Monday, July 01, 2013

beginikah cara nya?

Assalammualaikum...

baiklah. satu hari yang berlalu,
got tele-conversation with my fren.
lets say.her name is Midah (bukan nama sebenar)
kami berborak berkenaan kereta hingga la ke topik kerja.
Almaklum lah, cik midah ini sudah memiliki kereta, hasil dari titik peluh alam kerjayanya.
keretanya agak luas.
maka, ku anggap nanti tiada permasalah setelah beliau bernikah berkeluarga.
tambah pula beliau sememangnya menyukai akan kenderaan itu.

ok then, beliau menanyakan perkembangan aku.
*namun secara fizikal,rasanya aku semakin kurus berbanding dahulu.
sy semakin terasa penuaan dalam diri,
so, effort to gain maturity and expert in self managing.
yep.kerja ok.
kereta belom baiki.
cik midah menyampuk.. gaji camne?
i replied "gaji camtu jugak.kalu gaji sikit, makan ber"dua" ade gak tambah berkat dan gumbira.
cik midah.owh.cik midah.. beliau bercerita lagi yg, beliau baru bertemu dengan sahabat kami yg bakal ibu.
si bakal ibu ini mencadangkan cik midah mengikut apa2 kelab@society, lebih mudah nak cari katanya.
aku potong.
"tak usah.kite dulu masuk kelab gak, lepas tu camni ah gok" *kami lepas gelak.adoi.itu macam ja ka.
sedang bergelak itu
beliau mengajak saya tukar.
tukar?
yep.she will find one for me and i find one for her.
haisshh..

maafla cik midah. bukan taknak.........
my buddies yg single pon da lama tak kontak.
make a new frend?cam xcukop maso da.

hehe..
pepon, seronok juga borak ngan member2 single ni.
sekurang2nya, still got geng!
*walaupon, semakin susut ahli.

dan ade juga borak dengan member lain, mummy buyong ini (bukan nama sebenar). minta dia suruh carik.
gatai mulot request!

hahaha.
kita tunggu dan lihat la.
clue in search "cari bakal suami, bukan menambah kenalan atau mencari kawan"

bole buat program la.
jejak sehati.
mungkin!

ok la.sampai sini dlu.

saje je update tang ni.
tang tu, mg topik hangat umor kami.

teringat pulak pada
buku "kado pernikahan buat istriku".
buku ni bagus klu kita nak suh org carikan.
tapi chek tak abih bace laie..

semoga si dia meminang dengan hamdallah.

alhamdulillah!

nota gambar rentetan : setelah memakai mask. rupanya mata ku sungguh menawan!subhanallah.tertawan saya!!!

okeh.dah.
wassalam.

No comments:

Post a Comment

(66;) : " singgah bersila, senyum terukir,
follow la kita, komen secangkir..."

(66D) : "berbalas komen berpimpin tangan,
mekasih lah sudi di sini kita berhubungan...;"