Skip to main content

apekah perasan ini....

hemmmm...
apekah perasan ni...
maaf kengkawan...
org tempat aku bile dier ckp perasan dier bermaksud kan perasaan...
bukan 'perasan' atau syok sendiri k....
dan entry kali nih..
memang tentang perasaann....*sesi luahan dan dedikasi..adoi.tringat kt JJ lak..jiwangs2..aggghhhhhh


koraggggggg....
emmm...ye..apekah perasan ni..
aku xsuke perasan ini muncul..
ye..muncul di tgh2 malam lak tuh...
menyebabkan rase lain dan terase mendalam dalam jiwa yang tak brape nk jiwangs2...


adoi...
korang penah pikir tak ape perkara yg paling teruk...menakutkan...menjelekkan...kejam dan
amat mementingkan diri dalam dunia nih???

berlari2 di dalam selut...


aku pon tak tahu cmne buleh datang perasan nih...
lama dah aku biaq ja...
haaa...memang...
lantak pi la..
hangpa nak tau apa perasan tuh...
ia memang kejam..
kejam yang bukan pada diri sendiri ja..
tapi buleh jadi terbias kat pada makhluk lain...
kejamnyaa...
penah tak berdesing telinga dengan kinda sentence 'its over'....
hemm..
pade org itu mungkin penamat untuk permulaan yang baru...
yup.aku setuju..
dan permulaan itu kdg...
menjadi permulaan yang baik...
dan buleh jadi permulaan yang kejam...

tertanya2 tak ape kah perasaan yang itu...
ya...
perasaan yang penuh dengan penafian.
penuh dengan satu lontaran nak dihantar jaoh dari sisi mu.....
bagaikan jasad tanpa jiwa..
hati tanpa cinta...
membicara tanpa kata2..
namun tidak kotornya
bukan pula kata nista
apatah lagi untuk mencela.....

awan berarak ke timur...
namun perasaan itu tidak pernah reda.
mencungkil2 di celah derita..
menguis2 corak ukirnya
berderai sudah tembok di bina..

mungkin korang takpaham..
tapi itu la cinta..
semakin kau tak paham apa itu cinta..
semakin ia mendekati kau..
semakin kau menjauhinya
semakin ia memeluk dan merantai kakimu...

penafian yang jelek..
dan tersangat kejam pada diri sendiri..
kesanggupan memandang enteng..
membuang jiwa yang pernah
menyemakkan semangat masing2...
mencegah kehadiran..
ironinya mengungkapkan pasrah
atas nama manusia..
ego..si cinta buta.


owhh..tidak...aku benci perasaan ini.
hingga kadang aku jadi tertanya2...mungkinkah aku saja
yang melalui fasa ini..
ia bagai satu peralihan monsun
yang tak dapat di baca
apatah lagi diselidik sebab musabab takdir atau kebetulan..
mampukah aku meneruskan langkah..
atau berundur mengalah...
aku takut...
jaoh2 berlari...
ke arahmu jua ku tuju...
aku sedih...
membuang tanpa rela..
tak mampu mencela...
aku bingung...
memaksa untuk teguh
sedang sendiri kian lenguh.....

agghhhh.....
angin sampaikan salam rinduku..
hati bebaskan la jiwa mu...
jarak sudah kita berjauh...
sarat sudah kau mengujiku..
akan ku titip doa jua..
muga kau bahagia walau tanpa aku..
mohon ku teguh andai kita bertemu
Meneruskan hidupku jua kekal di lembayung rahmatmu.....


~~this may kinda hint of the entry that hit me much..~~
emmm...aku terjumpa sesuatu..
smge inih dpt mengukuhkan aku...

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲ الِرَّحْمَنِ الرَّحِيم

~Sabar, Syukur, Doa~♥

"Sesuatu yang telah ditakdirkan untukku,
pasti akau ku dapat meskipu aku lari darinya
dan Sesuatu yang ditakdirkan bukan untukku,
pasti aku tidak akan dapat
walau aku bersusah payah untuk mendapatkannya...." (Abu Hazim Al Makki- Aulia)


iman itu dicari dan dimiliki...

Comments

Popular posts from this blog

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …