Tuesday, February 26, 2013

a bit prosedure - as beginner as me

Assalammualaikum...

yep.be organize then u are orginized.
Menjadi tersusun itu sukar namun bila kita rajin menyusun. InshaAllah.. ada hikmahnya.
ok.



usaha-usaha-usaha~~~
                                            
Sekarang para pembaca memahami situasi, aku ditugaskan mencari sumber-sumber untuk Preliminary Estimate.. Oleh kerana perlukan rujukan terkini, maka perlulah membeli edisi terkini Jadual Kadar Harga dari JKR. Nak dijadikan cerita, aku try google prosedur untuk pembelian nya.. Malangnya, tiada maklumat lanjut berkenaan prosedur. Ditambah lagi ketidaktahuan arah jalan harus dipilih samaada Komuter atau Drive terus ke sana... lepastu agak terancam dengan kata-kata housemate yang cakap KTM station Bank Negara itu jauh kalau jalan kaki la...bahaya la..

    

konon2 googlemap la....


Maka akhirnya dengan opismate yang baik hati comelnya, kami ke sana dengan kereta panduan aku + GPS..



lokasi : Jalan Salahuddin, KL.

1. Pergi Amik Borang Pembelian than buat Wang POs / Buat Wang pos baru amik borang pon boleh.... *kat area tu , ada pejabat pos di blok bersebelahan...blok B je.adviseable since pejabat pos tu kecil n kurang orang...
wang pos / wang kiriman pos

2. pergi semula ke blok A, bayar dan dapat la...
seeeeee.......!!!


kiri - Jadual Kadar Harga Kerja Pukal 2011
kanan - abd Kerja2 kecil & Pembaikkaan 2012 (terkini wooooo...*kat internet belom jumpa)

3.

resit dier kaler bebb...
4. da dapat tu...semak la...

sekali ade addendum da......huhuhuu.

adedumm.....huhu

addendum gak....

okeh. kawan-kawan, nak ingatkan...kalau rajin sangat download tu, tolong check la content dan isinya...
takut2 ada tertinggal muka surat ke...
addendum ke..
atau syarikat sengaja ditinggalkan muka surat itu agar
anda membelinya ^^)

okeh.sila take note la yep!..
tak semua ada dalam google..tak semua ada dalam kamus..

bersihkan hati.positifkan diri...



=)

pepatah baru  dari kamus peribahasa Utusan semalam : Bagai si kambing membebek lari ke hutan,
si anjing menyalak lari ke kota..

maksud : orang yang penakut akan lari ke tempat sunyi menyembunyikan diri,manakala orang yang berani akan keluar kan diri ke khalayak..


hingga sini dahulu, Wassalam.


nota ditumit : parking disediakan JKR adalah free!!! boleh parking tepi jalan juga.....
JKR kl je ade buku ni... branches..xpasti la *refer website JKR la...





No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"