Skip to main content

apekah perasan ini....

hemmmm...
apekah perasan ni...
maaf kengkawan...
org tempat aku bile dier ckp perasan dier bermaksud kan perasaan...
bukan 'perasan' atau syok sendiri k....
dan entry kali nih..
memang tentang perasaann....*sesi luahan dan dedikasi..adoi.tringat kt JJ lak..jiwangs2..aggghhhhhh


koraggggggg....
emmm...ye..apekah perasan ni..
aku xsuke perasan ini muncul..
ye..muncul di tgh2 malam lak tuh...
menyebabkan rase lain dan terase mendalam dalam jiwa yang tak brape nk jiwangs2...


adoi...
korang penah pikir tak ape perkara yg paling teruk...menakutkan...menjelekkan...kejam dan
amat mementingkan diri dalam dunia nih???

berlari2 di dalam selut...


aku pon tak tahu cmne buleh datang perasan nih...
lama dah aku biaq ja...
haaa...memang...
lantak pi la..
hangpa nak tau apa perasan tuh...
ia memang kejam..
kejam yang bukan pada diri sendiri ja..
tapi buleh jadi terbias kat pada makhluk lain...
kejamnyaa...
penah tak berdesing telinga dengan kinda sentence 'its over'....
hemm..
pade org itu mungkin penamat untuk permulaan yang baru...
yup.aku setuju..
dan permulaan itu kdg...
menjadi permulaan yang baik...
dan buleh jadi permulaan yang kejam...

tertanya2 tak ape kah perasaan yang itu...
ya...
perasaan yang penuh dengan penafian.
penuh dengan satu lontaran nak dihantar jaoh dari sisi mu.....
bagaikan jasad tanpa jiwa..
hati tanpa cinta...
membicara tanpa kata2..
namun tidak kotornya
bukan pula kata nista
apatah lagi untuk mencela.....

awan berarak ke timur...
namun perasaan itu tidak pernah reda.
mencungkil2 di celah derita..
menguis2 corak ukirnya
berderai sudah tembok di bina..

mungkin korang takpaham..
tapi itu la cinta..
semakin kau tak paham apa itu cinta..
semakin ia mendekati kau..
semakin kau menjauhinya
semakin ia memeluk dan merantai kakimu...

penafian yang jelek..
dan tersangat kejam pada diri sendiri..
kesanggupan memandang enteng..
membuang jiwa yang pernah
menyemakkan semangat masing2...
mencegah kehadiran..
ironinya mengungkapkan pasrah
atas nama manusia..
ego..si cinta buta.


owhh..tidak...aku benci perasaan ini.
hingga kadang aku jadi tertanya2...mungkinkah aku saja
yang melalui fasa ini..
ia bagai satu peralihan monsun
yang tak dapat di baca
apatah lagi diselidik sebab musabab takdir atau kebetulan..
mampukah aku meneruskan langkah..
atau berundur mengalah...
aku takut...
jaoh2 berlari...
ke arahmu jua ku tuju...
aku sedih...
membuang tanpa rela..
tak mampu mencela...
aku bingung...
memaksa untuk teguh
sedang sendiri kian lenguh.....

agghhhh.....
angin sampaikan salam rinduku..
hati bebaskan la jiwa mu...
jarak sudah kita berjauh...
sarat sudah kau mengujiku..
akan ku titip doa jua..
muga kau bahagia walau tanpa aku..
mohon ku teguh andai kita bertemu
Meneruskan hidupku jua kekal di lembayung rahmatmu.....


~~this may kinda hint of the entry that hit me much..~~
emmm...aku terjumpa sesuatu..
smge inih dpt mengukuhkan aku...

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲ الِرَّحْمَنِ الرَّحِيم

~Sabar, Syukur, Doa~♥

"Sesuatu yang telah ditakdirkan untukku,
pasti akau ku dapat meskipu aku lari darinya
dan Sesuatu yang ditakdirkan bukan untukku,
pasti aku tidak akan dapat
walau aku bersusah payah untuk mendapatkannya...." (Abu Hazim Al Makki- Aulia)


iman itu dicari dan dimiliki...

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.