Skip to main content

selamat berhari..hari....

Assalammualaikum w.b.t...
merujuk tajuk di atas...adalah sekarang opis aku dah sibuk berkemundangan lagu
"selamat berhari raya..ucapanku untuk semua"..ececeh.nk nyanyi gak...ala2 rahimah rahim jap.kikiki

buat ak tringat..dari dulu sampai sekarang, ayah aku suka mood raya.mood dgr lagu raya kt dalam kerete mase OTW balik kampung dier..... anak2 tido, xteman dier mandu pon xpe..coz he got that feeling!wlpn he has no talent to sing according the rhytme..die layan je.hehe

:) thats my daddy.

semalam, ak collapse..
aku bangun utk solat asar then terus masak nasik air (padahal bubur) je.
campakkan kiub ikan bilis kasik ade la flavour.
pastu nasib baik ade sambal ikan bilis spare.
berbuka dengan tu je.then solat mgrib n tdo.

dalam tdo terbawak2, flashback..
yep flashback.
haha..

mungkin betol kata org.. ak kne sakit pale sebab banyak pikir.
hahaha.

but how should i off my mind from working mode.
aku rase klu aku koma pon.
mesti otak ak still ber'jalan2'.

kadang aku suke mimpi.
yep.
mimpi yg buat aku escape dr dunia ni.
escape dari komitmen seorg pekerje.
seorg anak.seorg kawan.seorg kekasih.
hah.kekasih?melampau...sgt.haha
aku sedar mungkin mimpi ni adalah rentetan dari angan2.
tapi aku lg suke mengkhabarkan mimpi adalah sebahagian dari dunia kretif imaginasi yg tak terperi.
#teringat katon the chalkzone.itu dunia mimpi aku kadang
well.yep.surely..... (^_____^)

tapi mimpi yg kretif ni mjadi tak terkawal.bila mana aku taksehat...
time ak nk demam.
time ak demam.
bangun tido mesti penat gegiler...

sian an..
an...

k la.
nak cerite tu je.
itu la sesi melepaskan perasaan ak.
tentang kepenatan org sakit.
wlpn sakit adalah kafarah dosa silap.
namun keletihannye, Allah je tahu.

wassalam.

nota di tumit : selamat berbuka hari ni.
ari ni ak bbke dgn cempedak goreng.
###hmmm.semerbak baunye!

S e l a m a t
                     B e r b u k a . . .

~~R a m a d h a n 1 5 t h~~

Comments

Popular posts from this blog

HM menyingai

Assalammualaikum dan sari berita di belog ini...

Alhamdulillah... seperti  tajuk hari ini... pasti hadek2, hakak2 dan habang2 tertanya2...
bagaimanakah wajah harimau menyingai?



Buat pengetahuan anda yang bukan layan bola malaya, malam tadi kita telah bertemu pasukan thai...okeh...hee...

squad Harimau Malaya.. Tahniah dan Syabas, anda punya taring semakin menyingai sudah.
pagi ni sepanjang perjalanan nak g keje, radio HOT fm telah membincangkan dan meminta komen2 dari pemain kita. Ada juga komen2 dari pendengar setia pasukan negara.



komen saya?
Permainan itu bagus kalau kita konsisten menyerang berbanding bertahan.
Sebab Malaysia ni macam da terlalu familiar dengan permainan BERTAHAN dan TEMBUS..
hadoi.. kalau tembus di pihak lawan, tiada hal.ini tembus di gawang sendiri...
Setiap kali rentak permainan menjadi dari MENYERANG kepada BERTAHAN, setiap kali itu la aku rasa tak selesa.

bukan apa, walaupun kita sudah mendahului dengan 1 gol dari Abe Mat Yo.... tapi pertukaran rentak permainan itu…

Ogos dan aku.

Assalammualaikum...Kali ni cerita ogos..
Aku sepatotnya lahir bulan ogos.
Tapi da ditakdirkan keluar awal..so, ak keluarlah awl.
Selalu ak bear in mind...bahawasanya aku..dilahirkan lebih awal supaya aku dikembalikan dengan lebih awal.Yep.itu la modal aku.
Untuk ak kuat suatu ketika dulu.
Jadi aku tak lengah2 untuk penuhi ruang hati ruang masa dan waktu dgn perkara2 yang aku rasa bole la dikire manfaat...time ak berlagha, tu jgn ikot ye keng kawan.Bila ak da besar ni...
Aku tahu kehidupan ak ni banyak la gak dipengaruhi dengan bdk bulan ogos.
Which are :
1.kawan tadika up til lain2 sekola stil contact. Namanya intan.walaupon kesukaran melepak bersama, die cube la elak missunderstand ak...dan die agk firm nk kawan ngan ak. Die penah silap sebab ajak ak MLM..ak nye marah pon bertahun.tp ak still anggap die kawan ak...dan ak harap die bangga ade kawan macam ak dan xnyesal la jumpe org yg hanya ak macam ak.die dlm uniform skola die lg kemas dr ak...2.kawan mase skola rendah up till now…

i need activity then i create one.

assalammualaikum.w.b.tseriusli i need activity since this is my first year i graduate from any class.
well.
i such bussy lover.
i bet maybe im miss bee.bee an insect.
or bee is only kindda flies that such.bussy.
bussy.
bussy.
personal
and personally
systematic.ya.
home or office.
i really mean for the both place.here in yongpeng,
i got to many workaholic teammate.
there is my family away.
gimme kidda homesick.
and they push me to find a love in here.go to him.approach.get married and built family...but i just dont accept rejection.i dont know what is approach.how was a love desrcibe you there best except a commitment.love the commitment and just dont know who like or admire me in here.i found im not adorable one too.i have too many weakest point.myskin is not flawless.im not too strong.would him love me the same of me.while without their consent
im get into my cave. wherebout here..i just create my own activity
and fairy tales.
the fairy tales start with create a good memoriea among …