasang impian ku ingin ke korea *jika xdapat melancong pon...  dapat org bertaqwa dari sana pon,syukur Alhamdulillah.
:')

"Dan jika kamu menghitung nikmat Allah, nescaya tidaklah dapat kamu menghitungnya.”
Surah Ibrahim.Ayat 34. 


setelah bersesi makan hingga akhir, kami berpecah atas misi berbeza. aku xlepas peluang ke kedai POPULAR, tengok2 edisi majalah solusi terbaru.*dapat la nak mulakan semula sesi pembacaan aku yang da tertunda ni..huhuu
~cik dodi terpanggil daison.bagi peminat yang suka cuci mata melihat menda comei lotte, bole la berkunjung di sini ya~


akhir kata, segunung terima kasih 669 atas peluang ini. semoga tiadalah syubhah lagi haram dalam mencari keberkatan makanan dan ada  barakah daripada rezeki Allah beri malam ni..


"Lain Syakartum la azidannakum, walain kafartum Inna Adzabi lasyadiid"
- Surah Ibrahim.Ayat 7

 ("Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih".) 


nota di tumit : terasa da tua sangat untuk melewat2kan detik indah bersama sayur kimchi ini..*ouch! sy sgt bersyukur!>_<

berikut gambar2 yang berkaitan sesi makan memakan kami : check it out~~~hijau terbentang.mahap tak rotate kerna upload dari phone~


~lihat.lihat.ke dalam pinggan ku~


~tips makan banayak : air kurang~
~desert.nyumnyum..yummy dummy~

~habis semua??~
~subsequently, we attend this place~ *metabolisme tol.huhuhu


di akhiri dengan Alhamudulillah hirabbil alamin..
hingga sini dahulu ya.
~Wassalam~

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"