Skip to main content

.semak dan menyemak.

Assalammualaikum....

perkara yang dikemukakan adalah dirujuk. menurut istilah semak adalah meneliti dan menyemak adalah kata kerja merujuk kepada perbuatan atau perlakuan yang berkenaan. Setelah hampir sebulan dan 8hari di dalam 2013 tahun baru ini, saya ingin bertanya berapa kalikah kita menselidiki akan dompet kita. Adakah dompet kita sudah dipenuhi akan uwang atau hanya kertas-kertas kosong?

almaklumla...hari ini saya tergerak untuk memeriksa dompet saya.ia lah kan... terasa semakin hari semakin tebal... dan saya temui beberapa kertas2 dari zaman diploma dahulu...
sampai ke tiket bas pon ade wooooooo*puiihhh.teror tol.khazanah negara ni..

dan paling best....
sedau la diri kejap.. dompet ni lama da pakai...
bole da digantikan yang lebih fleksible dari segi fashionable dan funtionable..

tapi beli dompet tak mudah kawan2..
sebab kekangan masa vs taste kita..
maka tak berubah2 la pakai dompet yang sama. *makingalasan.padahal dompet skrg beli kat pasar malam je...huhuuu....

hm.okeh la.tengok la beberapa koleksi yang ditemui dalam dompet i.

btw, jgn lupa ye check dompet korang juga. mana tahu ada uwang terselit di sebalik kad2 bank, bisnes kad, point card (*saje mention kad bukan kertas2 mcm aku.huhukk)

ok.lets check it out mine!!

nota di tumit : siap jumpe resit beli printer guna 1st gaji mase praktikal dedulu..... ")

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.