Skip to main content

an interest will pay another "interest"

Assalammualaikum.... Dari kecil aku disogok dengan cerita arwah atuk pernah berkhidmat dengan pasukan British, sebagai seorang doktor.. dia pernah ke singapura. dan apabila ingin diserap terus ke singapura, atuk menolak. lalu jadi manusia biasa...yang punyai hidup, anak2 juga ke kebun. Wuallah hu alam. Sebab masa tu atuk pernah kahwin dengan 'nenek' lain sebelum nenek sekarang. nenek cakap atuk benti berkhidmat dan masih simpan perkakas2 operate.. hm..tapi semuanya dah takde since anak2 main dan hilangkan. okeh.done. that is how i got interest and pernah la have an ambitious nak jadi doktor, mase sekolah la.. but since mase tu im not easy to handle my arabic langue (*sekolah agama ko!huhu), then i choose to escape from that school and put myself into the science physical stream (from pure bio to civil eng). be in technical school, with much more advance environment..i dont get any culture shock.alhamdulillah, well adapt.. then i realize,i got myself doing better and coop with teamwork. i was busier rather than my previous school. i have club activities, i got peep to do chat, i take part marathon,silat, sidang redaksi,naqibah so i got mission to submit, we do business for fund our club at end of day, i polish myself well (tapi selalu juga always back off to appear present on stage - senang keje belakang tabir je namun pernah juga perform atas pentas masa hari teknik ok.) *Most of the time, i get nervous to speak in crowd even teacher except for talks, i am the one always participate in askiong when the Q&A's session in any talk (*sampai ada masa, hantar kertas tanpa nama, nak tanya soalan pada penceramah..tapi semua tahu ) * memang i am pretty much malu dan segan.my damp blushing time..till i cant handle it.mase kat sekolah dulu, ada talk PMR penceramah tanya siapa kat sini adalah juara?aku pernah angkat tangan sorang2 masa penceramah tanya.dan bila penceramah cakap "hah.ada juga yang yakin dia adalah juara" bila semua pandang belakang, aku turunkan tangan.. betapa lowprofilenya aku kan..muka blushing takbole cover.huhu

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.