Wednesday, March 06, 2013

an interest will pay another "interest"

Assalammualaikum.... Dari kecil aku disogok dengan cerita arwah atuk pernah berkhidmat dengan pasukan British, sebagai seorang doktor.. dia pernah ke singapura. dan apabila ingin diserap terus ke singapura, atuk menolak. lalu jadi manusia biasa...yang punyai hidup, anak2 juga ke kebun. Wuallah hu alam. Sebab masa tu atuk pernah kahwin dengan 'nenek' lain sebelum nenek sekarang. nenek cakap atuk benti berkhidmat dan masih simpan perkakas2 operate.. hm..tapi semuanya dah takde since anak2 main dan hilangkan. okeh.done. that is how i got interest and pernah la have an ambitious nak jadi doktor, mase sekolah la.. but since mase tu im not easy to handle my arabic langue (*sekolah agama ko!huhu), then i choose to escape from that school and put myself into the science physical stream (from pure bio to civil eng). be in technical school, with much more advance environment..i dont get any culture shock.alhamdulillah, well adapt.. then i realize,i got myself doing better and coop with teamwork. i was busier rather than my previous school. i have club activities, i got peep to do chat, i take part marathon,silat, sidang redaksi,naqibah so i got mission to submit, we do business for fund our club at end of day, i polish myself well (tapi selalu juga always back off to appear present on stage - senang keje belakang tabir je namun pernah juga perform atas pentas masa hari teknik ok.) *Most of the time, i get nervous to speak in crowd even teacher except for talks, i am the one always participate in askiong when the Q&A's session in any talk (*sampai ada masa, hantar kertas tanpa nama, nak tanya soalan pada penceramah..tapi semua tahu ) * memang i am pretty much malu dan segan.my damp blushing time..till i cant handle it.mase kat sekolah dulu, ada talk PMR penceramah tanya siapa kat sini adalah juara?aku pernah angkat tangan sorang2 masa penceramah tanya.dan bila penceramah cakap "hah.ada juga yang yakin dia adalah juara" bila semua pandang belakang, aku turunkan tangan.. betapa lowprofilenya aku kan..muka blushing takbole cover.huhu

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"