Tuesday, June 21, 2011

apekah perasan ini....

hemmmm...
apekah perasan ni...
maaf kengkawan...
org tempat aku bile dier ckp perasan dier bermaksud kan perasaan...
bukan 'perasan' atau syok sendiri k....
dan entry kali nih..
memang tentang perasaann....*sesi luahan dan dedikasi..adoi.tringat kt JJ lak..jiwangs2..aggghhhhhh


koraggggggg....
emmm...ye..apekah perasan ni..
aku xsuke perasan ini muncul..
ye..muncul di tgh2 malam lak tuh...
menyebabkan rase lain dan terase mendalam dalam jiwa yang tak brape nk jiwangs2...


adoi...
korang penah pikir tak ape perkara yg paling teruk...menakutkan...menjelekkan...kejam dan
amat mementingkan diri dalam dunia nih???

berlari2 di dalam selut...


aku pon tak tahu cmne buleh datang perasan nih...
lama dah aku biaq ja...
haaa...memang...
lantak pi la..
hangpa nak tau apa perasan tuh...
ia memang kejam..
kejam yang bukan pada diri sendiri ja..
tapi buleh jadi terbias kat pada makhluk lain...
kejamnyaa...
penah tak berdesing telinga dengan kinda sentence 'its over'....
hemm..
pade org itu mungkin penamat untuk permulaan yang baru...
yup.aku setuju..
dan permulaan itu kdg...
menjadi permulaan yang baik...
dan buleh jadi permulaan yang kejam...

tertanya2 tak ape kah perasaan yang itu...
ya...
perasaan yang penuh dengan penafian.
penuh dengan satu lontaran nak dihantar jaoh dari sisi mu.....
bagaikan jasad tanpa jiwa..
hati tanpa cinta...
membicara tanpa kata2..
namun tidak kotornya
bukan pula kata nista
apatah lagi untuk mencela.....

awan berarak ke timur...
namun perasaan itu tidak pernah reda.
mencungkil2 di celah derita..
menguis2 corak ukirnya
berderai sudah tembok di bina..

mungkin korang takpaham..
tapi itu la cinta..
semakin kau tak paham apa itu cinta..
semakin ia mendekati kau..
semakin kau menjauhinya
semakin ia memeluk dan merantai kakimu...

penafian yang jelek..
dan tersangat kejam pada diri sendiri..
kesanggupan memandang enteng..
membuang jiwa yang pernah
menyemakkan semangat masing2...
mencegah kehadiran..
ironinya mengungkapkan pasrah
atas nama manusia..
ego..si cinta buta.


owhh..tidak...aku benci perasaan ini.
hingga kadang aku jadi tertanya2...mungkinkah aku saja
yang melalui fasa ini..
ia bagai satu peralihan monsun
yang tak dapat di baca
apatah lagi diselidik sebab musabab takdir atau kebetulan..
mampukah aku meneruskan langkah..
atau berundur mengalah...
aku takut...
jaoh2 berlari...
ke arahmu jua ku tuju...
aku sedih...
membuang tanpa rela..
tak mampu mencela...
aku bingung...
memaksa untuk teguh
sedang sendiri kian lenguh.....

agghhhh.....
angin sampaikan salam rinduku..
hati bebaskan la jiwa mu...
jarak sudah kita berjauh...
sarat sudah kau mengujiku..
akan ku titip doa jua..
muga kau bahagia walau tanpa aku..
mohon ku teguh andai kita bertemu
Meneruskan hidupku jua kekal di lembayung rahmatmu.....


~~this may kinda hint of the entry that hit me much..~~
emmm...aku terjumpa sesuatu..
smge inih dpt mengukuhkan aku...

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲ الِرَّحْمَنِ الرَّحِيم

~Sabar, Syukur, Doa~♥

"Sesuatu yang telah ditakdirkan untukku,
pasti akau ku dapat meskipu aku lari darinya
dan Sesuatu yang ditakdirkan bukan untukku,
pasti aku tidak akan dapat
walau aku bersusah payah untuk mendapatkannya...." (Abu Hazim Al Makki- Aulia)


iman itu dicari dan dimiliki...

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"