Monday, February 25, 2013

hm.blind date

Assalammualaikum w.b.t.... seperti tajuk, sedikit coretan tentang blinddate. blinddate ini bukanlah merujuk kepada pertemuan antara dua orang "Orang Kelainan Upaya atau OKU". blind date ni aku boleh cakap tentang meet two differ gender to let them meet point of interest towards each other. ye.katalain, pihak ketiga akan menguruskan sumber pertemuan. haha.. okeh. let me share my experience, my first around 2008, experience ni bila bestpren ak (boy) yang tetibe nak kenalkan dengan membernya yang memang single. tapi gile tak gile kawan aku ni, taksampai seminggu kenal, dah dibawa datang umah. dan dijadikan cite akhirnya kami jadi geng terus. my second experience bila bestpren ak (girl).. aku suh kim salam je.tapi yang dia mintak nombor pulak.dan dijadikan mudah cerita, aku segan dengan membe girl aku ni. diam je la... my third was because my bestfren (boi), cakap aku ada admirer. giler kot.ganas.clumsy camni ada admirer. takmungkin.takmungkin.siap suruh stalk budak tu la...maka aku diamkan aja la.*agak kevongokan n tertipu rase sebab mane ade dia follow up. my forth, haha...yang ni baik punya. roomate kt uma sewe ajak kuar..pastu dah kuar tetibe cakap "kite naik kete membe lagi sorang sebab aku mg nak kenalkan korang berdua". aku cam nak vengang la gak.tapi dapat idea lain... bawak makan kat subway. first time gi subway ni.hamik ko.aku makan abis dan takpelawa budak tu apa2 pon..hihik.. cian pon ada.tapi apabole buat... ko bayor, aku makan la.. maka kesimpulan cerita aku boleh cakap "blinddate is not about u mix and blend yourself with another person randomly". namun masih berpotensi nak buat kita jadi geng atau takkan dapat geng langsung. dan paling penting pihak ketiga itu mestilah yang telus, amanah, tidak meletakkan harapan mahupon mempromosi akan sahabatnya itu. penutup nya : blinddate vs kawan. entah ape2 la korang. cukup la pengalaman be a blind people ni. okeh.wassalam
~~oh.tidak!bukan.bukan.bukan ini~~hehe

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"