Skip to main content

Suatu hari di sekolah ku

Masa kat dalam kelas, cikgu bahagi dua kumpulan kepada dua nama berlainan.

Satu kumpulan nama kelopak.
Satu lagi namanya kuntum.

Cikgu guna isyarat tangan dan kene ikut tangan die sebut nama kumpulan tu selagi tangannya masih menuju ke kumpulan itu.

Then jadi lah. . .hari yang

Kelopak kelopak kelopak kelopak
Kuntum kuntum kuntum kuntum
Kelopak kuntum
Kelopak kuntum
Kelopak kuntum
Kelopak kuntum

Hehee...

#endfebcomingmac#semangat block date#

Assalammualaikum.. Begitu la musim jemputan sekarang ni..

Seronoknye kawin.tetibe rase nak senarai kan aje semua item yg nak wat kalau diri sendiri kawin ek.
Yela takut2 sendiri lupa kan..
*hahhahahaha...semakin feminisme betol.

Tapi malu nak tulis kat sini.
Yela.Ajal maut jodoh pertemuan di tgn Allah...

Pepon kene la tulis kan...
Mana tau dapat.
Bole tersipu2 nanti..*hahaha.
okeh..
Hantaran risik+tunang-utamanya nak coklat.nak kasi gemok balik..*masa tempoh tunang wajib supply coklat supaya sy gembira dan gain berat....kikikiii
Nak sekali kain untuk buat baju nikah ke baju raya ke kan...

Hmmm.. Hantaran kawin?
Spesel sikit ley...
Nak kamera dslr bole?
^^

Dasar anak dara pingitan tol.
Klu mak tau, mesti kene sekeh pale ek.

Yang penting sekarang nak kump duit.
1st nak beli baju untuk famili.

Okeh.but first on all, mesti abiskan belajar ni dulu.

Ape die?Nak tanya "selain jadi suri hati lepas kawin, nak mintam jadi suri rumah?"

Bole.Bole.
Sy kerja untuk abiskan pinjaman so hantaran kalau nak cover duit pinjaman semua lagi bagus.
Otherwise, you need to pay on behalf for that installment.

InshaAllah.
Sampai sini dulu.Doakan dipermudahkan urusan dunia ni dan akhirat sana..

Justeru itu,
Cheerleader merangkap banquetleader nak tido.
Mimpi indah menanti:)

Wassalam

Nota di tumit : kenduri molex, epulnadiah dan miranaeh..semoga baitmuslim dilimpahi sakinah mawaddah walrahmah.. Amin

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.