Skip to main content

a bit prosedure - as beginner as me

Assalammualaikum...

yep.be organize then u are orginized.
Menjadi tersusun itu sukar namun bila kita rajin menyusun. InshaAllah.. ada hikmahnya.
ok.



usaha-usaha-usaha~~~
                                            
Sekarang para pembaca memahami situasi, aku ditugaskan mencari sumber-sumber untuk Preliminary Estimate.. Oleh kerana perlukan rujukan terkini, maka perlulah membeli edisi terkini Jadual Kadar Harga dari JKR. Nak dijadikan cerita, aku try google prosedur untuk pembelian nya.. Malangnya, tiada maklumat lanjut berkenaan prosedur. Ditambah lagi ketidaktahuan arah jalan harus dipilih samaada Komuter atau Drive terus ke sana... lepastu agak terancam dengan kata-kata housemate yang cakap KTM station Bank Negara itu jauh kalau jalan kaki la...bahaya la..

    

konon2 googlemap la....


Maka akhirnya dengan opismate yang baik hati comelnya, kami ke sana dengan kereta panduan aku + GPS..



lokasi : Jalan Salahuddin, KL.

1. Pergi Amik Borang Pembelian than buat Wang POs / Buat Wang pos baru amik borang pon boleh.... *kat area tu , ada pejabat pos di blok bersebelahan...blok B je.adviseable since pejabat pos tu kecil n kurang orang...
wang pos / wang kiriman pos

2. pergi semula ke blok A, bayar dan dapat la...
seeeeee.......!!!


kiri - Jadual Kadar Harga Kerja Pukal 2011
kanan - abd Kerja2 kecil & Pembaikkaan 2012 (terkini wooooo...*kat internet belom jumpa)

3.

resit dier kaler bebb...
4. da dapat tu...semak la...

sekali ade addendum da......huhuhuu.

adedumm.....huhu

addendum gak....

okeh. kawan-kawan, nak ingatkan...kalau rajin sangat download tu, tolong check la content dan isinya...
takut2 ada tertinggal muka surat ke...
addendum ke..
atau syarikat sengaja ditinggalkan muka surat itu agar
anda membelinya ^^)

okeh.sila take note la yep!..
tak semua ada dalam google..tak semua ada dalam kamus..

bersihkan hati.positifkan diri...



=)

pepatah baru  dari kamus peribahasa Utusan semalam : Bagai si kambing membebek lari ke hutan,
si anjing menyalak lari ke kota..

maksud : orang yang penakut akan lari ke tempat sunyi menyembunyikan diri,manakala orang yang berani akan keluar kan diri ke khalayak..


hingga sini dahulu, Wassalam.


nota ditumit : parking disediakan JKR adalah free!!! boleh parking tepi jalan juga.....
JKR kl je ade buku ni... branches..xpasti la *refer website JKR la...





Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.