Skip to main content

SPM - sweet teen


Assalammualaikum...
ak rase aspura kt teknik gi prep tak semalaya macam ni.hahaa

yep.. semenjak dua menjak ni, my teen's memory dah mula tenggelam bersama zaman ini.
namun, the memory come back apabila ada rangsangan dari persekitaran.
hehee..
seriusli.. otak manusia mg menakjubkan.
subhanallah.

" dan Kami jadikan malam dan siang sebagai dua tanda (kebesaran kami) kemudian Kami hapuskan tanda malam dan Kami jadikan tanda siang itu terang benderang agar kamu (dapat) mencari kurnia dari Tuhanmu dan agar kamu mengetahui bilangan tahun dan perhitungan (waktu). Dan segala sesuatu telah kami terangkan dgn jelas." (QS Al Isra' 17:12)

sudah nak hampir sedekad rupanya ku tinggalkan SPM...hihihi


^...^


perpindahan aku ke teknik, dan menginap di dorm S105 aspuri,  memang menakjubkan. semasa menjadi junior, untuk pengetahuan anda sebagai pembaca, doomate ak adelah MEKATRONIK : Mekanikal+Electrik background, so minoritynye aku ler sesorg Civil(selapas another 2 kluar dr aspuri ini), sorg Dagang and sorg lg Pertanian. Semua senior2 ni memang kire minah kental la...diorg la yg happeningkan asrama dgn ragam yg pelbagai. Walaubagaimanapun, mereka ini jugalah yg terlibat dalam silat dan sidang redaksi sekolah aku. (nanti aku cerite lain yek tentang kejunioran aku kat situ)...

Namun setelah kami menjadi senior, adik2 dorm kami semuanya pertanian. *nak suh otai2 ni jadi lemah lembut agaknya.......

that is so hostel life...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sedang kami sibuk mengadapi SPM, masa tu ade lg 2 paper klu tak silap.. Si mira sibuk gayut dengan apit, sepupunya. Apit tu budak teknik lain..sibuk2 mtk mira kenalkan dgn mane2 budak teknik kitorg. Diya menjadi mangsa, since minah ni kire "masuk" la dgn dunia mejo lelaki.kos pon jentere...  Si Apit ni pulak ade kawan, emay. Emay ni nak jugak..Diya pas no aku.
Mula2 ak marah gak..tp dicalmkan yg xkan jumpe nye.lepas ni dah abis skola...
xkan jumpe nye.
haha..

hmmm...


#wow.igtn aku thadapmy teenhood kuat lagi

nak jadikan cerite.lepas masuk diploma, akhirnya tenggelam la mamat2 ini.ini lah namenye boyish n gerlish maka tenggelamlah ia...


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dari dulu, kawan-kawan aku mesti circle balik...

mesti ade circle...cume beza nya cepat atau lambat aku sedar..
setelah aku berkerja, pernah la (masa mula2 masuk dlu) bercerita tentang background sekolah.
rupanya2 junior Engineer, (Echa name die..hihi)pon same la background skola teknik.
Echa aku panggil atau geng die panggil dier Echot merupakan pengawas a.k.a penolong ketua aspuri tekniknye... confirm2 la, shes popular and recognize her fellows kat sne kan...

dan tak dijangka..
hok aloh..sekali ko
teknik emay ngn apit.
keciknye dunia....setelah hampir setahun berkerje kt company ni, baru semalam aku nak tergerak nak walking thru friendlist Echa .
Terjumpa la page si emay ni.
semangat betol aku.
well, dari pemerhatian...aku tgk...

hes growing much.
boyish became a man.
tahniah.
Da encem ko beb..!(ak tahu dier takkan bace sbb tu brani menaburkan pujian)

betul la kata dier....*sumber cik google.

hi my memory! i got u back...its like a boomerang everytime..
with kinda skill....



ok.left about the story..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

###Diya ni jiwa kental...
kadang dier suke tanya soalan pelik2..
dier pernah tanya aku suke lelaki macam mana.

mase tu aku kan nerd.
skematic lagi.

aku jawab " hes got old skool.hiphop background (hoppers ke rappers la konon).hes taller than me."

lagi ape, aku pon tak igt ape aku jawab...

*taksangke kadang aku pon melayan soalan2 camni kan..kan... aku pon br sedau!
haha

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

im climb the peak right now.
hohoho...

next  is :


yep... today..!

and i do love it.hahaha


bulk of thanks to internet.


Wassalam..



Comments

Popular posts from this blog

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …

PRINCE DIER..PRINCE AKU...

cececehh....
mentang2 la da lepas satu paper...
ilang ye angin 'kuskus' ko.....
hehee...

paper tadi??emmm....
aku da wat seadanya..MY BEST la.....jadi aku harap jawapan aku sume
dapat dibaca,disemak
dan diberi markah sebaik yang mungkin...
orang cakap kalau lulus pon OK da...tapi kalau A+ lagi OK...hehee (^_^)y

emmm..berkenaan tarikh keramat hari ini..29.04.2011....
sesuai sangat dengan tjuk topik..PRINCE DIER...PRINCE AKU...
tau kan sape...
sape lagi kalau bukan KATE MIDDLETON...
prince dier...betol2 prince...
baik..tough...hensem...
ala2 prince charming sume orang la...
....

...


...




eeemmmmm.....
tengok la muka PRINCE DIER..

nama : PRINCE WILLIAM BESTday : 21 June 1982 His Ma & Pa : Prince Charles and Princess Diana (ELDER SON)
His Study on : Geography, Biology, History
His Achievement :  1.He is an avid sportsman, and was chosen to be President of England’s Football Association.  2.He is also the Vice Royal Patron of the Welsh Rugby Union.
3.Prince William continues to foll…

2016 heading to 2017

2016..
sorotan 2016..
terlalu pantas berlalu..
tak sempat nak review mungkin.
pepon about 9 minit before 2017.
the up coming future comes with prosperity.
and for sure, every person shall be pray
2017.please do better for us.


hujung tahun dgn handphone yang rosak.
pakai phone ayah temporary.

mengharap ada peluang bonus
untuk telefon baru..
insha Allah.
amin.