Skip to main content

beginikah cara nya?

Assalammualaikum...

baiklah. satu hari yang berlalu,
got tele-conversation with my fren.
lets say.her name is Midah (bukan nama sebenar)
kami berborak berkenaan kereta hingga la ke topik kerja.
Almaklum lah, cik midah ini sudah memiliki kereta, hasil dari titik peluh alam kerjayanya.
keretanya agak luas.
maka, ku anggap nanti tiada permasalah setelah beliau bernikah berkeluarga.
tambah pula beliau sememangnya menyukai akan kenderaan itu.

ok then, beliau menanyakan perkembangan aku.
*namun secara fizikal,rasanya aku semakin kurus berbanding dahulu.
sy semakin terasa penuaan dalam diri,
so, effort to gain maturity and expert in self managing.
yep.kerja ok.
kereta belom baiki.
cik midah menyampuk.. gaji camne?
i replied "gaji camtu jugak.kalu gaji sikit, makan ber"dua" ade gak tambah berkat dan gumbira.
cik midah.owh.cik midah.. beliau bercerita lagi yg, beliau baru bertemu dengan sahabat kami yg bakal ibu.
si bakal ibu ini mencadangkan cik midah mengikut apa2 kelab@society, lebih mudah nak cari katanya.
aku potong.
"tak usah.kite dulu masuk kelab gak, lepas tu camni ah gok" *kami lepas gelak.adoi.itu macam ja ka.
sedang bergelak itu
beliau mengajak saya tukar.
tukar?
yep.she will find one for me and i find one for her.
haisshh..

maafla cik midah. bukan taknak.........
my buddies yg single pon da lama tak kontak.
make a new frend?cam xcukop maso da.

hehe..
pepon, seronok juga borak ngan member2 single ni.
sekurang2nya, still got geng!
*walaupon, semakin susut ahli.

dan ade juga borak dengan member lain, mummy buyong ini (bukan nama sebenar). minta dia suruh carik.
gatai mulot request!

hahaha.
kita tunggu dan lihat la.
clue in search "cari bakal suami, bukan menambah kenalan atau mencari kawan"

bole buat program la.
jejak sehati.
mungkin!

ok la.sampai sini dlu.

saje je update tang ni.
tang tu, mg topik hangat umor kami.

teringat pulak pada
buku "kado pernikahan buat istriku".
buku ni bagus klu kita nak suh org carikan.
tapi chek tak abih bace laie..

semoga si dia meminang dengan hamdallah.

alhamdulillah!

nota gambar rentetan : setelah memakai mask. rupanya mata ku sungguh menawan!subhanallah.tertawan saya!!!

okeh.dah.
wassalam.

Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.