Skip to main content

hm.blind date

Assalammualaikum w.b.t.... seperti tajuk, sedikit coretan tentang blinddate. blinddate ini bukanlah merujuk kepada pertemuan antara dua orang "Orang Kelainan Upaya atau OKU". blind date ni aku boleh cakap tentang meet two differ gender to let them meet point of interest towards each other. ye.katalain, pihak ketiga akan menguruskan sumber pertemuan. haha.. okeh. let me share my experience, my first around 2008, experience ni bila bestpren ak (boy) yang tetibe nak kenalkan dengan membernya yang memang single. tapi gile tak gile kawan aku ni, taksampai seminggu kenal, dah dibawa datang umah. dan dijadikan cite akhirnya kami jadi geng terus. my second experience bila bestpren ak (girl).. aku suh kim salam je.tapi yang dia mintak nombor pulak.dan dijadikan mudah cerita, aku segan dengan membe girl aku ni. diam je la... my third was because my bestfren (boi), cakap aku ada admirer. giler kot.ganas.clumsy camni ada admirer. takmungkin.takmungkin.siap suruh stalk budak tu la...maka aku diamkan aja la.*agak kevongokan n tertipu rase sebab mane ade dia follow up. my forth, haha...yang ni baik punya. roomate kt uma sewe ajak kuar..pastu dah kuar tetibe cakap "kite naik kete membe lagi sorang sebab aku mg nak kenalkan korang berdua". aku cam nak vengang la gak.tapi dapat idea lain... bawak makan kat subway. first time gi subway ni.hamik ko.aku makan abis dan takpelawa budak tu apa2 pon..hihik.. cian pon ada.tapi apabole buat... ko bayor, aku makan la.. maka kesimpulan cerita aku boleh cakap "blinddate is not about u mix and blend yourself with another person randomly". namun masih berpotensi nak buat kita jadi geng atau takkan dapat geng langsung. dan paling penting pihak ketiga itu mestilah yang telus, amanah, tidak meletakkan harapan mahupon mempromosi akan sahabatnya itu. penutup nya : blinddate vs kawan. entah ape2 la korang. cukup la pengalaman be a blind people ni. okeh.wassalam
~~oh.tidak!bukan.bukan.bukan ini~~hehe

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.