Tuesday, January 01, 2013

cari mencari dicari

Watch "rabbani - cari pasangan" on YouTube

tiada alasan bagi yang mencari dan dicari. :)

HR Bukhari & Muslim "Biasanya wanita dinikahi kerana empat perkara. kerana Hartanya, kerana kebangsawannya, kerana kecantikan dan kerana agamanya.Maka pilihlah yang beragama, semoga beruntung usahamu."

"dan di antara tanda2 kekuasaanNya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya dan dijadikanNya antara kamu rasa kasih sayang.sesungguhnya pada yang demikian itu benar2 terdapat tanda2 bagi kaum yang berfikir"

surah AnNur "perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat.perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.

HR Imam Tirmidzi dari Abu Hatim AlMazni : Jika datang kepada kalian orang yang bagus agama dan akhlaknya, maka nikahkanlah dia (dengan putrimu)

dan izin anak perempuan itu ialah,

"persetujuannya adalah pada saat dia diam" (HR Bukhari & Muslim)

Aisyah R.A menyatakan "pernikahan itu sangat sensitif dan tergantung kepada peribadi masing2 untuk mendapat kemuliaannya"

mungkin anda tercari2 apakah motifnya entri kali ini. isu carimencaridicari tidak asing lagi dikalangan sahabat2 yg masih bujang dan sendirian. maka, saya kongsikan serba sedikit buat tatapan dan mengaudit diri kerana siapalah kita yang mahukan yang terbaik tanpa berusaha menjadi lebih baik.
jika iman is such a planting process so be prepare to protect it from fungus and let it stand up even in bad weather enviro.

dr muhaya kata "jadilah ikan hidup, yang tak terkesan masin laut.jangan menjadi ikan mati, yang direndam dalam air garam lalu menjadi ikan masi"

maka mari hidupkan hati (inner) agar di mata dan akal kan terbuka dari hijab hidayah Allah..

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"