Skip to main content

an interest will pay another "interest"

Assalammualaikum.... Dari kecil aku disogok dengan cerita arwah atuk pernah berkhidmat dengan pasukan British, sebagai seorang doktor.. dia pernah ke singapura. dan apabila ingin diserap terus ke singapura, atuk menolak. lalu jadi manusia biasa...yang punyai hidup, anak2 juga ke kebun. Wuallah hu alam. Sebab masa tu atuk pernah kahwin dengan 'nenek' lain sebelum nenek sekarang. nenek cakap atuk benti berkhidmat dan masih simpan perkakas2 operate.. hm..tapi semuanya dah takde since anak2 main dan hilangkan. okeh.done. that is how i got interest and pernah la have an ambitious nak jadi doktor, mase sekolah la.. but since mase tu im not easy to handle my arabic langue (*sekolah agama ko!huhu), then i choose to escape from that school and put myself into the science physical stream (from pure bio to civil eng). be in technical school, with much more advance environment..i dont get any culture shock.alhamdulillah, well adapt.. then i realize,i got myself doing better and coop with teamwork. i was busier rather than my previous school. i have club activities, i got peep to do chat, i take part marathon,silat, sidang redaksi,naqibah so i got mission to submit, we do business for fund our club at end of day, i polish myself well (tapi selalu juga always back off to appear present on stage - senang keje belakang tabir je namun pernah juga perform atas pentas masa hari teknik ok.) *Most of the time, i get nervous to speak in crowd even teacher except for talks, i am the one always participate in askiong when the Q&A's session in any talk (*sampai ada masa, hantar kertas tanpa nama, nak tanya soalan pada penceramah..tapi semua tahu ) * memang i am pretty much malu dan segan.my damp blushing time..till i cant handle it.mase kat sekolah dulu, ada talk PMR penceramah tanya siapa kat sini adalah juara?aku pernah angkat tangan sorang2 masa penceramah tanya.dan bila penceramah cakap "hah.ada juga yang yakin dia adalah juara" bila semua pandang belakang, aku turunkan tangan.. betapa lowprofilenya aku kan..muka blushing takbole cover.huhu

Comments

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …