Skip to main content

setelah beberapa minggu...

www...wow..wooww...woooow factor~~
yup...
kalau kira minggu baru masuk 3 minggu bekerjaya..
so far so good..
selalu online sejam..in between 12.30 to 1.30...
aku  memang rindu nk hupdate blog..tapi segan la nk kai pc opis.
lagipon ak se diorg ley check ak wat pe..
ye la..linked network kan...
huhuu...

okeh..
dan sekarang cuti mai da...
heee..
untok pengetahuan korg  la..
bile keje..1st thing yg korg patot dapat mse 1st day keje..
adelah OFFER LETTER.

OFFER LETTER tu bukan simply tulis macam ni je tau.hee..


ye cyg..job letter inilah yg akan describe all about your job n seakan contract black n white pelantikkan korg kat situ..
ak perasan gaji basic ak agk ciput disini..*yela sebab xd elaun pape n belom tolak socso etc..
dan...offer aku mengikat ak selama 6bulan dulu..kalau dulu org ckp dgr2, 3bulan...wak lu..ak kne 6bulan kot....yang aku paham kalau nak resign kene buat notis selama sebulan...

tapi kan..kan...kan bagus kalau...
setiap vacancy ade wat advertisemen camni...

ye la..senang sikit nak pilih kan..
heeemmm......
paling geram...1st 3month xley amik cuti..
lau nk cuti...mik cuti tanpa gaji..
ceeiiiitt...
xd pon tulih dalam offer letter tuh..
sakit ati tol..

pepon..ak da amik cuti 2 ari..
so nex week, for the whole week memang ak bercuti..
heee..*potong gaji pon potonglaa.....potong wit ghaye tok adik2 ak..(~~I)
ak hope nanti after raya..
tempat aku n keje aku tak kan.....

macam ni....amin, takkan.....
k...selamat berpuasa..hee


*nota di pangkal bibir : alhamdulillah dapat gak hupdate blog..=D gindduuuuuu...

Comments

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

Esc.Budaktomato

Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat(nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.24: 35Dan sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu ayat-ayat yang memberi penerangan, dan contoh-contoh dari orang-orang yang terdahulu sebelum kamu dan pelajaran bagi orang-orang yang bertakwa.24 : 36assalamualaikum w.b.t.seperti yang dijanjikan..
ak mg berhajat intro reading..
aku baca 10-20 muka sura…